QUOTE(linutiaaa @ 2009 02 26, 13:57)
aha, turejau man rodos grynai tik alyvuogini, bet man jis labai sausino..
nu va, o alyvuogiu aliejus tai jau Nr 1 nesausinantis
bet cia bendri principai... (kaip aliejai elgiasi muile), o labai daug kas priklausys nuo konkretaus recepto, alieju kokybes, netgi gaminimo proceso..
as vis ruosiuos pabandyti vien is kokoso, bet tokiu budu pagamint, kad butu svelnus muilas..
o i tuos parduotuvinius alyvuogiu muilus deda pati pigiausia rafinuota frakcionuota alyvuogiu alieju, gal del to jie nelabai kokie nors nezinau, nebandziau..
QUOTE(migdoline @ 2009 02 26, 15:16)
pasiemiau kokosa tik klausimas ar ji galima tame indelyje ir laikyti?ar geriau persideti kur kitur?
kokosu aliejus geras tuo, kad nera lepus. galioja 2 metus laikomas kambario temperaturoje. bet, zinoma, norint prailginti jo sviezuma, geriau laikyti visada su dangteliu ir saldytuve. jei ne saldytuve, tai vesioje tamsioje spinteleje.
as laikau plastikiniuose indeliuose. idealiai, aisku, reiktu visa maista ir kosmetines priemones laikyti stiklo taroje