Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetika kenkia

Pirmas ir paskutinis išsireiškimai thumbup.gif drinks_cheers.gif Bet tai nereiškia kad kosmetika bloga ar netinkama. Tik kad klaidina „NATURAL“ schmoll.gif Natūralūs konservantai egzistuoja, tik jų nėra nė vienos kosmetikos priemonės, pristatomos Lietuvoje, sudėtyje. lotuliukas.gif Tiesiog jie dar neįtraukti į masinės gamybos produktų cheminę sudėtį. Bet kiekvienas mūsų gali užsisakyti kosmetikos su natūraliais konservantais. Tai, žinoma, bus išskirtinis produktas ir kainuos didžiulius pinigus. O eiliniams kosmetikos pardavėjams juk irgi reikia gyventi. Jie puikiai naudojasi tuo, kad dauguma mūsų dabar išsižioję lakstome po parduotuves, ieškodami to vieno vienintelio kosmetikos priemonės buteliuko su užrašu 100 % NATURAL. Visa tai vadinama rinka, mada, populiarumu... Čia yra du kvailiai – vienas parduoda (nepasakydamas iki galo tiesos ir tai jis daro nepažeisdamas įstatymų, nes yra nemažai įstatymų, leidžiančių klaidinti vartotojus – belieka jais pasinaudoti), o kitas perka (nes jis nežino visos informacija ir jis tampa reklamos arba antireklamos auka). Jeigu kažkam norisi tikėti, kad 100 % „natūrali kosmetika“ egzistuoja – tai jo teisė ir joks nusikaltimas.
Išmintingas raitelis, plaukdamas per upę arklio nekeičia.
( Abraomas Linkolnas )
Atsakyti
QUOTE(ARSENICUM @ 2010 01 21, 21:37)
Bet kiekvienas mūsų gali  užsisakyti kosmetikos su natūraliais konservantais. Tai, žinoma, bus išskirtinis produktas ir kainuos didžiulius pinigus.

kas yra didziuliai pinigai? Ar parabenu prifarsiruota la prairie uz 1000, kuri galioja 4 metus, ar 30 ml 100 % naturaus kremo uz kokius 50 lt su dievisko kvapo roziu, ar neroliu absoliutais ir galiojantis 6 men.
Man tai neatrodo dideli pinigai, juoba, kad man tokio kiekio uztenka net ir ilgiau nei 6 menesiams. Kitos zinoma toki kieki kremo per menesi suvaro, bet tai jau ju problema, kad nesuvokia, jog veidui nereikia kasdien to kremo tongue.gif

QUOTE(edna @ 2010 01 21, 21:45)

zmogus neturintis ka pasakyti tyledamas zymiai protingesniu atrodo g.gif
Atsakyti
Esme tame, kad NATURA 100% NĖRA. Ir rašydami tai mus klaidina. O EDNA kitaip Jums paaiškino tai, ne pasakydama nieko tokio sudėtingo, bet jus ja supratot irgi kaip ir mane klaidingai. Paviršutiniškai. Aš pasakiau apie 10 000 vaiku suligindama su žmonėmis (pasaka) ir apie kačiukus (wishkas). Nors realia nei apie vaikus nei apie kačiukus nekalbėjau.

NATURA 100 proc. NĖRA!!! (mifas) smile.gif kosmetika sau (kaip Naomi) - virš 500 Lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ARSENICUM @ 2010 01 21, 22:06)
Esme tame, kad NATURA 100% NĖRA.

tu juokinga lotuliukas.gif
tai gal ir 100 % naturaliu produktu gamtoje nera blink.gif
kaip i viena puoda idejus 100% naturalu alieju, 100 % naturalu biciu vaska, 100 % naturalu hidrolata, 100 % naturalius EA ir 100 % vit. e ar GSE -gauname jau nebe 100 % naturalu produkta? kokiu ten stebuklingu matematiniu formuliu mokykloje tave mokino g.gif, o gal cia jau chemija ir mistika painioji?
Zodziu, pirkt ka no ir toliau manyk, kad naturaliu produktu nera, o as ir toliau megausiuos tobulom gamtos dovanom tongue.gif
Atsakyti
Tikriausiai tik FDA yra iškėlusi klausimą dėl kosmetikos gamintojų reklamos kokybės. Tik šiai organizacijai galima apskųsti gamintoją (reklama TV), kuris žada, kad jo siūlomos priemonės per vieną dieną išlygins raukšles. Tačiau jei taip neatsitinka, vartotojas gali skųsti gamintoją ir šiam tikrai geruoju nesibaigs. Todėl JAV labai atidžiai žiūrima į reklaminius pažadus. Kitose šalyse gamintojams viskas leista. Leista netgi tai, kas uždrausta.
Siūlau renkant kosmetiką mąstyti blaiviai. „Neužsiciklinkite“ ties „natūralia“ kosmetika. Natūrali kosmetika – tai namuose Jūsų pačių pasigaminta kosmetika. Kitokio pasirinkimo kol kas, deja, nėra. Atsikratykite priklausomybės nuo 25-o kadro ir pasakų. Jūs perkate kremus už 30-100 litų bei šampūnus už 20-40 litų. Gamintojai juos vadina efektyviais ir išskirtinai natūraliais, netgi drįsta kalbėti apie šimtaprocentinį natūralumą. Bet maldauju, pagalvokite patys. Jei visa tai būtų taip gražu, natūraliai švaru ir skaidru, tai kodėl gi tokiems gigantams – prekiniams ženklams, kaip LA Prairie, Dior, Chanel, Kanebo, Lancome, Loreal it daug kt. negaminti tik natūralios kosmetikos? Jūs manote, kad jie neturi tam galimybių? Paprasčiausiai jie net nemėgina kvailinti pirkėjų, nenori gadinti savo reputacijos, o paskiau suversti visų bėdų rinkos poreikiams, kaip antai „pirkėjai pageidavo ir mes pamanėme...“ arba „tai mokslininkai mums susuko galvas ir mes taip pat/vėl pamanėme...“. Šie pasiteisinimai verti vienas kito, bet abu yra apgailėtinai niekingi.
Atsakyti
Visa tai daznai kaip i priemone valdyti zmones. O kas yra verslas ar ne, reikia atsirinkti jau patiems. doh.gif Pvz kai kur nerealiai uzkeltos kainos naturaliu produktu, nors realiai jie tiek neverti...Tu paciu alieju. Taip pat tos nenaturalios grozio pramones, tipo yra formule, kurios ingredientai verti tu 300 lt uz prestizini krema ir jo pagaminima. Cia panasiai kaip su maistu. http://www.lrytas.lt...tybos-mitus.htm Sako tau, valgyk salotas, gerk vandeni kai netroskina. Tik su maista gali atsirinkti, valgyti tai, ko norisi, o su kosmetika, sunkiau gal. Arba gali isvis nieko netept.
Viena gydo o kita gadina...Taip paprastai cia nepasisaugosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 21, 23:25)
tu juokinga  lotuliukas.gif
tai gal ir 100 % naturaliu produktu gamtoje nera  blink.gif
kaip i viena puoda idejus 100% naturalu alieju, 100 % naturalu biciu vaska, 100 % naturalu hidrolata, 100 % naturalius EA ir 100 % vit. e ar  GSE -gauname jau nebe 100 % naturalu produkta? kokiu ten stebuklingu matematiniu formuliu mokykloje tave mokino  g.gif, o gal cia jau chemija ir mistika painioji?
Zodziu, pirkt ka no ir toliau manyk, kad naturaliu produktu nera, o as ir toliau megausiuos tobulom gamtos dovanom  tongue.gif

Kaip, jūsų manymu, apeinant visokių bakterijųv(nenaudojant konserv. ir chem.) ir H20 įmanoma pagaminti kosmetikos priemones (aliejukus) ir dar „surišti“ visus išgautus komponentus į vientisą masę? doh.gif Išspauskite man, prašom, alijošiaus ir apelsinų sulčių (be jokių bakterijų ir mikrobų). Juk gyvename ne kosmose, o žemėje, kur mus supa oras ir mikrobai. Jeigu Jūs nesupratote manęs, nors aš realiai įsivaizduoju, ką Jūs norite pasakyti. Mes pakalbėsime apie tai, kai tik sužinosite būdą, kaip galima išgauti 100 proc. natūralius aliejukus. Ką naudojam....manot tai sulčiaspaude???
Atsakyti
blink.gif nugi paimi ir isspaudi, pvz paimu makadamijos ar braziliska sultinga riesuta, net pirstais gali suspaust, ir prie sviesos jau matosi - keli laseliai istryksta. Tai ir yra aliejus lotuliukas.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ARSENICUM @ 2010 01 21, 22:57)
Kaip, jūsų manymu, apeinant visokių bakterijųv(nenaudojant konserv. ir chem.) ir H20 įmanoma pagaminti kosmetikos priemones (aliejukus) ir dar „surišti“ visus išgautus komponentus į vientisą masę?   doh.gif  Išspauskite man, prašom, alijošiaus ir apelsinų sulčių (be jokių bakterijų ir mikrobų). Juk gyvename ne kosmose, o žemėje, kur mus supa oras ir mikrobai. Jeigu Jūs nesupratote manęs, nors aš realiai įsivaizduoju, ką Jūs norite pasakyti. Mes pakalbėsime apie tai, kai tik sužinosite būdą, kaip galima išgauti 100 proc. natūralius aliejukus. Ką naudojam....manot tai sulčiaspaude???

presas turbut, ne sulciaspaude

o kaip pries 200 m spaude. Juk visada spaude, ir Romos laikais, Egipte
Ir laikesi, stovejo. Tuo metu gi irgi jau buvo bakteriju g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 21 sausio 2010 - 23:13
QUOTE(Satura @ 2010 01 20, 10:54)
žinima, kad yra konservantų  drinks_cheers.gif Bet pačiai tikriausiai net neteko girdėti apie natūralias konservuojančias medžiagas  biggrin.gif

??? Išvardinkyt 4u.gif ir kosmetikos brenda (gamintoja) kur nėr konservantų (ar tik natural konservant).
Pasaulyje iš visų gaminamų yra keleta... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ARSENICUM @ 2010 01 21, 22:32)
Siūlau renkant kosmetiką mąstyti blaiviai.


ka tu cia mali blink.gif
ar tu zinai koks svarbiausias dioru ir lancomiu tikslas?

QUOTE(ARSENICUM @ 2010 01 21, 22:57)
Kaip, jūsų manymu, apeinant visokių bakterijųv(nenaudojant konserv. ir chem.) ir H20 įmanoma pagaminti kosmetikos priemones (aliejukus) ir dar „surišti“ visus išgautus komponentus į vientisą masę?  doh.gif  Išspauskite man, prašom, alijošiaus ir apelsinų sulčių (be jokių bakterijų ir mikrobų). Juk gyvename ne kosmose, o žemėje, kur mus supa oras ir mikrobai. Jeigu Jūs nesupratote manęs, nors aš realiai įsivaizduoju, ką Jūs norite pasakyti. Mes pakalbėsime apie tai, kai tik sužinosite būdą, kaip galima išgauti 100 proc. natūralius aliejukus. Ką naudojam....manot tai sulčiaspaude???

tu nereali, tau matyt yra bakteriju baime - dabar nepamenu kaip tas sutrikimas vadinamas doh.gif
Pirma, as perku labai brangius aliejus is mazu ukeliu, kur viskas rankytem rankytem daroma - pasitikiu tiekeju, tu gali manyti kitaip, man del to neskauda. Jei tu nezinai, kad vaskas surisa aliejus su vandeniu, tik tam reikia tiksliu proporciju ir temperaturos -tai tavo beda. Jei netiki, taigi sakau, nueik i KN, ir ten tau duos receptuka -pati viska matysi ka dedi, pati viska susimakaluosi ir tada galesi nunesti i bet kuria laboratorija irtirti ir ieskoti ten konservantu cheminiu ir bakteriju, jei tau taip baisu, o tada mes galesime kalbeti apie tas kas yra naturalu, ko nera ir kas imanoma, o kas - ne.
As neperku jokiu kremu, losjonu ir pan. - viska gaminu pati, jau ne vienus metus (bakterijom tikrai neapaugus lotuliukas.gif ), todel kalbu is praktikos, o ne perskaicius kelis straipsnius
Pati tuo tarpu tik kazka pilstai pilstai, o supratimas tik zurnalinis, vat kai is praktikos kalbesi -tada bus verta demesio diskusija tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 01 22, 00:04)
blink.gif nugi paimi ir isspaudi  lotuliukas.gif  pvz paimu makadamijos ar braziliska sultinga riesuta, net pirstais gali suspaust, ir prie sviesos jau matosi - keli laseliai istryksta. Tai ir yra aliejus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  blink.gif
Papildyta:

presas turbut, ne sulciaspaude

o kaip pries 200 m spaude. Juk visada spaude, ir Romos laikais, Egipte

Be bakterijų? Sakau ne apie vakuuminį butą...Jus spaudžiant pirštais smile.gif paliksite tai nakčiai – daugiau? O dar pridėkit prie riešutukų braškiukų...Ir eikit miegot...Ryte pasakykite man ar liko kas vertingo? Mes gyvename ne kosmose be oro ir bakteriju...
Mes žmonės!!! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 22, 00:13)
ka tu cia mali blink.gif
ar tu zinai koks svarbiausias dioru ir lancomiu tikslas?
tu nereali, tau matyt yra bakteriju baime - dabar nepamenu kaip tas sutrikimas vadinamas  doh.gif
tongue.gif

Bakteriofobija tongue.gif aš nesurgu aš dirbu smile.gif
Atsakyti
Nepaslėpta gamintojų ....? kaip Natura Siberica? ECO? Mary Kay? Green mama? Yves Rocher? MADARA? ORGANIC? ir t.t ir t.t. "NATURAL" žino ką rašyti...Kodėl VVSPT duomenys skiriasi su tais kas užrašyta JUMS[B] lipdukuose "NATURAL"?
Kodėl???? lotuliukas.gif Aš žinau atsakymą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ARSENICUM: 21 sausio 2010 - 23:40