Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(Uogiux @ 2009 02 21, 14:06)
Ir aš taip noriu  biggrin.gif  Sakai našlaitėms vėjas ir pavėsis ne toks baisus?  Aš labai nriu svyrančių, bandžiau ir pelargonijas, bet tos svyrančios labai trapios, išlaužė jas irgi kaip reikalas  verysad.gif

o verbenos nėr stipresnės? Po to pelargonijos? Nes surfinijos ir petunijos tai tikrai trapios - jos ir lietaus bijo, ir vėjo.

Aišku būna visokių nežydinčių lovelių, bet kaip suprantu nori žiedų?
Atsakyti
Pas mane lygiai ta pati situacija - balkonas ir visos palangės rytinėje pusėje, nuo šiaurės vėjų jokios užuovėjos..

Esu pasiryžus tą visą plotą apdėt loveliais..Dėl gėlių pasirinkimo tai skaičiau daug literatūros , žiūrėjau pavyzdžius ir visgi nusprendžau pasirinkt pelargonijas. Dauguma bus kompaktinės, į tarpus, jei gerai užaugs pačios sėtos svyrančios, kišiu jas arba pirktines verbenas.

Noriu pasakyt, kad jei kompaktinės gerai prižiūrimos, jos itin gausiai žydi, spalvų didelis pasirinkimas, apimtimi nemažos ir visiškai savo lapija ir žiedais uždengia lovelius. Storiems mėsingiems koteliams vėjai ir lietūs nebaisūs, apskritai labai atsparios ir nereiklios gėlės. Ir labai patogu, kai reikia vaizdo "iš tolo".
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 21, 13:18)
o verbenos nėr stipresnės? Po to pelargonijos? Nes surfinijos ir petunijos tai tikrai trapios - jos ir lietaus bijo, ir vėjo.

Aišku būna visokių nežydinčių lovelių, bet kaip suprantu nori žiedų?

Bandysiu verbenas, jos žydi gražiai, tik kaip su pavėsiu joms? g.gif Labai norėčiau žydinčių gėlių balkone ax.gif Pelargonijas svyrančias rinkausi, man jos labai patinka, bet labai jau trapios.

QUOTE(Violeta* @ 2009 02 21, 13:37)
Pas mane lygiai ta pati situacija - balkonas ir visos palangės rytinėje pusėje, nuo šiaurės vėjų jokios užuovėjos..

Esu pasiryžus tą visą plotą apdėt loveliais..Dėl gėlių pasirinkimo tai skaičiau daug literatūros , žiūrėjau pavyzdžius ir visgi nusprendžau pasirinkt pelargonijas. Dauguma bus kompaktinės, į tarpus, jei gerai užaugs pačios sėtos svyrančios, kišiu jas arba pirktines verbenas.

Noriu pasakyt, kad jei kompaktinės gerai prižiūrimos, jos itin gausiai žydi, spalvų didelis pasirinkimas, apimtimi nemažos ir visiškai  savo lapija ir žiedais uždengia lovelius. Storiems mėsingiems koteliams vėjai ir lietūs nebaisūs, apskritai labai atsparios ir nereiklios gėlės. Ir labai patogu, kai reikia vaizdo "iš tolo".

mačiau gražų derinuką raudonas pelargonijas su nežydinčiom svyrančiom gėlėm, man labai patiko, gaila, kad nenusiskyniau lapelio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogiux @ 2009 02 21, 12:34)
Sveikos, noriu jūsų patarimo  ax.gif  Turiu bėdą - baisiai vėjuotą, rytinėje pusėje esantį prancūzišką balkoną,

QUOTE(fsss~ @ 2009 02 21, 12:54)
mano taip pat balkonas labai nedėkingoj pusėj - šiaurinėj, o

bakopos!
bus ir ziedeliai, ir visada estetiskas vaizdas. nebijo nei vejo, nei lietaus, megsta pavesi.

Is zalumos imkit slamuti [yra pilkas, geltonas, zaliai/gelsvai margas] - tvirtas.

su slamuciu persipynusios svyrancios pelargonijos - jos tada ne taip luzineja. tik pelargonioms reikia saulutes, nors kiek... [verbenom, kiek zinau, taip pat]

[attachmentid=170805]
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 21, 14:52)
bakopos!
bus ir ziedeliai, ir visada estetiskas vaizdas. nebijo nei vejo, nei lietaus, megsta pavesi.

Is zalumos imkit slamuti [yra pilkas, geltonas, zaliai/gelsvai margas] - tvirtas.

su slamuciu persipynusios svyrancios pelargonijos - jos tada ne taip luzineja. tik pelargonioms reikia saulutes, nors kiek... [verbenom, kiek zinau, taip pat]

[attachmentid=170805]

Ačiū už patarimą 4u.gif , tik nerandu kas čia per gėlės bakopos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 21 vasario 2009 - 16:13
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 21, 08:58)
Ačiū 4u.gif reiškia dauginsiuos tą vieną nusipirktą daigelį  biggrin.gif

irnesakyk.gif tik leisk jam sustipret, o po to noredama kad graziai augtu ir formuotusi, vistiek turesi aplauzyt virsune, tai va, tas nuskintas ir sodink tiesiai i zeme, ir daug laistyk mirksiukas.gif

QUOTE(Amelija084 @ 2009 02 21, 12:25)
man ten atrodė kad iš tų steibelių paskui leidžia žiedą.

taip taip.... rolleyes.gif is kart jos ir ziedus leidzia

Papildyta:
QUOTE(Uogiux @ 2009 02 21, 16:13)
Ačiū už patarimą  4u.gif , tik nerandu kas čia per gėlės bakopos  blush2.gif

bakopa
4u.gif
Atsakyti
Dėkui Livai 4u.gif ir aš knisausi po i'netą ir radau bakopą, šlamutį ir dar visokių grožybių biggrin.gif
va čia Gėlės

Jau mintyse tik komponuoju komponuoju doh.gif biggrin.gif Merginos dar turiu klausimėlį ax.gif , įtariu, kad mano gėlės visai nemėgsta išvalyto, filtruoto vandens, nes neauga nei vienas papartis, apie kitas gėles patyliu - visos nudžiūvo, numetė lapus ir numiro, negelbėja niekas, nei trąšos bei dar koks velnias, liko tik dracena ir palmė kurios lapų kraštai pradeda įtartinai džiūt g.gif blush2.gif ką daryt kai iškyla tokia situacija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogiux @ 2009 02 21, 16:59)
Dėkui Livai  4u.gif ir aš knisausi po i'netą ir radau bakopą, šlamutį ir dar visokių grožybių  biggrin.gif
va čia Gėlės

Jau mintyse tik komponuoju komponuoju  doh.gif  biggrin.gif  Merginos dar turiu klausimėlį  ax.gif , įtariu, kad mano gėlės visai nemėgsta išvalyto, filtruoto vandens, nes neauga nei vienas papartis, apie kitas gėles patyliu - visos nudžiūvo, numetė lapus ir numiro, negelbėja niekas, nei trąšos bei dar koks velnias, liko tik dracena ir palmė kurios lapų kraštai pradeda įtartinai džiūt  g.gif  blush2.gif  ką daryt kai iškyla tokia situacija?  g.gif

atsivezk vandens is kur nors - upes pvz, tvenkinio...
gal yra galimybe surikt lietaus vandeni? sniego semkis dabar.

yra senukuose patogios dideles talpos - MB akvariumo ''zaidimams'' nusipirko. [cia jei su masina is kur nors atsivezti]

mano augalai irgi sulinio vandens nepripazista - kietas labai...
siuo metu renku sniega tiesiai i laistytuvus 10litru.
siaip einu iki tvenkinio 20 metru.
reikia sutvarkyt reikala su lietaus ''rinkimu''.
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 02 21, 17:29)
irnesakyk.gif tik leisk jam sustipret, o po to noredama kad graziai augtu ir formuotusi, vistiek turesi aplauzyt virsune, tai va, tas nuskintas ir sodink tiesiai i zeme, ir daug laistyk mirksiukas.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Tikiuosi visoms pirmadienis labai labas, tai siulau pasigrozeti siuo balkonu. Kadangi mums iki balkonu grozio dar toli, regis pavasaris nelabai skuba ateiti, tai nors akytes paganysime pas kitus. mirksiukas.gif Laukiam ir daugiau nuotrauku. bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Čia smagus pastelinis variantas
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 21, 14:52)
bakopos!

[attachmentid=170805]

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bakopos super,tikrai viskam atsparios ir beto graziai atrodo.
Atsakyti