Merginos, man reikia pagalbos. Darau vel siandien eklerus, nes jau suvalgem, ju buvo mazai, kadangi pirma porcija nesigavo.
Darysiu vel su varskes idaru, bet gal kas gali man pasakyti, kaip ta varske pertrint . Pertrinu per seteli, bet gal yra koks kitas budas
QUOTE(Olesta @ 2009 02 21, 21:17)
lialytia, čia dabar jau kaip į šviežiausiai kepusią Napoleoną kreipiuosi, o ten tikrai 2 litrų pieno kremui reikia , tai jei iš pusės normos darei, litrą sunaudojai? bandau sukaupti drąsą iškepti aš jį
Aš kremą dariau pagal šį receptuką:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Tai gavos toks idomus skonis, nes dėjau jau virtą kond.pieną, nes rašo, kad jį reikia išvirti. Bet man labai patiko
Galima ir pagal kitą receptą kremą gi daryti
QUOTE(Inočka @ 2009 02 21, 21:53)
Merginos, man reikia pagalbos. Darau vel siandien eklerus, nes jau suvalgem, ju buvo mazai, kadangi pirma porcija nesigavo.
Darysiu vel su varskes idaru, bet gal kas gali man pasakyti, kaip ta varske pertrint . Pertrinu per seteli, bet gal yra koks kitas budas
Darysiu vel su varskes idaru, bet gal kas gali man pasakyti, kaip ta varske pertrint . Pertrinu per seteli, bet gal yra koks kitas budas
O blenderio neturi Turiu daug idaru visokiu knygoje, jei nori, galiu ikelti kokiu.
na stai ir mano Ekleriukai pagal Cipciuko recepta
QUOTE(laurindre @ 2009 02 21, 21:55)
O blenderio neturi Turiu daug idaru visokiu knygoje, jei nori, galiu ikelti kokiu.
Blenderi tai turiu. Bet, sakai, kad su juo bus gerai?
O idarus, aisku, kelk
As vel prisidariau ekleru, bet jau nuotraukos nekelsiu.
diora
O su kokiu idaru darei?
QUOTE(Inočka @ 2009 02 21, 22:20)
Blenderi tai turiu. Bet, sakai, kad su juo bus gerai?
Įsiterpsiu - aš visada varškę pertrinu su blenderiu, gaunas tokia visiškai kreminė, kaip ir Švelnioji būna
QUOTE(Wild Flower @ 2009 02 21, 22:46)
Įsiterpsiu - aš visada varškę pertrinu su blenderiu, gaunas tokia visiškai kreminė, kaip ir Švelnioji būna
Aciu, reiks pabandyt
Ekleriukai liux
Inočka, drasiai su blenderiu trink, labai gerai pavyks
QUOTE(Inočka @ 2009 02 21, 21:53)
Merginos, man reikia pagalbos.
Inočka, drasiai su blenderiu trink, labai gerai pavyks
Ekleru idarai
1.
250 g varskes,
2 s grietineles
1 s vanilinio cukraus
50 g cukraus
400 g serbebtu
20 g sokolado drozliu
Idarui varske sumaisyti su grietinele, cukrumi, bei vaniliniu cukrumi. Nuplauti ir nuo kekiu nuskinti serbentus, keleta uogu palikti papuosimui.
Varskes mase ideti i pyragaicius, pabarstyti sokolado drozlemis bei serbentais, uzdeti pyrageliu virsu.
2.
3/8 l pieno,
1/4 vaniles lazdeles,
2 tryniai
75 g cukraus
30 g krakmolo
2 s tirpios kavos
4 a.s. zelatinos
250 g grietineles
Piena uzvirinti su isilgai perpjauta vaniles lazdele. Trynius puode sumaisyti su cukrumi, krakmolu bei tirpia kava. Po truputi supilti piena ir plakti, kol mase pasidarys puri. Puoda nukelti nuo virykles ir isgriebti vaniles lazdele.
Zelatina isbrinkinti saltame vandenyje, nuspausti ir imaisyti ikarsta krema. Kai zelatina istirps, krema pastatyti saltai.
Kai mase ims stingti, imaisyti iki standumo isplakta grietinele ir apie 10 min palaikyti saldytuve. Krema deti i konditerini svirksta ir isspausti ant apatines ekleru dalies, uzdeti pyrageliu virsu.
3. Sviestinis kremas
1/4 l pieno
pak. vanilinio pudingo milteliu
vaniles lazdele
2 s cukraus
250 g minksto sviesto
50 g cukraus pudros
Is sviestiniam kremui skirto pieno nusemti 6 saukstus ir sumaisyti su pudingo milteliais. Vaniles lazdele perpjauti isilgai ir susmulkinti serdi. Viska sudeti i piena ir ji is leto uzvirinti. Vaniles lazdele isimti. Suberti cukru ir supilti istirpintus pudingo miltelius. Nuolat maisant dar karta viska uzvirinti. Pudinga supilti i dubneli ir atausinti. Sviesta iki purumo issukti su persijota cukraus pudra.. Po sauksta imaisyti pudinga. Sviestas ir pudingas turi buti vienodos temperaturos, nes kitu atveju maseje gali susidaryti gumuliukai. Mase deti i konditerini svirksta su apvaliu antgaliu ir isspausti i pyragaicius.
4. Vanilinis kremas
2 tryniai
40 g cukraus
20 g krakmolo
l pieno
50 ml grietineles
pak vanilinio cukraus
Isplakti trynius su cukrumi, krakmolu bei 50 ml pieno. Likusi piena uzvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo virykles ir supilti tryniu mase. Nuolat maisant uzvirinti. Krema supilti i dubeneli ir atausinti. Grietinele isplakti iki standzios konsistencijos ir imaisyti i krema. Vanilini krema deti i svirksta ir ji susvirksti i teslos gumulelius.
5. Citrininis kremas
4 kiausiniai
100 g cukraus
2 citrinu sulciu
3 a.s. baltos zelatinos
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir iki purios mases isplakti su cukrumi ir citrinu sultimis. Zelatina istirpinti ir atsargiai imaisyti i tryniu mase. Kai mase ims stingti, imaisyti iki standziu putu isolaktus kiausiniu baltymus. Krema deti I pyragelius.
Siandienai gal jau uzteks.
1.
250 g varskes,
2 s grietineles
1 s vanilinio cukraus
50 g cukraus
400 g serbebtu
20 g sokolado drozliu
Idarui varske sumaisyti su grietinele, cukrumi, bei vaniliniu cukrumi. Nuplauti ir nuo kekiu nuskinti serbentus, keleta uogu palikti papuosimui.
Varskes mase ideti i pyragaicius, pabarstyti sokolado drozlemis bei serbentais, uzdeti pyrageliu virsu.
2.
3/8 l pieno,
1/4 vaniles lazdeles,
2 tryniai
75 g cukraus
30 g krakmolo
2 s tirpios kavos
4 a.s. zelatinos
250 g grietineles
Piena uzvirinti su isilgai perpjauta vaniles lazdele. Trynius puode sumaisyti su cukrumi, krakmolu bei tirpia kava. Po truputi supilti piena ir plakti, kol mase pasidarys puri. Puoda nukelti nuo virykles ir isgriebti vaniles lazdele.
Zelatina isbrinkinti saltame vandenyje, nuspausti ir imaisyti ikarsta krema. Kai zelatina istirps, krema pastatyti saltai.
Kai mase ims stingti, imaisyti iki standumo isplakta grietinele ir apie 10 min palaikyti saldytuve. Krema deti i konditerini svirksta ir isspausti ant apatines ekleru dalies, uzdeti pyrageliu virsu.
3. Sviestinis kremas
1/4 l pieno
pak. vanilinio pudingo milteliu
vaniles lazdele
2 s cukraus
250 g minksto sviesto
50 g cukraus pudros
Is sviestiniam kremui skirto pieno nusemti 6 saukstus ir sumaisyti su pudingo milteliais. Vaniles lazdele perpjauti isilgai ir susmulkinti serdi. Viska sudeti i piena ir ji is leto uzvirinti. Vaniles lazdele isimti. Suberti cukru ir supilti istirpintus pudingo miltelius. Nuolat maisant dar karta viska uzvirinti. Pudinga supilti i dubneli ir atausinti. Sviesta iki purumo issukti su persijota cukraus pudra.. Po sauksta imaisyti pudinga. Sviestas ir pudingas turi buti vienodos temperaturos, nes kitu atveju maseje gali susidaryti gumuliukai. Mase deti i konditerini svirksta su apvaliu antgaliu ir isspausti i pyragaicius.
4. Vanilinis kremas
2 tryniai
40 g cukraus
20 g krakmolo
l pieno
50 ml grietineles
pak vanilinio cukraus
Isplakti trynius su cukrumi, krakmolu bei 50 ml pieno. Likusi piena uzvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo virykles ir supilti tryniu mase. Nuolat maisant uzvirinti. Krema supilti i dubeneli ir atausinti. Grietinele isplakti iki standzios konsistencijos ir imaisyti i krema. Vanilini krema deti i svirksta ir ji susvirksti i teslos gumulelius.
5. Citrininis kremas
4 kiausiniai
100 g cukraus
2 citrinu sulciu
3 a.s. baltos zelatinos
Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir iki purios mases isplakti su cukrumi ir citrinu sultimis. Zelatina istirpinti ir atsargiai imaisyti i tryniu mase. Kai mase ims stingti, imaisyti iki standziu putu isolaktus kiausiniu baltymus. Krema deti I pyragelius.
Siandienai gal jau uzteks.
laurindre, oj kaip dėkui už įdarų receptukus manau, visi bus išmėginti
Toj knygoj net tortu is plikytos teslos yra
Dar vienas pikantiskas idaras.
200 g varskes surio
2 s pieno
ryselis krapu
druskos
pipiru
Krapus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. sumaisyti su varske, pienu, pagardinti druska, pipirais. Surio mase su konditeriniu svirkstu ispausti i pyragelius.
Dar vienas pikantiskas idaras.
200 g varskes surio
2 s pieno
ryselis krapu
druskos
pipiru
Krapus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. sumaisyti su varske, pienu, pagardinti druska, pipirais. Surio mase su konditeriniu svirkstu ispausti i pyragelius.
QUOTE(laurindre @ 2009 02 22, 00:10)
Toj knygoj net tortu is plikytos teslos yra
Kepiau as torta is plikytos teslos. Pagal Glacee lyg receptas buvo, su kriausiniu idaru. Man nepatiko, nors visi produktai atskirai nuo vienas kito - pjaut net graziai nejo, nes plikytas lakstas tai toks nepurus gaunas, lyg guminis ciut, o kremai tai lengvuciai, puruciai.. bet faktas - kiekvienam savas skonis