Vakar užėjau į Lino namus pas mus Klaipėdoje ant parduotuvės langų kabo labai gražios iš trijų sūdurimų siūtos užuolaidos, metro kaina apie 15 litų maniau, kad brangiau šiaip labai gražiai atrodo, bet kažkaip man į miegamajį netiks
tai nutariau ieškoti organzos arba satino į šampaninės spalvos pusę ir siųsiu tokias, kad didelės sklostės ir vienam šone šišiu, bet kad nakčiai būtų galima lengvai paleist, nes pas mus bus vienintelės užuolaidos
jau kai kažką turėsiu- parodysiu...tik nesu sugalvojusi, kaip pakabint ant karnizo- Lino namuose mačiau bent 4-5 variantus, gal kuri buvcom užmačiusi kur nete pasižiūrėti, kokie yra pakabinimo būdai
Papildyta:
Štaikelis man įdomesnius variantus radau nete
Štai šitas kaži ar tiktų ilgam langui, pas mus svetainėje apie 2,5 ilgio ir beveik iki žemės bet man gražu ir neturėtų tamsinti
Gal bus įdomu- radau šiek tiek
Pieštukinės klostės. Įvairaus tankumo ir gylio klostės gali būti formuojamos panaudojant specialias raukimo juosteles
Įvairiais kabliukais tvirtinamos užuolaidos. Užuolaidoms pakabinti naudojami įvairus kabliukai, specialūs dekoratyviniai elementai
Klostės dėžutės. Klostės formuojamos panašiai kaip ir prancūziškos, tačiau klostės ilgis apie 10 - 12 cm. Užsiuvus klostę, ji apačioje užtvirtinama siūlu, o erdvinė forma suteikiama klostę prikemšama. Klostės gali būti formuojamos rankiniu būdu arba panaudojant raukimo juostelę.
Užmaunamos užuolaidos su karūnėle. Paprastas užuolaidų tvirtinimo būdas, kai karnizas veriamas į
užuolaidos viršutiniame krašte pasiūtą kanalą ir suformuojama norimo aukščio karūnėlė.Formuojant užuolaidų klostes raukimo juostele, gali būti formuojama karūnėlė
Dar vienas variantas naudoti specialias juosteles su pritvirtintais žiedais. Juostelė prisiuvama iš blogosios užuolaidų pusės pirma užuolaidų viršutinį kraštą palenkus. Prisiuvus juostelę žirklėmis iškerpami žiedo viduryje esanti užuolaidos dalis, po to kita žiedo dalis tiesiog įspaudžiama į prie juostelės pritvirtintų žiedų.
Pakankamai įdomiai ir patraukliai atrodo užuolaidos, kurios tiesiog užrišamos ant karnizo.
Man pakolkas įdomiausios su "karūnėle", bet ar man tiks, nes kaip suprantu taip užmovus ant karnizo, jos nelabai traukomos gali būti, o pas mus balkono durys yra
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 18, 11:04)
Noriu patarimo- miegamajame reikia man užuolaidų, langas apie 2,5 metro beveik iki žemės su balkono durimis. Kambaryje niekada nebūna saulės, tačiau sienos šviesios, baldai klasikinio stiliaus juodalksnis, furnitūra žalvario,veidrodžio rėmas su paauksavimo detalėmis toks senovinio tipo kambarys...savo vizijose aš regiu linines užuolaidas, šviesaus lino, padalintos per puse ir šonuose surištos bet galvoju, ar tos auksuotos, žalvario detalės tiks su linu šiaip iš dviejų skirtingų sferų
arba galvojau imti gelsvą organzą (dėsiu tik vienas,. nes karnizas vienas)
dar bijau, kad darinėjant balkono duris susidraskys uzuolaidos, nes durys balkono darinejamos gana dažnai o gal vieną daryti ir šone susegti prie kabliuko
kokią kitą dieną įmesiu lango foto
arba galvojau imti gelsvą organzą (dėsiu tik vienas,. nes karnizas vienas)
dar bijau, kad darinėjant balkono duris susidraskys uzuolaidos, nes durys balkono darinejamos gana dažnai o gal vieną daryti ir šone susegti prie kabliuko
kokią kitą dieną įmesiu lango foto
siaip uzuolaidos ant daznai darinejamu langu ar duru tikrai nepatogu... pas mus miegamajam uzuolaidos-kadangi megstu isvedint kasdien,tia tas uzuolaidu traukymas "uzknisa",o neatitraukus sugadint tikimybe diiidele
del romaneciu ant plataus ir didelio lango-pas mus buvo ant didelio vitrininio su durim... asmeniskai man-NEGRAZU uztat ir neber bet daznai darinejant duris tai butu patogiausias variantas, nes mechanizmas greit pakelia
QUOTE(alionke @ 2009 06 19, 14:57)
Sveikos,gal ir man ka patarsit
Vaizdelis po kol kas tik toks Noreciau uzuolaidu,bet ilgos netinka,nes baldai uzsistato.Galvoju apie austrijietes.
Lauksiu patarimu
Vaizdelis po kol kas tik toks Noreciau uzuolaidu,bet ilgos netinka,nes baldai uzsistato.Galvoju apie austrijietes.
Lauksiu patarimu
romanetes arba austrijetes
Sveikos merginos.
Ech kiek visokių grožybių prisižiūrėjau, idėjų pasigaudžiau.
Mes kaip ir dėl visų langų jau išsirinkom ką darysim. Langai. Kad ir per koloną, bet ribojasi su svetaine. Reikia patarimo.
Iš pradžių norėjau užuolaidas dienines ir roletus. Bet problemų yra: viena, langas iš keturių dalių, tad toletų kaina labai išauga, kita, vienas lango kraštas jau eina sulyg virtuvės baldais, tad manau kad karnizas gražiai neatrodys, o ir užuolaida paliks ruožą lango .
Dabar galva sukasi apie širmą...Bet gal dar kokių idėjų mestelsit??
Va čia yra mano svetainės-virtuvės langai
http://public.fotki....as/img2293.html
Mes kaip ir dėl visų langų jau išsirinkom ką darysim. Langai. Kad ir per koloną, bet ribojasi su svetaine. Reikia patarimo.
Iš pradžių norėjau užuolaidas dienines ir roletus. Bet problemų yra: viena, langas iš keturių dalių, tad toletų kaina labai išauga, kita, vienas lango kraštas jau eina sulyg virtuvės baldais, tad manau kad karnizas gražiai neatrodys, o ir užuolaida paliks ruožą lango .
Va čia yra mano svetainės-virtuvės langai
http://public.fotki....as/img2293.html
Mes tai virtuvėj ,svetainėj dėjom romanetes ir dar dienines užuolaidas.Nežinau kaip atrodys,bet tikiuos gražiai.
Na kas liečia roletus, tai siūlyčiau kabinti ne 4 mažus atskirus kasetinius roletus ant vieno lango, o vieną didelį virš nišos - praktiška . Praktiškiau, 10kart pigiau, o ir vaizdas tikrai daug gražesnis, nei daugybės mažiukų vienoje vietoje
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos Na man gražu tik tuomet, kai langas beveik arba visai iki grindų. Na čia tik mano nuomonė
[quote=AlKi,2009 07 01, 13:44]
Sveikos merginos.
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos Na man gražu tik tuomet, kai langas beveik arba visai iki grindų. Na čia tik mano nuomonė
[quote=AlKi,2009 07 01, 13:44]
Sveikos merginos.
QUOTE(Namų Fėja @ 2009 07 01, 17:00)
man sirma labai grazu kaip buna dideli langai
[quote=AlKi,2009 07 01, 12:44]
Sveikos merginos.
Sutinku su pries mane pasisakiusiomis 100%,kad sirmos cia tikrai nelabai tinka.taip ,jos labiau tinka vitrininiams langams.o as siulyciau i nisa dienine uzuolaida ant begelio,o virs nisos naktine romanete(nelabai aiskiai matosi virsus ir sonai uz lango,taigi siek tiek sudetigiau ka nors daugiau pasakyti)
Sveikos merginos.
Sutinku su pries mane pasisakiusiomis 100%,kad sirmos cia tikrai nelabai tinka.taip ,jos labiau tinka vitrininiams langams.o as siulyciau i nisa dienine uzuolaida ant begelio,o virs nisos naktine romanete(nelabai aiskiai matosi virsus ir sonai uz lango,taigi siek tiek sudetigiau ka nors daugiau pasakyti)
QUOTE(AlKi @ 2009 07 01, 12:44)
na, kam dengti TOKĮ vaizdą pro langą? naktį niekas jūsų nematys, dieną - tuo labiau, užuolaidos ar širmos tik vaizdą užstos. maksimum ką čia daryti, jei norite suteikti jaukumo - tai lengvai krentančios užuolaidos, kurias "užkišate" už kablio, arba parišate juostele šone. nu žodžiu, grožėkitės tuo, ką turit.
[quote=Namų Fėja,2009 07 01, 14:00]
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos Na man gražu tik tuomet, kai langas beveik arba visai iki grindų. Na čia tik mano nuomonė [
[/quote]
[quote=atnala,2009 07 01, 16:55]
Ačių merginos...Turbūt blogai nufotkinau...Grindų nepaėmiau...Bet langas yra vitrininis. Virš 2 m. į aukštį (tiksliai jeigu gerai pamenu 2.08) ir lygiai 2 į plotį
Bet jau tikrai pradedu abejot dėl širmos. Tik bijau karnizą kabint.
Ir vieno roleto nenoriu, mačiau..man negražu kai virs 4 kv. metrų sunkokias audinys kabalduoja O iš 4 dalių gražiai pasislėpia (aišku finansiškai tai žiaurus variantas, o mūsų būtė tokiū langų visi 3, likę dviejų dalių, bet į tą didensę pusę )
[quote=Žanė,2009 07 01, 19:43]
na, kam dengti TOKĮ vaizdą pro langą? naktį niekas jūsų nematys, dieną - tuo labiau, užuolaidos ar širmos tik vaizdą užstos. maksimum ką čia daryti, jei norite suteikti jaukumo - tai lengvai krentančios užuolaidos, kurias "užkišate" už kablio, arba parišate juostele šone. nu žodžiu, grožėkitės tuo, ką turit.
[/quote]
Na vaizdas tirkai nerealus Ir miegamajam tą patį matom, irgi nenorim slėpt, kai pne kaip čia mūsų TV ) Bet bėda ta (nors man tai privalumas), kad pusė pietinė, reikia nuo saulės slėptis (nos įrengtos kondiškės, ala gi spygina).
Bet jau tiksliai žinau, širmos nedėsiu...Tik kaip nuo saulės slėptis...Gal kokią plėvelę klijuot, kuri atspindi saulės spindulius
O kaip atrodo su kabliu užuolaidos??
Kas dėl širmų, tai jaučiu silpnybę joms, tačiau esu gan kategoriška - nėra vitrininio lango, nereikia ir širmos Na man gražu tik tuomet, kai langas beveik arba visai iki grindų. Na čia tik mano nuomonė [
[/quote]
[quote=atnala,2009 07 01, 16:55]
Ačių merginos...Turbūt blogai nufotkinau...Grindų nepaėmiau...Bet langas yra vitrininis. Virš 2 m. į aukštį (tiksliai jeigu gerai pamenu 2.08) ir lygiai 2 į plotį
Bet jau tikrai pradedu abejot dėl širmos. Tik bijau karnizą kabint.
Ir vieno roleto nenoriu, mačiau..man negražu kai virs 4 kv. metrų sunkokias audinys kabalduoja O iš 4 dalių gražiai pasislėpia (aišku finansiškai tai žiaurus variantas, o mūsų būtė tokiū langų visi 3, likę dviejų dalių, bet į tą didensę pusę )
[quote=Žanė,2009 07 01, 19:43]
[/quote]
Na vaizdas tirkai nerealus Ir miegamajam tą patį matom, irgi nenorim slėpt, kai pne kaip čia mūsų TV ) Bet bėda ta (nors man tai privalumas), kad pusė pietinė, reikia nuo saulės slėptis (nos įrengtos kondiškės, ala gi spygina).
Bet jau tiksliai žinau, širmos nedėsiu...Tik kaip nuo saulės slėptis...Gal kokią plėvelę klijuot, kuri atspindi saulės spindulius
O kaip atrodo su kabliu užuolaidos??
QUOTE(***Perlita*** @ 2009 07 01, 14:08)
Mes tai virtuvėj ,svetainėj dėjom romanetes ir dar dienines užuolaidas.Nežinau kaip atrodys,bet tikiuos gražiai.
Prasom pasirodyt,mane labai domina toks variantas
QUOTE(Meistrelis @ 2009 07 04, 19:11)
Sveiki,
Šiuo metu ROLETŲ vaikiškų išpardavimas kaina plastikiniam langui tik 70 litų už metrą pločio.Susidomejusius prašom kreiptis
Šiuo metu ROLETŲ vaikiškų išpardavimas kaina plastikiniam langui tik 70 litų už metrą pločio.Susidomejusius prašom kreiptis
o tai roletu ,kaina metrais ,o ne kvadratais,o ,kaip tada ,jai langas labai aukstas ?