mamkaa tai kad jokios terlionės nėra, labai greitai pasidaro na tiesa, aš varškės sūrelių masę dėjau, pas mus sveriamos yra pirkti, tai man įdaro gaminimas iš karto atkrito
Grietiniečių pyrgas reikės pabandyti,kepiau grietiniečius,tai vienas pavalgymas ir neliko nei vieno....
koks pyragas
as seniau darydavau plikytus kaip uzkandzius prie alaus. degtines sueidavo nemoku apsakyti kokiu greiciu... receptas
QUOTE(davija @ 2009 02 22, 10:08)
oho laurindre kiek įdarų pridėjo man tai pirmas su serbentais atrodo labai liuks, čia gal panašus kaip senais laikais kulinarijose būdavo plikyti pyragaičiai su įdaru
o pas mane žurnaliuke eklerukai su sūriais įdarais, pvz. įdaryt pikantiška mišraine ir t.t. visai skanu turėtų būt...
o pas mane žurnaliuke eklerukai su sūriais įdarais, pvz. įdaryt pikantiška mišraine ir t.t. visai skanu turėtų būt...
as seniau darydavau plikytus kaip uzkandzius prie alaus. degtines sueidavo nemoku apsakyti kokiu greiciu... receptas
As ka tik issikepiau grietiniecius pagal rekomenduojama grietinieciu pyrago recepta, tai tikrai skanus gavosi, tik man per saldus idaras, bet cia kiekvieno skonio reikalas . Grietinieciai tikrai
http://vifsla.blogas...etinieciai.html
http://vifsla.blogas...etinieciai.html
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 22, 00:41)
Kokia šauni idėja! Kai tingisi lipdyti daug "koldūniukų" tokį kad ir iš trijų normų gali iškepti
QUOTE(RiMami @ 2009 02 21, 23:29)
Laurindre, labai tau ačiū už kremukus tikrai labai įdomūs O sakyk Nr.4 - ten reikia 1 litro pieno
Turiu ir aš tą knygą ir kaip tik dariau tą kremą Nr.4. Tai man jis nelabai patiko Gal kitoms skaniau. Bet dariau kaip ir recepte nurodytais kiekiais
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 22, 18:26)
Kokia šauni idėja! Kai tingisi lipdyti daug "koldūniukų" tokį kad ir iš trijų normų gali iškepti
Butent
QUOTE(Olesta @ 2009 02 22, 10:11)
mamkaa tai kad jokios terlionės nėra, labai greitai pasidaro na tiesa, aš varškės sūrelių masę dėjau, pas mus sveriamos yra pirkti, tai man įdaro gaminimas iš karto atkrito
tikrai taip darbo nedaug, siandien kepiau vis del to ne pyraga o grietiniecius, kepiau is pilnos normos ir jau nebeliko
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 02 22, 18:11)
Turiu ir aš tą knygą ir kaip tik dariau tą kremą Nr.4. Tai man jis nelabai patiko Gal kitoms skaniau. Bet dariau kaip ir recepte nurodytais kiekiais
O kiek pieno dejai
Pas mus šiandien namai kvepia bandelėmis Labai labai skanios, prisikirtome dar šiltučių Knygoje buvo virėjo rekomendacija taupant laiką kepti iškarto iš dviejų normų, kadangi tirpsta žaibo greičiu. Dabar jau gailiuosi kad tos rekomendacijos nepaklausiau
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės
12 vienetų:
160 ml drungno pieno
1 v.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus pudros
450g miltų
1 a.š. druskos
115g mažais gabalėliais supjaustyto sviesto
2 truputį paplakti kiaušiniai
1 citrinos tarkuota žievelė
Viršui ir įdarui:
275g tamsaus rudojo cukraus
65g sviesto
120 ml vandens
75g kapotų riešutų
3 v.š. cukraus pudros
2 a.š. malto cinamono
165g razinų
Sumaišykite pieną, mieles bei cukraus pudrą ir palikitę, kol suputos. Sumaišykite miltus ir druską, įtrinkite sviestą. Supilkite į miltus mielių mišinį, citrinos žieveles, kiaušinius. Išmaišykite, užminkykite, sudėkite atgal į dubenį, uždenkite ir palikite, kad pakiltų dvigubai.
Puode 10 min pavirkite rudąjį cukrų, sviestą bei vandenį, kol pasidarys sirupas. Įpilkite po 1 v.š. sirupo į dvylika 4 cm skersmens formelių. Pabarstykite į kiekvieną po ploną riešutų sluoksnį (kitus paislikite).
Suplokite tešlą ir iškočiokite 45x30 cm dydžio stačiakampį. Sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną, razinas bei likusius riešutus. Užbarstykite ant tešlos. Standžiai suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite 2,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite juos į formeles pjūvio puse į viršų. Palikite pusvalandžiui kad pakiltų.
Kepkite maždaug 25 min 180 laipsnių prkaitėje, kol gražiai pagels. Apverskite formeles ant kepimo skardos, palikite 5 min, paskui formeles nuimkite. Ataušinkite ant grotelių.
Man gavosi 14 bandelių. Kepiau silikoninėje keksiukų formoje, puikiai tiko
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės
12 vienetų:
160 ml drungno pieno
1 v.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus pudros
450g miltų
1 a.š. druskos
115g mažais gabalėliais supjaustyto sviesto
2 truputį paplakti kiaušiniai
1 citrinos tarkuota žievelė
Viršui ir įdarui:
275g tamsaus rudojo cukraus
65g sviesto
120 ml vandens
75g kapotų riešutų
3 v.š. cukraus pudros
2 a.š. malto cinamono
165g razinų
Sumaišykite pieną, mieles bei cukraus pudrą ir palikitę, kol suputos. Sumaišykite miltus ir druską, įtrinkite sviestą. Supilkite į miltus mielių mišinį, citrinos žieveles, kiaušinius. Išmaišykite, užminkykite, sudėkite atgal į dubenį, uždenkite ir palikite, kad pakiltų dvigubai.
Puode 10 min pavirkite rudąjį cukrų, sviestą bei vandenį, kol pasidarys sirupas. Įpilkite po 1 v.š. sirupo į dvylika 4 cm skersmens formelių. Pabarstykite į kiekvieną po ploną riešutų sluoksnį (kitus paislikite).
Suplokite tešlą ir iškočiokite 45x30 cm dydžio stačiakampį. Sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną, razinas bei likusius riešutus. Užbarstykite ant tešlos. Standžiai suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite 2,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite juos į formeles pjūvio puse į viršų. Palikite pusvalandžiui kad pakiltų.
Kepkite maždaug 25 min 180 laipsnių prkaitėje, kol gražiai pagels. Apverskite formeles ant kepimo skardos, palikite 5 min, paskui formeles nuimkite. Ataušinkite ant grotelių.
Man gavosi 14 bandelių. Kepiau silikoninėje keksiukų formoje, puikiai tiko