na pasėjau savo baklažanus - pirmą kartą auginsiu tokius augalus jau išsigandau kad per anksti pasėjau pagal pakelio už\rašą, bet kad žiūriu čia skaitinėju - ne aš viena ankstyva turiu balkoniuką - ugtels keliaus ten. tikiuosi sudygs..... O dar kaip durnė kažkokios žemės nusipirkau.... biohumusas vadinas. Su kažkokiais sliekiukais kaip kapsulikėse. Porą jau net išsiritusių mačiau tokių mažučių gražučių. Pradžioj panika apėmė - ką aš čia nusipirkau. Paskui pardėjau mąstyt kad čia ir turi taip būt...... na dėl iso pikto net sėklų pasilikau, kai sužinosiu ką apie tą žemę - jei ką pesėsiu
QUOTE(Avijacija @ 2012 01 25, 19:10)
na pasėjau savo baklažanus - pirmą kartą auginsiu tokius augalus jau išsigandau kad per anksti pasėjau pagal pakelio už\rašą, bet kad žiūriu čia skaitinėju - ne aš viena ankstyva turiu balkoniuką - ugtels keliaus ten. tikiuosi sudygs..... O dar kaip durnė kažkokios žemės nusipirkau.... biohumusas vadinas. Su kažkokiais sliekiukais kaip kapsulikėse. Porą jau net išsiritusių mačiau tokių mažučių gražučių. Pradžioj panika apėmė - ką aš čia nusipirkau. Paskui pardėjau mąstyt kad čia ir turi taip būt...... na dėl iso pikto net sėklų pasilikau, kai sužinosiu ką apie tą žemę - jei ką pesėsiu
gryną biohumusą reik maišyt su kitokiom žemėm...labai jau bus riebus vienas...
arba daryti iš jo mikstūrą augalų tręšimui...
Naudojimo rekomendacijos: įterpiama arba barstoma lokaliai. Biohumusą išberkite ir įterpkite į dirvą prieš sodindami arba vegetacijos pradžioje, vėliau naudokite vegetacijos laikotarpiu (aktyvaus augimo metu; prieš žydėjimą; po žydėjimo; formuojantis derliui). Jei dažnai laistote arba lietinguoju periodu biohumusą naudokite dažniau.
Naudojimo kiekiai: kai sėjamos sėklos ir pikuojami daigai - 300 ml/1 l neutralaus pH durpių arba 200 ml/1 l durpių substrato; kai persodinami daigai - 200 ml/1 daigui arba 400 ml/1 l grunto arba 700 ml/m2; lauko daržovėms (gerinant dirvožemį) - 1 l/m2; bulvėms - 200 ml/1 augalui (sodinimo duobutei); šiltnamio daržovėms - 300 ml/1 daigui arba 500 ml/1 l grunto, arba 1 l/m2; papildomai gerinant augalų dirvožemį - 300-500 ml/1 augalui arba 1 l/ m2 arba 1 l/10 l vandens; dirvožemio arbatėlei" gaminti - 1 l/10 l šilto vandens ir 50 g cukraus. Paruoštą mikstūrą intensyviai maišant laikyti 2-3 paras, paskui ja laistyti daržoves.
Dirvožemio gerinimo medžiagų produktų grupė: kompostuotos biologinės medžiagos (1.4 indeksas).
Sveiki, gal kas gali pasakyti kodel nebuvo baklazanu derliaus, siemet net nezinau as Seti? Pasejau anksti daigai buvo grazus, siltnamyje prigijo gerai. zydejo, bet vaisiu nebuvo.Kodel? Gal kaimynyste nepatiko, buvo kitu darzoviu? Padekite, gal kam taip buvo?
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 25, 20:21)
Sveiki, gal kas gali pasakyti kodel nebuvo baklazanu derliaus, siemet net nezinau as Seti? Pasejau anksti daigai buvo grazus, siltnamyje prigijo gerai. zydejo, bet vaisiu nebuvo.Kodel? Gal kaimynyste nepatiko, buvo kitu darzoviu? Padekite, gal kam taip buvo?
matyt, per karšta buvo šiltnamyje, užtat ir nemezgė
Sveikos,
pernai pirmakart auginau baklazanus Black beauty, sudygo visi kiek pasejau, augo gerai, tiesa is 5 baklazanu tik 3 uzaugino po 1 vaisiu kadangi nesu ypatinga baklazanu gerbeja ir sodinau daugiau is idomumo augs/neaugs tai man visai smagu buvo ir vaisiai skanus, suejo i troskinuka ir dukrai i koseles siemet irgi zadu kokius du pasisodint, daugiau tai nematau reikalo, deres tai deres, ne tai ne maziau vietos uzims du nei 5
sodinau siltnamyje prie iejimo, tai matyt normaliai jiems buvo nes jau buvau prisiskaicius, kad neuzmezga vaisiu jei jiems buna per karsta
pernai pirmakart auginau baklazanus Black beauty, sudygo visi kiek pasejau, augo gerai, tiesa is 5 baklazanu tik 3 uzaugino po 1 vaisiu kadangi nesu ypatinga baklazanu gerbeja ir sodinau daugiau is idomumo augs/neaugs tai man visai smagu buvo ir vaisiai skanus, suejo i troskinuka ir dukrai i koseles siemet irgi zadu kokius du pasisodint, daugiau tai nematau reikalo, deres tai deres, ne tai ne maziau vietos uzims du nei 5
sodinau siltnamyje prie iejimo, tai matyt normaliai jiems buvo nes jau buvau prisiskaicius, kad neuzmezga vaisiu jei jiems buna per karsta
Sveikos mergaitės. Šiemet sugalvojau auginti baklažanus. O kur jūs perkat tas rosa bianca sėklas? Jie tokie gražučiai
Tai niekas nepasakys kur galima nusipirkti tų sėklų rosa bianca? O gal kas turi atliekamu nors pora seklyčių?
QUOTE(klevo sula @ 2012 01 27, 09:49)
Tai niekas nepasakys kur galima nusipirkti tų sėklų rosa bianca? O gal kas turi atliekamu nors pora seklyčių?
as tik black beauty sodinau, o tas rosa bianca merginos gal is uzsienio siuntesi nes neuzmaciau seklu parduotuvese, bet gal prastai ziurejau
QUOTE(p.s. @ 2012 01 27, 10:15)
as tik black beauty sodinau, o tas rosa bianca merginos gal is uzsienio siuntesi nes neuzmaciau seklu parduotuvese, bet gal prastai ziurejau
taip, siunčiausi. Pas mus jomis bent iki šiol neprekiavo.
pirmi metai aš tuos baklažanus sėjaus. Tikiuosi jie nelepesni nei pomidorai ar paprikos. Dar mama sumąstė kad jai 20 daigų reik
QUOTE(Avijacija @ 2012 01 28, 19:25)
pirmi metai aš tuos baklažanus sėjaus. Tikiuosi jie nelepesni nei pomidorai ar paprikos. Dar mama sumąstė kad jai 20 daigų reik
oho visa plantacija as 4 seklytes ikisau siandien i zeme, jei sudygs tai sukisiu i siltnamy kur nors ant kampo prie duru
del lepumo tai nzn, siaip nei jie man sirguo kuom nei ka, vaisiu ne milijonas buvo, bet pernai auginau pirma karta ir daugiau is smalsumo ar isvis kas isdygs tai visumoj rezultatu buvau patenkinta