si savaitgali atidaviau sonatinos receptu isbandymams. pirmasis keptas vien tik tam kad isbandyti naujaja forma kuria nusipirkau po ilgo nuolaidos laukimo skonio tikrai nepagadino kad kepiau ne mazus keksiukus . receptukas cia http://www.supermama...p;#entry4574377
ir mano katukas
ir morengiukai kad sunaudoti baltymus. receptukas cia http://www.supermama...p;#entry9776757
i rmanieji
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 01, 18:11)
Kiek čia skanumynų Visoms po
O mes vakar su MB lepinomės paprastu, bet labai skaniu varškės desertuku
O mes vakar su MB lepinomės paprastu, bet labai skaniu varškės desertuku
o siaube kaip noreciau
QUOTE(inetum @ 2009 03 02, 19:32)
ir mano katukas
super formele
mano savaitgalinis kepinys
Keksiukai su Nutella
10 v. š. (140 g) minkšto sviesto
3/4 puodelio cukraus
3 kiaušiniai
1/2 a. š. vanilės
1 3/4 puodelio (200 g) persijotų miltų
1/4 a. š. druskos
2 a. š. kepimo miltelių
~1/3 puodelio Nutellos
Orkaitę įkaitinti iki 165º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Mikseriu išplakti kambario temperatūros sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės (~ 5 min.). Po vieną įmušti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti ~ 1 min.). Dėti vanilę, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė bus vientisa ir nebesimatys miltų.
Išdėlioti tešlą į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti po kupiną šaukštelį Nutellos ir pamaišyti dantų krapštuku, pasistengiant, kad šiek tiek tešlos atsirastų virš Nutellos. Kepti 20 min. Ataušinti ant grotelių.
P. S. puodelis 237 ml. Kepiau 23 min. Labai gražūs ir skanūs keksiukai...
nieko nesuprantu, neleidzia nuotraukos ikelti
Keksiukai su Nutella
10 v. š. (140 g) minkšto sviesto
3/4 puodelio cukraus
3 kiaušiniai
1/2 a. š. vanilės
1 3/4 puodelio (200 g) persijotų miltų
1/4 a. š. druskos
2 a. š. kepimo miltelių
~1/3 puodelio Nutellos
Orkaitę įkaitinti iki 165º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.
Mikseriu išplakti kambario temperatūros sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės (~ 5 min.). Po vieną įmušti kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakti ~ 1 min.). Dėti vanilę, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Mažiausiu mikserio greičiu maišyti, kol masė bus vientisa ir nebesimatys miltų.
Išdėlioti tešlą į paruoštas formeles. Ant viršaus dėti po kupiną šaukštelį Nutellos ir pamaišyti dantų krapštuku, pasistengiant, kad šiek tiek tešlos atsirastų virš Nutellos. Kepti 20 min. Ataušinti ant grotelių.
P. S. puodelis 237 ml. Kepiau 23 min. Labai gražūs ir skanūs keksiukai...
nieko nesuprantu, neleidzia nuotraukos ikelti
Seniai jau kepiau ka, bet kai pamaciau tuos jusu pyragus Aguoneles ir Daividijos, jauciu einu dabar i virtuve minkyti teslos
Jau labai visų skanūs ir gražūs kepinukai,šaunuolės
Žagarėliai, pagal forumietės receptuką (nepamenu kurios )
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių
500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui
Miltus ant lentos sumaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, įlašinkite citrinos esenciją, supilkite romą, pieną ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su dalimi miltų. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkykite tešlą.
Tešlą plonai iškočiokite ir ratuku supjaustykite juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpą. Fritiūrinėje įkaitinkite riebalus ir iš abiejų pusių apvirkite žagarėlius. Išgriebę graibstu, sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstykite cukraus pudra.
Laaaaabai skanūs, minkštučiai
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių
500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui
Miltus ant lentos sumaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, įlašinkite citrinos esenciją, supilkite romą, pieną ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su dalimi miltų. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkykite tešlą.
Tešlą plonai iškočiokite ir ratuku supjaustykite juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpą. Fritiūrinėje įkaitinkite riebalus ir iš abiejų pusių apvirkite žagarėlius. Išgriebę graibstu, sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstykite cukraus pudra.
Laaaaabai skanūs, minkštučiai
QUOTE(daividija @ 2009 03 02, 12:43)
keksas Juodasis princas[SIZE=7]
Receptas rastas rusiskame puslapyje.
1 stikline miltu,
1 stikline cukraus,
truputis,druskos,
1/2 a.s. sodos,
2v.s. kakavos,
1 stikline grietines,
1 kiausinis,
1v.s. tirpinto margarino,
200g vysniu,
2v.s. kokoso drozliu.
Kiausini isplakti su cukrumi,supilti grietine,margarina,druska,kakava ir miltus su soda.Viska ismaisyti.I tesla imaisyti kokosu drozles ir vysnias.Supilti i riebalais istepta kepimo inda ir kepti 45-50min 180C orkaiteje.
Iskepusi galima aplieti glajumi.
Keksas slapias ir dingo akimirksniu,gal del to,kad nedidelis gavosi.Vysnias dejau saldytas,is karto is kameros.Daug darbo nereikalaujantis kepinys
Receptas rastas rusiskame puslapyje.
1 stikline miltu,
1 stikline cukraus,
truputis,druskos,
1/2 a.s. sodos,
2v.s. kakavos,
1 stikline grietines,
1 kiausinis,
1v.s. tirpinto margarino,
200g vysniu,
2v.s. kokoso drozliu.
Kiausini isplakti su cukrumi,supilti grietine,margarina,druska,kakava ir miltus su soda.Viska ismaisyti.I tesla imaisyti kokosu drozles ir vysnias.Supilti i riebalais istepta kepimo inda ir kepti 45-50min 180C orkaiteje.
Iskepusi galima aplieti glajumi.
Keksas slapias ir dingo akimirksniu,gal del to,kad nedidelis gavosi.Vysnias dejau saldytas,is karto is kameros.Daug darbo nereikalaujantis kepinys
Nu,neatsilaikiau sitam groziui ir issikepiau.Skonis nerealus,tikrai labai skanus,o ir greitas pyragas.Aciu uz receptuka.
TIRAMISU
šįkart pagal šitą receptą
Ištirpinti šiek tiek brendžio keturis lapelius želatinos, atskirai išplakti keturis baltymus, keturis trynius su keturiais šaukštais cukraus, du šimtus ml grietinėlės, viską sumaišyti su dviem šimtais tepamo varškės sūrio, geriausia maskarponės.
Šimtą gramų trapių sausainių sulaistyti stikline stiprios kavos.
Susluoksniuoti sausainius su kremu.
Atšaldyti.
Prieš tiekiant apibarstyti kakava ar šokolado drožlėmis.
šįkart pagal šitą receptą
Ištirpinti šiek tiek brendžio keturis lapelius želatinos, atskirai išplakti keturis baltymus, keturis trynius su keturiais šaukštais cukraus, du šimtus ml grietinėlės, viską sumaišyti su dviem šimtais tepamo varškės sūrio, geriausia maskarponės.
Šimtą gramų trapių sausainių sulaistyti stikline stiprios kavos.
Susluoksniuoti sausainius su kremu.
Atšaldyti.
Prieš tiekiant apibarstyti kakava ar šokolado drožlėmis.
Sveikutės,
Pagalvojau kad gal čia greičiausiai atsakysit. Tad turiu klausimuką, ką galimą būtų padaryti iš marskaponės sūrio? Išskyrus tiramisu ir tortą su marskaponės sūriu
Pagalvojau kad gal čia greičiausiai atsakysit. Tad turiu klausimuką, ką galimą būtų padaryti iš marskaponės sūrio? Išskyrus tiramisu ir tortą su marskaponės sūriu
QUOTE(vikka @ 2009 03 03, 13:23)
Nu,neatsilaikiau sitam groziui ir issikepiau.Skonis nerealus,tikrai labai skanus,o ir greitas pyragas.Aciu uz receptuka.
Smagu,kad patiko,tikrai greitas pyragas
QUOTE(convict @ 2009 03 03, 15:15)
Sveikutės,
Pagalvojau kad gal čia greičiausiai atsakysit. Tad turiu klausimuką, ką galimą būtų padaryti iš marskaponės sūrio? Išskyrus tiramisu ir tortą su marskaponės sūriu
Pagalvojau kad gal čia greičiausiai atsakysit. Tad turiu klausimuką, ką galimą būtų padaryti iš marskaponės sūrio? Išskyrus tiramisu ir tortą su marskaponės sūriu
Sluoksniuotos teslos krepselius su mascarpons idaru arba iskepti keksa su tuo suriu..Blyn pamirsaus nusipirkti to surio,o radu toki idomu kekso receptuka
daividija nu Napoleono kremas tai superinis ,ispradziu tai kazkaip atsiskire viskas viestas sau miltai sau nu zodziu,bet kaip idejau pora kiausinio trynius ir pradejau plakti su mikseriu viskas gavosi nerealiai .Jeigu liks ryt idesiu nuotrauka
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 03 03, 17:30)
TIRAMISU
šįkart pagal šitą receptą
Ištirpinti šiek tiek brendžio keturis lapelius želatinos, atskirai išplakti keturis baltymus, keturis trynius su keturiais šaukštais cukraus, du šimtus ml grietinėlės, viską sumaišyti su dviem šimtais tepamo varškės sūrio, geriausia maskarponės.
Šimtą gramų trapių sausainių sulaistyti stikline stiprios kavos.
Susluoksniuoti sausainius su kremu.
Atšaldyti.
Prieš tiekiant apibarstyti kakava ar šokolado drožlėmis.
šįkart pagal šitą receptą
Ištirpinti šiek tiek brendžio keturis lapelius želatinos, atskirai išplakti keturis baltymus, keturis trynius su keturiais šaukštais cukraus, du šimtus ml grietinėlės, viską sumaišyti su dviem šimtais tepamo varškės sūrio, geriausia maskarponės.
Šimtą gramų trapių sausainių sulaistyti stikline stiprios kavos.
Susluoksniuoti sausainius su kremu.
Atšaldyti.
Prieš tiekiant apibarstyti kakava ar šokolado drožlėmis.