Įkraunama...
Įkraunama...

Senovinis vardas mergaitei:)

QUOTE(shariux @ 2009 03 29, 11:37)
man tai isvis tokie vardai kaip UPE nesuprantami. g.gif

tada berniukas MALUNAS,nu kad prie upes derintusi.kokiu dar graziu? menulis,sermuksnis.nu visi nerealus. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

yra vardai ir yra daiktavardziai,gal galim pradet juos skirti? biggrin.gif

šiaip jau lietuviškos kilmės yra laaabai daug vardų - daiktavardžių...tiesiog ausis pripratus Ramunė, Eglė, Ąžuolas, Aidas, Ugnius, Rytas ( Rytis), Aistis, Vakaris, Saulė ir t.t.t. o ir ne lietuviškos kilmės vardų - taip pat yra padarytų būtent iš daiktavardžių - Benas - sūnus, Jurgis - žemdirbys ir taip toliau. Gal net ir tamsos vardas yra iš daiktavardžio mirksiukas.gif ........
Atsakyti
Veronika wub.gif
Atsakyti
Perkračiusi mūsų giminės senovinius vardus, tai prisiminiau šiuos: Aleksandra, Petronėlė, Ona, Adelija, Teklė 4u.gif
Atsakyti
Elena ir Marija - puikūs vardai. ax.gif
Atsakyti

siaip baigiau lietuviu filologija,tai apie vardus ir pavavrdes mokiaus visa pusmeti ir butent tada nusprendziau,kad man nepatinka visi tokie vardai Ramunė, Eglė, Ąžuolas, Aidas, Ugnius, Rytas ( Rytis), Aistis, Vakaris, Saulė ir t.t.t. tuo labiau kai dabar sugalvoja visokius VEJAS,UPE.

o savo varda analizavau 3men tai jis tikrai ne is panasiu daiktavardziu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(shariux @ 2009 03 28, 13:05)
ass tai Ursule savo dukters nevadinciau vien del vardo reiksmes blush2.gif
as kai suzinojau,kad laukiuos tai iskart pasakiau,kad mano vaiko vardas tik lietuviskas  thumbup.gif sveikintina tema thumbup.gif
as niekaip negaliu issirinkti is dvieju vardu : Jore arba Gaudre. abu senoviniai,abu lietuviski.Gaudre -gaudanti rimti,ieskanti ramybes. tai turetu but tokia rimta mergaite (as taip isivaizduoju) 4u.gif  Jore - žalumynas, pavasario žaluma. tai sita mergaite turetu but kaip amzinas pavasaris,atsigavimas sirdyje vos paacius vaikuti 4u.gif
cia aisku mano vaizduote rolleyes.gif  o siaip,kaip sake mano sesuo,kiekvienas vaikas atsinesa sau varda ir kai ji pamatai iskart apsisprendi kaip ji pavadinsi bigsmile.gif
reikia atmint viena dalyka: vardas labai daug duoda vaiko charakteriui,todel renkantis reikia mastyt apie vaika,o ne apie vardo grozi

sekmes ieskant. neblogas puslapis tam reikalui www.day.lt

Esu absoliuciai PRIES pagoniskus vardus doh.gif Pirmenybe teikiu senoviskam sventam vardui wub.gif Tad man Ursule, Emilija, Liucija, Morta, Barbora, Elena, Monika, Severija...yra puikus, isdidus ir TIKRI vardai, tinkantys bet kurio amziaus zmogui thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2009 03 29, 15:14)
Esu absoliuciai PRIES pagoniskus vardus doh.gif  Pirmenybe teikiu senoviskam sventam vardui wub.gif 

šiaip pagoniški vardai ir yra šventi bei daug senesni už vos prieš maždaug 300 metų iš vakarų atėjusius lotyniškus/graikiškus.
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2009 03 29, 16:14)
Esu absoliuciai PRIES pagoniskus vardus doh.gif  Pirmenybe teikiu senoviskam sventam vardui wub.gif  Tad man Ursule, Emilija, Liucija, Morta, Barbora, Elena, Monika, Severija...yra puikus, isdidus ir TIKRI vardai, tinkantys bet kurio amziaus zmogui thumbup.gif  wub.gif

o gal galit man "klinksei" pasakyt ką reiškia TIKRI vardai jūsų nuomone? Šioje temoje itin dažnai pabrėžiama, kad geri yra tik TIKRI vardai...o čia kokie? Žydiški, graikiški ar lotyniški? ar kokie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 29 kovo 2009 - 19:56
Man labai gražūs Paulina, Julijona arba Julija, Elžbieta ir Emilija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2009 03 29, 15:14)
Esu absoliuciai PRIES pagoniskus vardus doh.gif  Pirmenybe teikiu senoviskam sventam vardui wub.gif 

o kas tas šventas? ir tie šventi yra buvę pagoniški tongue.gif apskritai kalbant apie vardą kaip vienetą šventumas / pagoniškumas iš viso nėra kriterijus. na, ta pati Uršulė - meškutė cool.gif
Atsakyti

QUOTE(Sidabrėlė @ 2009 02 23, 04:30)
Šiek tiek susisteminau šią ir kitą (Bendros diskusijos apie vardus/Senoviniai vardai) temeles:

Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina,

Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė,

Cecilija, Cezara,

Česlova,

Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė,

Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija,

Felicija, Florijona, Filomena,

Grasilda, Gryta, Grėtė,  Genovaitė, Genė, Genoefa,

Ilz(ž)ė,  Ignacija, Izabelė, Ieva,

Hortenzija,

Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė,  Jugasė, Justina,

Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina,

Liudvika, Liuda,  Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida,

Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina,

Ona, Otilija,

Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra,

Rozalija, Rožė, Regina,

Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija,

Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora,

Uršulė, Ulijona,

Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina,

Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė.

Pildykime toliau  4u.gif

bigsmile.gif kokiu graziu vardu daug, Barbora, Tekle, Ursule, Elze, Agota ir tt. man patinka senoviniai vardai ax.gif bet dazniau girdziu, net nezinau gal patys sugalvoja vaikams vardus, kad isgirdus nesuprasi ar tai daiktas, ar tai imones kokios pavadinimas, ar vardas. cia mano nuomone, buna retai ir graziu tu naujadaru 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Man kazkodel tai labai grazus vardas Barbora, nes barbora radvilaite paliko zymu pedsaka Lietuvos istorijoje, buvo grazi moteris biggrin.gif
Atsakyti