Mama mia, kokie grožiai, bet kad aš jau mielinių prikapojau
QUOTE(Neryte @ 2009 02 22, 16:38)
Skamba neblogai ,o ta grietineles skonio zele kokio gamintojo,kazkaip neteko tokios matyti
Bandelkos
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 22, 20:36)
Pas mus šiandien namai kvepia bandelėmis Labai labai skanios, prisikirtome dar šiltučių Knygoje buvo virėjo rekomendacija taupant laiką kepti iškarto iš dviejų normų, kadangi tirpsta žaibo greičiu. Dabar jau gailiuosi kad tos rekomendacijos nepaklausiau
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės
SUPER!!! Jau zinau, ka sekanti kepsiu.
Sveikos, prisijungiu prie jusu skanumynu temos
Siandien sugalvojau pabandyti issikepti grietinieciu. Pavyko, gavos labai skanus, tiesiog burnoje tirpsta
Teslai:
300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui
200 g varškės
2 v.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir grietinę. Miltus sumaišyti su kep. milteliais ir sumaišyti su sviestine mase. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (sumaišyti nurodytus produktus; varške pertrinti per sietelį) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).
Siandien sugalvojau pabandyti issikepti grietinieciu. Pavyko, gavos labai skanus, tiesiog burnoje tirpsta
Teslai:
300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui
200 g varškės
2 v.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir grietinę. Miltus sumaišyti su kep. milteliais ir sumaišyti su sviestine mase. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (sumaišyti nurodytus produktus; varške pertrinti per sietelį) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).
vaiiva nuostabiai skaniai atrodo bandeles!!!!!!
Na, išradingosios kepėjėlės, kepiau Obuolių pyragą. Gal kas jį žinot, bet aš receptą gavau ne iš SM, tai skelbiuosi
Produktai
200 gr. sviesto
2 nedidelės st. cukraus (man buvo saldoka)
5 kiaušiniai
1-2 citrinų žievelės
1 citrinos sultys
2 a.š. (be kaupo) kepimo miltelių
1 v.š. grietinės
5 v.š. miltų
apie 2 kg. obuolių
Gamyba
Sviestą pašildyti ant garų, suberti cukrų, išplakti mikseriu (aš viską dariau su kombainu, tai visus produktus dėjau ten besisukant jam). Sudėti po vieną visus 5 kiaušinius (kodėl po vieną nežinau), suberti citrinų žievelę ir supilti citrinų sultis, kepimo miltelius "nugarinti" su grietine, kad išputotų, o tada į tešlą, sudėti miltus. Tada šią masę sumaišyti su obuoliais ir sukratyti į kepimo formą (aš ją šiek tiek patepiau margarinu ir pabarsčiau džiūvėsėliais), kepti ~1 val. 190 laipsnių orkaitėje.
Mano pastebėjimai.
Kitą sykį dėčiau mažiau cukraus arba turėtų būti rugštūs obuoliai.
Ta masė man labiau subėgo į formos apačia, dėl to viršutiniai obuoliai buvo šiek tiek palaidi arba obuolių daugoka, arba masė skystoka dėl mano XL kiaušinių, arba taip ir turi būti Obuolių neluptų turėjau 2,1 kg. Taigi, nulupus jų buvo tikrai mažiau negu 2 kg. Tiesa, pyrago tešla, ypač šilta, man kiek priminė IKI parduodamo pyragaičio "Flan" skonį
Kepsiu dar, tik bandysiu dėt mažesnius kiaušus arba mažiau obuolių. Šiaip, skonis, kaip obuolių pyrago - neįprastas, nes kvepia citrinomis, o ne cinamonu
Jūsų teismui
[attachmentid=170896]
Produktai
200 gr. sviesto
2 nedidelės st. cukraus (man buvo saldoka)
5 kiaušiniai
1-2 citrinų žievelės
1 citrinos sultys
2 a.š. (be kaupo) kepimo miltelių
1 v.š. grietinės
5 v.š. miltų
apie 2 kg. obuolių
Gamyba
Sviestą pašildyti ant garų, suberti cukrų, išplakti mikseriu (aš viską dariau su kombainu, tai visus produktus dėjau ten besisukant jam). Sudėti po vieną visus 5 kiaušinius (kodėl po vieną nežinau), suberti citrinų žievelę ir supilti citrinų sultis, kepimo miltelius "nugarinti" su grietine, kad išputotų, o tada į tešlą, sudėti miltus. Tada šią masę sumaišyti su obuoliais ir sukratyti į kepimo formą (aš ją šiek tiek patepiau margarinu ir pabarsčiau džiūvėsėliais), kepti ~1 val. 190 laipsnių orkaitėje.
Mano pastebėjimai.
Kitą sykį dėčiau mažiau cukraus arba turėtų būti rugštūs obuoliai.
Ta masė man labiau subėgo į formos apačia, dėl to viršutiniai obuoliai buvo šiek tiek palaidi arba obuolių daugoka, arba masė skystoka dėl mano XL kiaušinių, arba taip ir turi būti Obuolių neluptų turėjau 2,1 kg. Taigi, nulupus jų buvo tikrai mažiau negu 2 kg. Tiesa, pyrago tešla, ypač šilta, man kiek priminė IKI parduodamo pyragaičio "Flan" skonį
Kepsiu dar, tik bandysiu dėt mažesnius kiaušus arba mažiau obuolių. Šiaip, skonis, kaip obuolių pyrago - neįprastas, nes kvepia citrinomis, o ne cinamonu
Jūsų teismui
[attachmentid=170896]
QUOTE(Maliku @ 2009 02 23, 01:09)
Na, išradingosios kepėjėlės, kepiau Obuolių pyragą.
Jau pati atsipjoviau
Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2009 02 22, 23:53)
Siandien sugalvojau pabandyti issikepti grietinieciu.
Niekaip nenustoju ju kepti ir as
QUOTE(Olesta @ 2009 02 22, 19:50)
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 22, 19:56)
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 22, 19:57)
SUPER!!! Jau zinau, ka sekanti kepsiu.
Manau tikrai nenusivilsi
QUOTE(aguonele @ 2009 02 22, 23:13)
Ačiū už gražius žodžius mano bundučkoms
Nova, iškilo man kvailas klausimas, kaip užlankstai grietiniečius? Man kažkaip kitaip gaunasi, o va taviškiai kaip originaliam receptely
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 23, 12:48)
Nova, iškilo man kvailas klausimas, kaip užlankstai grietiniečius? Man kažkaip kitaip gaunasi, o va taviškiai kaip originaliam receptely
Ant to isspausto paplotelio dedu varske ir tiesiog perpuse ta paploteli sulenkiu ir viskas. Kuriuose varskes daugiau, tai labai labai lengvai paspaudziu krastus, kad ji nesimatytu. Ir viskas
Keista buvo, kad nereikia uzspausti krastu, galvojau ta varske islis visa, bet pasirodo ne, viskas ok.
katik kepiau vaflius
pagal toki recepta (is SM):
6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos
tik as vietoj margarino dejau sviesta..
gavosi labai saldus ir labai trapus.. is pradziu galvojau, kad man niekas nesigaus.. nes pirmas "blynas" prisviles
pagal toki recepta (is SM):
6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos
tik as vietoj margarino dejau sviesta..
gavosi labai saldus ir labai trapus.. is pradziu galvojau, kad man niekas nesigaus.. nes pirmas "blynas" prisviles
QUOTE(Nova @ 2009 02 23, 12:15)
Keista buvo, kad nereikia uzspausti krastu, galvojau ta varske islis visa, bet pasirodo ne, viskas ok.
Va kur cia suo pakastas, as visada uzspaudziu krastus tvirciau, kad varske neislystu Aisku skonio tai negadina nei kiek, tiesiog seip idomu buvo, matyt praskaiciau kur taip buvo parasyta Aciu, bandysim dabar taip
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 23, 17:44)
Va kur cia suo pakastas, as visada uzspaudziu krastus tvirciau, kad varske neislystu Aisku skonio tai negadina nei kiek, tiesiog seip idomu buvo, matyt praskaiciau kur taip buvo parasyta Aciu, bandysim dabar taip
mano recepte ir buvo su sauktuku parasyta - neuzspausti krastu, nes sutrukines virsus
O varske neislenda nei kiek.