NU ka, pasirodysiu ir as su savo valentininiais saldumynais
Brakes
Vienos braskes mirkytos sokolade ir paskui apvoliotos balto sokolado drozlese. Kitos braske ipjautos i 4 dalis ( bet ne iki galo) ir uzpildytos mascarpone ir plak. grietineles kremu (man pats skaniausias kremas). Kremui mascarpone ir grietinele lygiom dalim suplakti su cukrumi pagal skoni ir vaniles lasais.
Traskus vamzdeliai(brandy snaps)
60 g. sviesto, 2 s. medaus, 60 g. rudojo cukraus, 2s. miltu.
Sviesta, medu ir cukru kaitinti ant silpnos ugnies kol sviestas issilydis ir cukrus istirps. Nukelti nuo ugnies ir imaisyti miltus. Ant kepimo popieriaus deti po sauksteli mases (tarpai tarp ju turi buti apie 10 cm). Kepti apie 6 min, kol taps auksines spalvos. isimti ir leisti pastoveti 30 s. Dar karstus apvynioti apie medini sauksta, formuojant vamzdelius.
Kremui naudojau ta pati mascarpone ir grietineles krema tik ten dar ipyliau truputi kavos likerio.
Tortas "Raudonasis velvetas"
Biskvitas:250 g. persijotu miltu, 15 g. kakavos, 100g. sviesto (kambario temp.), 300g. cukraus, 2 kiausiniai, 230 ml. kefyro, 2 saukstai skystu maistiniu dazu(raudonu), ziupsnelis druskos, 1 arb. s. vaniles lasu, 1 arb. s. sodos(nugesintos arb. s. acto)
Kremas:360 ml. grietineles, 227 g. Philadelphios surio(kamb. temp.), 227 g . mascarpones (kamb. temp.), 115 g. cukraus pudros (persijotos), 0,5 arb. s. vaniles lasu.
Miltus kakava ir druska sumaisyti atskirame inde.
Sviesta isplakti iki purumo, supilti cukru ir vanile, isplakti, po viena sudeti kiausinius po kiekvieno gerai isplakant. Kefyra sumaisyti su dazais ir kartu su miltais per tris kartus imaisyti i tesla(t.y trecdalis kefyro, paskui trecdalis miltu, paskui vel kefyras ir t.t.). Ant galo supilam nugesinta soda ir greitai, bet atsargiai ismaisom.
Tesla padalinam i 2 dalis, sukreciam i 2 23 cm. formas ir kepam 180 c. temp 25-30 min. Atsaldom.
Kremui viska isplakti isskyrus grietinele. Grietinele isplakti atskirai ir atsarkai imaisyti i surio mase (atsargiai).
Biskvitus padalinti i 2 dalis ir sutepti kremu.
Brakes
Vienos braskes mirkytos sokolade ir paskui apvoliotos balto sokolado drozlese. Kitos braske ipjautos i 4 dalis ( bet ne iki galo) ir uzpildytos mascarpone ir plak. grietineles kremu (man pats skaniausias kremas). Kremui mascarpone ir grietinele lygiom dalim suplakti su cukrumi pagal skoni ir vaniles lasais.
Traskus vamzdeliai(brandy snaps)
60 g. sviesto, 2 s. medaus, 60 g. rudojo cukraus, 2s. miltu.
Sviesta, medu ir cukru kaitinti ant silpnos ugnies kol sviestas issilydis ir cukrus istirps. Nukelti nuo ugnies ir imaisyti miltus. Ant kepimo popieriaus deti po sauksteli mases (tarpai tarp ju turi buti apie 10 cm). Kepti apie 6 min, kol taps auksines spalvos. isimti ir leisti pastoveti 30 s. Dar karstus apvynioti apie medini sauksta, formuojant vamzdelius.
Kremui naudojau ta pati mascarpone ir grietineles krema tik ten dar ipyliau truputi kavos likerio.
Tortas "Raudonasis velvetas"
Biskvitas:250 g. persijotu miltu, 15 g. kakavos, 100g. sviesto (kambario temp.), 300g. cukraus, 2 kiausiniai, 230 ml. kefyro, 2 saukstai skystu maistiniu dazu(raudonu), ziupsnelis druskos, 1 arb. s. vaniles lasu, 1 arb. s. sodos(nugesintos arb. s. acto)
Kremas:360 ml. grietineles, 227 g. Philadelphios surio(kamb. temp.), 227 g . mascarpones (kamb. temp.), 115 g. cukraus pudros (persijotos), 0,5 arb. s. vaniles lasu.
Miltus kakava ir druska sumaisyti atskirame inde.
Sviesta isplakti iki purumo, supilti cukru ir vanile, isplakti, po viena sudeti kiausinius po kiekvieno gerai isplakant. Kefyra sumaisyti su dazais ir kartu su miltais per tris kartus imaisyti i tesla(t.y trecdalis kefyro, paskui trecdalis miltu, paskui vel kefyras ir t.t.). Ant galo supilam nugesinta soda ir greitai, bet atsargiai ismaisom.
Tesla padalinam i 2 dalis, sukreciam i 2 23 cm. formas ir kepam 180 c. temp 25-30 min. Atsaldom.
Kremui viska isplakti isskyrus grietinele. Grietinele isplakti atskirai ir atsarkai imaisyti i surio mase (atsargiai).
Biskvitus padalinti i 2 dalis ir sutepti kremu.
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 20:38)
NU ka, pasirodysiu ir as su savo valentininiais saldumynais
Brakes
Traskus vamzdeliai(brandy snaps)
Tortas "Raudonasis velvetas"
Brakes
Traskus vamzdeliai(brandy snaps)
Tortas "Raudonasis velvetas"
Oho!!! nu fantastika
ohoooooooooooo kokie groziai
o kaip torto skonis,atrodo tai idomiai.
o kaip torto skonis,atrodo tai idomiai.
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 20:38)
vauuuuuuuuuuu
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 02 15, 21:56)
Biskvitai man gavosi labai minksti ir purus. Skonis irgi neblogas,toks vanilinis su sokolado prieskoniu. Bet skaniausias sitam torte tai kremas, toks svelnus svelnus. Dariau pirma karta ir nenusivyliau. Labai tiko valentino dienai, del raudonos spalvos. Nors kiek esu maciusi pas kitas dar raudonesnis gaunasi (kita karta bandysiu det daugiau dazu).
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 21:38)
ohoooo, akys isvirto
o sakykit tie vamzdeliai ir iskepa tokie koreti? Labai graziai atrodo, skanu?
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 18:38)
NU ka, pasirodysiu ir as su savo valentininiais saldumynais
100 balu!!!.Uz viska,labai grazu,o jau vamzdeliais kaip susizavejau
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 15, 22:12)
Biskvitai man gavosi labai minksti ir purus. Skonis irgi neblogas,toks vanilinis su sokolado prieskoniu. Bet skaniausias sitam torte tai kremas, toks svelnus svelnus. Dariau pirma karta ir nenusivyliau. Labai tiko valentino dienai, del raudonos spalvos. Nors kiek esu maciusi pas kitas dar raudonesnis gaunasi (kita karta bandysiu det daugiau dazu).
As kai darau tai pas mane irgi jis tamsesnis buna, na ta raudona tokia sodresne, labiau bordo primena. Pasirodo pas mane visai kitoks biskvito receptas
QUOTE(Muske @ 2009 02 15, 22:15)
ohoooo, akys isvirto
o sakykit tie vamzdeliai ir iskepa tokie koreti? Labai graziai atrodo, skanu?
o sakykit tie vamzdeliai ir iskepa tokie koreti? Labai graziai atrodo, skanu?
Aha, iskepa koreti. Man tai labai skanu, tokie griliaziniai. Tik uzmirsau pasakyti, kad krema deti tik pries pat tiekiant i stala. Nes siandien jie jau man suminksteje buvo nuo kremo
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2009 02 15, 22:19)
Pasirodo pas mane visai kitoks biskvito receptas
tai to recepto atmainu didziausia gausybe yra.
mane labai sudomino tie vamzdeliai tik dar nesuvirskinau kaip juos iskept
QUOTE(makalaika @ 2009 02 15, 22:39)
mane labai sudomino tie vamzdeliai tik dar nesuvirskinau kaip juos iskept
labai paprastai, dedi mase sauksteliu ant kepimo popieriaus ir sauni iorkaite. jie nuo karscio patys issisklaido ir susikoreja. Tikkaip sakiau reik nemazus tarpus tarp ju palikti, nes gaunasi nemazi blynai.