Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

QUOTE(Užsispyrėlė @ 2012 06 13, 12:15)
Sugalvojom ir mes su vyru šiais metais užsiimti balkonine daržininkyste smile.gif

nelabai isivaizduoju, kaip ten tas baklazanas vazone augs. Jie gi pakankamai dideli augalai. Net ir dideliam vazone, manau, papildomo tresimo reiks.. Galingas augalas greit isnaudoja maistines medziagas, turimas ribotoje augimo vietoje. Ir vedinimo gero reik tiek baklazanui, tiek pomidorams mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Solveiga84 @ 2012 06 09, 08:05)
Labas 4u.gif
Ka daryti mano baklazanas visiskai nuo persodinimo nepaaugo, gal reiketu kokiu trasu ar stimuliatoriaus? Viena teturiu ir tas nustojo augti, gelsvas toks  unsure.gif

patreskit ji siek tiek smile.gif
Atsakyti
Pas mane irgi tokio dydžio kaip Avijacijos antroj nuotraukoj ir su žiedais jau. Užleidau jiems pusę paprikų šiltnamiuko, tai paprikos kažkokios nusiminę, viršūnės pageltę. Kas kiek laiko reiktų laistyti baklažanus, nes dabar gal kokį kartą į savaitę tik nuvažiuosiu į sodą, kažin jiems užteks?
Atsakyti
baklazanai megsta tokias pat salygas kaip pomidorai. Tai jei gausiai prilaistysit, turetu pakakti. Na, velgi, reiktu ziuret ir kokia zeme, kokia temperatura lauke.. Tik jei nebusit savaite, butinai pasirupinkit geru vedinimu, kitaip baklazanu neturesit.
O va paprikoms reik nemazai vandens. Gal jos del to ir liudnos, kad vandenuko per mazai?
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 06 18, 08:29)
Reikia. Truputi anksčiau patyrusi forumietė siūlė palikti kokias 3 šakas. Mano kažkokie liūdni šįmet, tai išskabau viską, tik pagrindinį stiebą palikau, bent kol kas. Už tai turiu jau po 1-2 vaisius. Pernai neskabiau, turėjau mišką ir jokių vaisių blink.gif

Ačiū, reiks nudepiliuot juos smile.gif
Atsakyti
ar baklažanam patinka dilgėlių raugas?
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 19, 16:47)
ar baklažanam patinka dilgėlių raugas?

nu aš buvau perliejus - dėl to nemirė biggrin.gif tik nežinau ar ten jiem labai patinka. Kurie auga tai auga normaliai, gan gražiai.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2012 06 13, 12:15)
Sugalvojom ir mes su vyru šiais metais užsiimti balkonine daržininkyste smile.gif tai pilnas balkonas pomidorų ir turim vieną baklažaną STRIPED TONGA. Pats augalas tikrai nemažas, lapai dideli, puikiai auga, bet žiedelio nė vieno sad.gif labai tikiuos kad dar kas atsiras. O dalis baklažanų jau buvo išneštų į lauką, tai iš jų galima sakyt nieko neliko. labai tikiuos, kad bent naminis bus vykęs smile.gif

kiek girdejau ir pati isitikinau baklazanus bent du reikia salia sodint ,ne viena .
Atsakyti
QUOTE(jurgice @ 2012 06 21, 22:21)
kiek girdejau ir pati isitikinau baklazanus bent du reikia salia sodint ,ne viena .

o aš šiltnamy atskirai susodinau, gal reikia persodinti vieną šalia kito, dar tik lapus turi, nedideli - nežydi dar jie. Kaip manot ?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 06 22, 09:36)
o aš šiltnamy atskirai susodinau, gal reikia persodinti vieną šalia kito, dar tik lapus turi, nedideli - nežydi dar jie. Kaip manot ?

Na kaip suprantu, kai žydi reikia su kokiu teptuku ar vatos gabalėliu nuo vieno žiedo prie kito praeit...tai nežinau ar įtakos turi susodinimas jų šalia...
Atsakyti
na mano baklazanai jau maciau uzmezge ziedukus... ant vieno net du maciau, ant kito viena, ant trecio kol kas ne vieno....bet laukiu laukiuu... nzn ar gerai ar ne, bet pazasteles kai kurias nuskabau....jei pavyks - nufotografuosiu siandien... parodyt savo maziukus:)
Atsakyti
o aš jau gailiuosi jiems vietą šiltnamije užleidusi,nes nedidukai paaugo ir jau mačiau porą numete žiedus g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 06 28, 14:09)
o aš jau gailiuosi jiems vietą šiltnamije užleidusi,nes nedidukai paaugo ir jau mačiau porą numete žiedus  g.gif

o maniskis vienas lyg zydi jau, violetinis toks ziedukas smile.gif
Atsakyti