Dar vienas kleckiukas is rusu virtuves.Receptas labai senas, gal ir buvo kur.Labai lengvai padaromas, tik pradedamas daryti pries tris, maziausiai pries dvi dienas.
Ministerijos tortas
Stikline aguonu
4 kiausiniai
stikline cukraus
stikline kefyro
stikline miltu
3\4 saukstelio negesintos sodos
Kremui:
Indelis kondensuoto
200 gr. minksto sviesto
4 saukstai kakavos
Forma-22 cm.
Isplakti kiausinius, suberti aguonas ir pastatyti parai i saldytuva.Po to isimti ,permaisyti, sudeti persijotus miltus ir likusius produktus ir gerai ismaisyti.Padalinti i tris dalis.Kepti ikaitintoje orkaiteje 190t. apie 10-15 min., kol truputi gelsveti prades.
Kremui issukti minksta sviesta, palaipsniui sudeti kondensuota ir kakava ir ,ikseriu isplakti.
As truputi didinau norma ir kepiau 4 biskvitus, juos truputi suliejau gaiviu sulciu misiniu.Vietoj kakavos pyliau 3 arb. saukstelius kavos i pora saukstu karsto vandens ir truputi brendzio.Tortas skanus, nesaldus, kam patinka aguonos, turetu patikti.
Vakar kepiau torciuka pagal si recepta, siandien pjausim ziuresiu kaip gavosi. vakar paragavau truputi to biskvito, tai susizavejimo nepaliko, nu bus matyti kai prapjausim, su kremu visai kitas skonis gal bus.