Mergaites gal kuti esate kepusi pyraga "naujienele" ar "naujiena"? Labai noriu ji isiskepti namie, ne spardese labai jau brangus. Bet kiek ieskojau recepto visur raso baltas biskvitas, bet koks tas baltas biskvitas, juk ju yra visokiu.
QUOTE(addicted @ 2009 03 07, 13:09)
Bet uztat atrodo
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 07, 15:20)
Bet uztat atrodo
Aciu,Masiania*
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 15:45)
gerulis
QUOTE(addicted @ 2009 03 06, 18:29)
Spritzringe (vok.k.),Beignets soufflés(pranc.k.)
jau kaip skaniai atrodo
QUOTE(Audita @ 2009 03 07, 08:13)
Čia iš tikro nuo senų senovės kepdavau tokį obuolių pyragą, bet dabar vyšnių norėjau, o aromatas nebūtinas tik labai tinka
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 14:45)
Aš tai tokio nepjaučiau, neeee, po stiklų (kaip ir visus jūsų tortus )
Na ką gi, jei ne pertepimo ir biskvito skonis, tai šitos savo vaikiškos terlionės nebūčiau dėjusi, bet, manau, kad gausis skanus gaminys, o jau kad papuošti nemoku, čia mano bėda lai būna taigi Jūsų dėmesiui:
TORTAS KELMAS
originalus receptas su vaizdine medžiaga rusų k
Biskvitui:
3 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų
1/4 st. krakmolo
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui (NU LABAI NIAMNIS KREMAS)
200-250 g grietinėlės (30-35 % riebumo, dėjau 200 g)
100 g šokolado (dėjau Karūnos juodąjį)
1/3 st. cukraus
1 v.š. kakavos
200-250 g sviesto (dėjau Saulutės 200 g)
Darbo eiga Kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purumo, tada susijojau sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir krakmolą iki vientisos masės, viską plakiau mikseriu. Skardą (40*33) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, ją išlyginti, kepti įkaitintoje 180-200 C orkaitėje 7-10 min, ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Karštą biskvitą kartu su popieriumi susukti į ruloną ir palikti visiškai atvėsti.
Gaminame kremą: užkaitiname grietinėlę, į ją sudedame šokoladą, cukrų ir kakavą, viską maišant kaitiname iki viskas ištirps ir pasidarys vienalytė masė, kai taip nutiks, nukaičiame puodą ir atvėsiname masę. Kad greičiau atvėstų, autorė siūlo panaudoti netgi ledinio vandens vonelę, bet man puikiai ataušo balkone. Sviestas tuo tarpu truputį pagyvena šaldytuve, kad būtų vos vėsesnis už kambario temperatūrą.
Ataušusią šokoladinę masę plakame mikseriu, kol ima ir sutirštėja, net jeigu nesutirštėtų, kremą gaminti toliau (nežinau kodėl autorė rašo, kad gali nesutirštėti, man susiplakė puikiausiai ir sutirštėjo). Sviestą plakame mikseriu, jo padaugėja, jis pabąla ir tada palaipsniui po šaukštą vis plakant sudedame šokoladinį plakinį ir dar paplakame kol pasidaro niamnis kremulis padedame į šaldytuvą ir grįžtame prie ataušusio biskvito. Jį išvyniojame, nuimame popierių (labai lengvai tas darosi), suformuojame iš biskvito stačiakampį, atraižas pakaitiname iki trapumo orkaitėje, jas panaudosime šaknų gamybai. Biskvitą padalinti į kelias vienodo pločio juostas. Jas tepti kremu ir sukti į ruloną. Sukant nepersistengti, kad neištrykštų kremas, vienai juostai pasibaigus glaudžiame prie jos kitą ir taip suvyniojame visą kelmelį, jį pastatome vertikaliai, aptepame likusiu kremu. Pakaitintus iki trapumo likučius recepto autorė rašo permalti per mėsmalę, aš lengvai sutrupinau juos rankomis. permaišyti su kremo likučiu ir suformuoti šaknis.
Dar keletas autorės pastabų. Tortą galima daryti ir atvirkščiai, kepti tamsų biskvitą įdedant kakavos ir darant šviesų pertepimą su grietinėle ar varške. O biskvitą galima sulaistyti.
P.S. Gamindama šį torčiuką taip ir mačiau jį puoštą Cipciuko voveruškomis , bet....
TORTAS KELMAS
originalus receptas su vaizdine medžiaga rusų k
Biskvitui:
3 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų
1/4 st. krakmolo
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui (NU LABAI NIAMNIS KREMAS)
200-250 g grietinėlės (30-35 % riebumo, dėjau 200 g)
100 g šokolado (dėjau Karūnos juodąjį)
1/3 st. cukraus
1 v.š. kakavos
200-250 g sviesto (dėjau Saulutės 200 g)
Darbo eiga Kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purumo, tada susijojau sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir krakmolą iki vientisos masės, viską plakiau mikseriu. Skardą (40*33) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, ją išlyginti, kepti įkaitintoje 180-200 C orkaitėje 7-10 min, ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Karštą biskvitą kartu su popieriumi susukti į ruloną ir palikti visiškai atvėsti.
Gaminame kremą: užkaitiname grietinėlę, į ją sudedame šokoladą, cukrų ir kakavą, viską maišant kaitiname iki viskas ištirps ir pasidarys vienalytė masė, kai taip nutiks, nukaičiame puodą ir atvėsiname masę. Kad greičiau atvėstų, autorė siūlo panaudoti netgi ledinio vandens vonelę, bet man puikiai ataušo balkone. Sviestas tuo tarpu truputį pagyvena šaldytuve, kad būtų vos vėsesnis už kambario temperatūrą.
Ataušusią šokoladinę masę plakame mikseriu, kol ima ir sutirštėja, net jeigu nesutirštėtų, kremą gaminti toliau (nežinau kodėl autorė rašo, kad gali nesutirštėti, man susiplakė puikiausiai ir sutirštėjo). Sviestą plakame mikseriu, jo padaugėja, jis pabąla ir tada palaipsniui po šaukštą vis plakant sudedame šokoladinį plakinį ir dar paplakame kol pasidaro niamnis kremulis padedame į šaldytuvą ir grįžtame prie ataušusio biskvito. Jį išvyniojame, nuimame popierių (labai lengvai tas darosi), suformuojame iš biskvito stačiakampį, atraižas pakaitiname iki trapumo orkaitėje, jas panaudosime šaknų gamybai. Biskvitą padalinti į kelias vienodo pločio juostas. Jas tepti kremu ir sukti į ruloną. Sukant nepersistengti, kad neištrykštų kremas, vienai juostai pasibaigus glaudžiame prie jos kitą ir taip suvyniojame visą kelmelį, jį pastatome vertikaliai, aptepame likusiu kremu. Pakaitintus iki trapumo likučius recepto autorė rašo permalti per mėsmalę, aš lengvai sutrupinau juos rankomis. permaišyti su kremo likučiu ir suformuoti šaknis.
Dar keletas autorės pastabų. Tortą galima daryti ir atvirkščiai, kepti tamsų biskvitą įdedant kakavos ir darant šviesų pertepimą su grietinėle ar varške. O biskvitą galima sulaistyti.
P.S. Gamindama šį torčiuką taip ir mačiau jį puoštą Cipciuko voveruškomis , bet....
vau koks kelmas
Cipciuko pyragas vertas apdovanojimo , o Olestos kelmas tai išvis nerealus, aš kaži ar kada ryšiuos tokiems darbams...
ačiū