oi Saintlina
Baklažanų augintojos patarkite - kokią baklažanų rūšį pasodinus tikrai sulaukčiau vaisių ir ką iš jų gaminate?
"Black beuty" man pasiteisino.. o kad ziedai nekristu ir vaisius vestu-negalima, kad butu labai karsta siltnamyje, man pasiseke, nes pas mane jis atsidengia, tai labai gerai siemet, tiksliau pernai, augo ir vaisius vede
Del kartumo.. as jo nejauciu, kitiems nepatinka-tai supjauscius pabarstyti druska ir palaikyti, o paskui nuplauti ir daryti ka nori...
Dar skanu juo pakepinus tokiom juostelem, i vidu ivynioti varske sutrinta su cesnaku ir prieskoninem zolelem (petrazolem, bazilikais ir kt.)
Del kartumo.. as jo nejauciu, kitiems nepatinka-tai supjauscius pabarstyti druska ir palaikyti, o paskui nuplauti ir daryti ka nori...
Dar skanu juo pakepinus tokiom juostelem, i vidu ivynioti varske sutrinta su cesnaku ir prieskoninem zolelem (petrazolem, bazilikais ir kt.)
aš pernai auginau Black Beauty, Rosa Bianca ir Listada de gandia.
Black beauty užderėjo daug, net konservuot turėjau, nes nebeturėjau kur dėt (deja, turiu pripažint, kad konservai nenusisekė..). O kiti dveji buvo pasėti labai vėlai, nes sėkliukės atkeliavo tik antroj balandžio pusėj. Tai ir derlius toks simbolinis buvo. Bet sėklyčių prisirinkau ir mačiau, kad užaugo tikrai tie, kurių laukiau.
Šiemet, sakiau, dėl įdomumo ir auginsiu tik šiuos:
Listada de Gandia
Rosa Bianca
O šviežius valgyt mums irgi labai skanu, ypač vyras iš proto eina dėl baklažanų
Jediara, tu dar nesupratai, kad baklažanus augint tau irgi būtinai prireikė?
Black beauty užderėjo daug, net konservuot turėjau, nes nebeturėjau kur dėt (deja, turiu pripažint, kad konservai nenusisekė..). O kiti dveji buvo pasėti labai vėlai, nes sėkliukės atkeliavo tik antroj balandžio pusėj. Tai ir derlius toks simbolinis buvo. Bet sėklyčių prisirinkau ir mačiau, kad užaugo tikrai tie, kurių laukiau.
Šiemet, sakiau, dėl įdomumo ir auginsiu tik šiuos:
Listada de Gandia
Rosa Bianca
O šviežius valgyt mums irgi labai skanu, ypač vyras iš proto eina dėl baklažanų
Jediara, tu dar nesupratai, kad baklažanus augint tau irgi būtinai prireikė?
Saintlina, primink ka tu darai is baklazanu?
Ai, prisiminiau, kad i ta varskine mase graikisku riesutu smulkintu galima ideti-irgi
Ai, prisiminiau, kad i ta varskine mase graikisku riesutu smulkintu galima ideti-irgi
QUOTE(saintlina @ 2011 01 23, 17:40)
Dabar labai "gailiuosi", kad užsukau į daržovių auginimo temą - jau reikia ne tik gėlių, bet ir daržovių , tik kažin kas viską ravės
Ai, kuo daugiau turi-tuo daugiau speji
QUOTE(saintlina @ 2011 01 23, 16:40)
nu ir grazuoliai!
o as ant black beauty supykau, nes numete visus ziedus, o golden eggs visai nesunoko ir liko tik ismest. Bet kadangi liko seklu, tai teks vel sodint. Gal pora seklyciu atliekamu turi Listada de Gandia?
Sveikos,mergaites. Jungiuosi ir as i baklazanu augintoju gretas,siemet pirma karta bandysiu juos augint. Turiu black beauty seklyciu. Iskilo man pora klausimuku. I kokia zieme reikia seti seklas? Ar tinka pomidoru ir papriku daigams skirta zeme? O jus baklazanus auginate viename siltnamyje su pomidorais ir paprikomis ar atskirai? As deja turiu tik viena siltnami tai mastau ar tiktu pomidoru draugija baklazanams. Temoje perskaiciau kad nelabai jie "sugyvena". O kaip jums praktika rodo?
Tinka žemė kaip ir pomidorams. Ir šiltnamyje augo kartu su pomidorais ir paprikom pas mane. Puikiausiai jautėsi. Man atrodo, kad baklažanai ir pomidorai mėsgta panašias sąlygas. Tai agurkai pomidorų šiltnamyje nelabai auga, nes drėgmės poreikis skirtingas
O pernai baklažanai žiedus metė dėl labai didelių karščių. Ir pas mane nemezgė, kol nepakėliau šiltnamio plėvelės.
Papildyta:
daugiausia troškinius. Dar kepiau apvoliotus kiaušinyje irr džiūvėsėliuose. Labai skanu Įdarytus baklažanus dariau.
O pernai baklažanai žiedus metė dėl labai didelių karščių. Ir pas mane nemezgė, kol nepakėliau šiltnamio plėvelės.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 23, 16:34)
Saintlina, primink ka tu darai is baklazanu?
daugiausia troškinius. Dar kepiau apvoliotus kiaušinyje irr džiūvėsėliuose. Labai skanu Įdarytus baklažanus dariau.
O su kuo tu įdarei juos?
Magic_Girl, sėju sėklas į žemę, skirtą sėkloms. Pas mane šiltnamyje kuo puikiausiai draugavo pomidorai, paprikos ir baklažanai
Magic_Girl, sėju sėklas į žemę, skirtą sėkloms. Pas mane šiltnamyje kuo puikiausiai draugavo pomidorai, paprikos ir baklažanai
QUOTE(madmuazele @ 2011 01 24, 10:24)
Ir aš pernai taip dariau Auginau tokius ilgus kaip agurkėliai, nepamenu pavadinimo tai jiems tikrai buvo per karšta šia vasara, nes kai atvėso tai tada daug užmezgė baklažaniukų