pas mus jau pavasaris
, tai ledu uzsimaniau...
receptas is kazkokio zurnalo:
Stiklinėje stiprios juodos arbatos valandą mirkyti dvylika džiovintų figų. Nuspausti, smulkiai supjaustyti.
Išplakti tris baltymus su dviem šaukštais cukraus, keturis šimtus gramų grietinėlės.
Viską sumaišyti.
Susluoksniuoti su šešiomis šviežiomis figomis (aš neturejau, tai ir be jų buvo gerai
. Užšaldyti.
indelis padarytas pagal Miseles recepta
1 apelsinas (vienai vazelei)
1/2 st. cukraus
1/2 st. vandens.
Užvirinti vandenį su cukrumi ir virti sirupą maždaug 5 min., periodiškai pamaišant, po to lengvai ataušinti. Apelsiną supjaustyti kaip įmanoma ploniau. Iškloti plėvele tinkamo dydžio vazelę. Pamirkyti kiekvieną apelsino griežinėlį į sirupą ir sudėti į vazelę užleidžiant. Uždengti dar vienu plėvelės sluoksniu ir dėti į šaldiklį, kad sustingtų keletui valandų.
nelabai zinau, ar ledai tinka sioje temoje, jei jau labai barsites, issinesdinsiu