Ikisiu as savo "trigrasi"
mano dickis ejo i "Pupu ******" 2 menesius. Ka galiu pasakyt - KATASTROFA! Kalbu konkreciai apie viena aukletoja. Kai pradejom lankyti darzeli, musu grupe naujai isikurinejo (jei taip galima issireisti
) antrame aukste. Patys tvarekem, dazem, pirkom zaisliukus. Atejo 2 aukletojos, viena gana jauna, tuo metu nesiojo "kare" kirpima, kita zymiai vyresne, tamsiaplauke, tokia druta moteris (ne stora), tai ta jauna aukletoja buvo kaip ir pagrindine
. Kiekvienas vaikas savaip adaptuojasi darzelije, vienas verkia, kitas nevalgo, dar kitas nemiega. Maniskis atsisake valgyti pats (jam buvo 3 metukai) . Ta vyresne sakydavo :"Jokia cia problema, prabegdama iduodu sauksta i burna ir toliau einu aplink satliukus!" O ta jaunoji eme vaidinti Makarenko su Suchomlinskiu
Viena karta einu pasiimti vaiko ir girdziu savo vaiko isteriska rekima (mama tikriausiai is tukstancio verkianciu atpazins savo vaiko balsa) ir aukletojos rekima :"Valgyk, sakiau!", uzlekiu kaip kulka i 2 auksta, ta "jaunoji" uzstoja man kelia i grupe rekdama :"Jus trukdot pedagoginiam procesui!" (as pati pedagoge). Nezinau, kaip as ja neismeciau pro langa
Pagrebiau savo vaika i glebi ir begom namo. Daug, oj daug ji buvo visko pridirbusi, bet lasas perpildes mano kantrybes taure buvo, kai atjau pasiimti vaiko, jie tuo metu zaide lauke, vaikas pribego prie manes, apsikabino, atsitupiau kad pabuciuot ir jauciu, kad plaukiukai slapi, atsukau ji, nuemiau "kepka" ziuriu, ogi galvyte kruvina
! Klausiu aukletojos, kas buvo ir jos ramus atsakymas "Bego, paslydo ir VOZESI ant bortuko" , klausiu ar nuvedet pas sesele (tuo metu jos dar buvo darzeliuose, nezinau kaip dabar), sako :"O kam? Jau kraujas nebebega!" Bet ji zinojo, jog mano vaikas pries menesi gulejo ligonineje su smegenu sukretimu (tevelis aiksteleje nenuziurejo
), nulekiau pas vedeja, tada atsirado dar viena mama, kuri pasakojo, jog ta pati aukletoja tiek purte jos vaika, kad suplese striukyte
Su lyg ta diena isejom i "Eglute" - nuostabus darzelis, su nuostabiom aukletojom
P.S. O ta aukletoja ir dabar sekmingai dirba tame darzelyje
O siaubeli, gal žinot auklėtojos vardą ??? Mes dabar keliausim į antrame aukšte esančią grupę
tikiuosi bus ne ta pati aukletoja.......