sveikutes, as kaip tik ant skirybu slenkscio... zinoma mums lengviau nes nesame susituoke ir neturime vaiku, tik kad gyvenam kartu...atejo vat krize ir i musu kiema ir galvojam ar beverta buti kartu, abiem atrodo kad norim buti kartu, norim planuoti ateiti, bet kazkas nesirisa, kazkas nesiklijuoja ir esam abu pasimete. Man kyla mintys gal spjauti i viska, issikelti pas tevu gyventi ir viskas, nebesitampyti, nebesisikaudinti, bet is kitos puses atrodo galima isgelbeti tuos santykius, nera taip ziauru kad jau butu isivele kiti zmones, alkoholis ar dar kas, paprasciausiai principai abieju yra dideli, tai vat ir as galvoju gailesiuos ar ne issikyrus... labai sirdele skauda
QUOTE(Medinis @ 2010 02 27, 11:33)
Priklauso nuo to, kuris pirmas susiras naują partnerį - jūs ar jis.
na zinai man atrodo kad nelabai daug itakos turi tos kitos puses, jei man issikyrus sirdele skaudes tai nesvarbu bus turi jis kita ar ne, kaip skaudejo taip ir skaudes, lygiai tas pats jei nesigailesiu
Skyrybos su pirmuoju vyru isejo i nauda abiems. Nesigailiu savo sprendimo.
As issiskyriau pries metus. Buvau istekejus 9 metus. Liko du vaikai 7 ir 4 metai (dabar jau beveik 8 ir 5). Ir ka? Jei sakysiu kad viskas lengva ir paprasta, meluosiu. Vyras buvo neblogas zmogus, bet ne man skirtas ir tiek... nesigylinsiu. Esme tame kad skirybu iniciatore buvau as. Su vyru nesimatau, vaiku jis nelanko (gal del to kad as cia o jis LT). Bet va vel istekejau, laukiuosi leliuko ir esu labai laiminga kad zengiau si zingsni ir radau zmogu kuris myli mane o ne gyvena salia is draugiskumo!!!
Po Velykų manęs laukia teismas. Tikrai nesigailiu žengusi šitą žingsnį, reikėjo jau anksčiau tą padaryti
dar iki galo neisskyrem oficialiai, truksta labai nebedaug. bet su teciu negyvenam jau beveik 10 menesiu, na ka gi, visko buvo... is pradziu, buvo tikrai sunku, verkdavau, nesiojau kepuraite su snapeliu ir akinius, kad nesimatytu paraudusiu akiu... po to siek tiek pagerejo, kai supratau kad reikia keisti ir kitas sritis, net ik kad issiskyriau, o visa kita pas mane ateis. susiradau darbeli, pakeiciau plauku spalva, pradejau ieskoti bendravimo su bendraamziais ir kursiokais, kam anksciau neuztekdavo laiko o gal ir noro...
is giminaiciu, ir kai kuriu pazistamu, jauciu spaudima ir smerkima, ir tik ir laukia kaip hienos kad vaiksciociau panarinta galva, sugniuzdyta visa. ir skusciausi, kaip sunku buti vienisa mama... tai truputi pakeite mane, anksciau buvau daug atviresne, dabar, neissiduodu. bunu rami, atsipalaidavusi, nors ne visada giedras dangus virs galvos, ir su finansais labai ne kas.
bet apskritai, zmones stebisi kad nebesu tokia nervinga, kaip anksciau, ir as stebiuosi, negalvojau kad dar liko pas mane tos ramybes ir stiprybes. o pasirodo kad mano vyras man buvo ne jegu pasisemimo saltinis, ne palaikymas ir supratimas, o atvirksciai, visiskas disbalansas ir tas meginimas tai ignoruoti, kad jis tiesiog energiskai man netinka, privede iki issekimo, ir fizinio, ir dvasisko
is giminaiciu, ir kai kuriu pazistamu, jauciu spaudima ir smerkima, ir tik ir laukia kaip hienos kad vaiksciociau panarinta galva, sugniuzdyta visa. ir skusciausi, kaip sunku buti vienisa mama... tai truputi pakeite mane, anksciau buvau daug atviresne, dabar, neissiduodu. bunu rami, atsipalaidavusi, nors ne visada giedras dangus virs galvos, ir su finansais labai ne kas.
bet apskritai, zmones stebisi kad nebesu tokia nervinga, kaip anksciau, ir as stebiuosi, negalvojau kad dar liko pas mane tos ramybes ir stiprybes. o pasirodo kad mano vyras man buvo ne jegu pasisemimo saltinis, ne palaikymas ir supratimas, o atvirksciai, visiskas disbalansas ir tas meginimas tai ignoruoti, kad jis tiesiog energiskai man netinka, privede iki issekimo, ir fizinio, ir dvasisko
As jau menuo kaip issiskyrusi. Su vyru bendraujame, nes yra vaikas. Santykiai musu normalus. bet dar nezinau ar esu laiminga. Nes sirdi dar skauda, kamuoja liudesys ir ilgesys. Skyremes del jo... isejo pas kita...
išsiskyrusi su pirmu vyru - nesigailėjau NIEKADA
Atvirkščiai.. kuo ilgėjo laikas nuo skirybų tuo labiau vis isitikindavau, kad kokia laimė, kad laimu "pasiploviau '
Atvirkščiai.. kuo ilgėjo laikas nuo skirybų tuo labiau vis isitikindavau, kad kokia laimė, kad laimu "pasiploviau '
Issiskyriau, nors dar ne oficialiai.
pameginsiu isvardinti minusus: 1) materialiai sunkiau 2)sunku vaikams, visgi jiems tai nelengvas pokytis gyvenime 3)truksta namie vyriskos rankos( bet cia smulkmena, juk yra meistrai ir visokie panasus geri dedes) 4)susiaureja draugu ratas, nes kai lieki viena, istekejusiu draugu vyrai ima kreivai ziureti ( dar ims ir pripus tokia drauge zmonai nesamoniu i galva, taip taip ) 5) vaikams turi (privalai) tapti ir tetis ir mama viename ( ir pasaka pasekti, ir dviracio padangas pripusti) 6)psichologiskai sunkoka susidurti ,,akis i aki su gyvenimu viena", atakuoja baimes ir visokie ,,ar as sugebesiu"?
Pliusai- LAISVE, maziau darbo namie ( nenoriu, neverdu pvz kokiu nors riebiu mesgaliu, kuriuos valgo tik vyras, o ne vaikai ir ne as ), tvarkausi kada noriu, nebegirdziu priekaistu, kurie nuolat kartino gyvenima ( tu tokia ir anokia, tu nemoki to ir ano, tu blogai aukleji vaikus, tu niekam tikusi....). nebereikia pakesti girto vyro, kuris savaitgali ,,atsigavineja" ir sukauja bei visus aplink sokdina....
Na sisteminti sunku. gal dar daug praleidau. bet tiek
pameginsiu isvardinti minusus: 1) materialiai sunkiau 2)sunku vaikams, visgi jiems tai nelengvas pokytis gyvenime 3)truksta namie vyriskos rankos( bet cia smulkmena, juk yra meistrai ir visokie panasus geri dedes) 4)susiaureja draugu ratas, nes kai lieki viena, istekejusiu draugu vyrai ima kreivai ziureti ( dar ims ir pripus tokia drauge zmonai nesamoniu i galva, taip taip ) 5) vaikams turi (privalai) tapti ir tetis ir mama viename ( ir pasaka pasekti, ir dviracio padangas pripusti) 6)psichologiskai sunkoka susidurti ,,akis i aki su gyvenimu viena", atakuoja baimes ir visokie ,,ar as sugebesiu"?
Pliusai- LAISVE, maziau darbo namie ( nenoriu, neverdu pvz kokiu nors riebiu mesgaliu, kuriuos valgo tik vyras, o ne vaikai ir ne as ), tvarkausi kada noriu, nebegirdziu priekaistu, kurie nuolat kartino gyvenima ( tu tokia ir anokia, tu nemoki to ir ano, tu blogai aukleji vaikus, tu niekam tikusi....). nebereikia pakesti girto vyro, kuris savaitgali ,,atsigavineja" ir sukauja bei visus aplink sokdina....
Na sisteminti sunku. gal dar daug praleidau. bet tiek
QUOTE(saturno_sesely @ 2010 04 01, 14:06)
... tai truputi pakeite mane, anksciau buvau daug atviresne, dabar, neissiduodu. bunu rami, atsipalaidavusi, nors ne visada giedras dangus virs galvos, ir su finansais labai ne kas.
Suprantu, apie ka tu, Saturno_seselyje, nes jauciuosi taip pat. Laikykis. Bandykime laikytis. Tokios permainos keicia zmogu, bet juk i gera - igyji daugiau stiprybes. Kaip ten sakoma? ,,Kas musu nenuzudo, padaro dar stipresnius"