Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(*Komilfo* @ 2013 02 19, 17:32)
pas mane jau gražiai lenda pažastinės nosytės  wub.gif
ir susmaigstytos į žemą šakutės jau po truputį kelia nosytes  wub.gif tikiuosi,kad prigis ir prisidauginsiu  ax.gif

O kiek laiko praejo jau? gal irgi žaliujančios buvo? Šiandien sukišau viršunėles ir smulkesnias šakutes.i durpes ir smelio mišinį,įkišau maišiukan.Tankokai tik,liečiasi,gal negerai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 02 19, 20:26)
O kiek laiko praejo jau?  gal irgi žaliujančios buvo?  Šiandien sukišau viršunėles ir smulkesnias šakutes.i durpes ir smelio mišinį,įkišau maišiukan.Tankokai tik,liečiasi,gal negerai  blush2.gif

aš sukišau ir pamiršau palieti blush2.gif tai nugeibo doh.gif bet paliejus atsigavo po paros mirksiukas.gif tai labai tikiuosi,kad gyvens ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 19, 18:33)
o tai kur jūs jį laikėt? Mama iki kokio gruodžio stiklintam balkone laikė, paskui kambaryje sėkmingai žaliavo ir žaliuoja. Cimžiedės irgi šviesiai šiltai patogiai gyvena, ir žydi, ir bujoja, pavasary tik nušienaujam ir pasidalinam šakels. Tik šlamutis sunkiau prigyja nukarpius, bet įmanoma. Lauke šiemet palikau vieną, matysim kas gausis jei gausis.

laikiau panašiai kaip jūsų mama- rudenį įstiklintam balkone, po to parkeliavo namo, ant palangės. Įtariu, kad per šilta jam namuose per žiemą buvo. Net spalvą pakeitė, toks salotinis pasidarė doh.gif Na kol gyvas, nemetu lauk, mažu dar atsigaus...

QUOTE(Vilhelmina @ 2013 02 19, 20:49)
as piliarozes ir i dezutes, ir namie esu sejus. Bent jau man, tai daug tvirtesnes gavosi sejant tiesiai i grunta geguzes gale. Sakyciau, jos nelabai persodinimus megsta. :S

apie piliarožes esu skaičiusi, kad jos išaugina gana ilgą gilią šaknį, todėl persodinant ji dažnai pažeidžiama. Reikia labai atsargiai su jomis. Pernai iš sėklų nepavyko pasidauginti (per vėlai pasėjau, tai daigai nebuvo stiprūs ir persodinus į žemę neišgyveno). Bet iš rudens dar pribarsčiau sėklų tiesiai į žemę, gal kas išlys.
Atsakyti
Sveikos gelininkes smile.gif
nesenai baigem remontus ir dabar jau turiu galimybe apsodinti balkona gelytemis, taciau nuvykus i prekybos centrus (ermitazas, bauhof, moki - vezi) suzinojau, kad surfiniju/petuniju jau nebeveza sad.gif labai gaila ir liudna, nes tikrai labai norisi grazaus akiai balkono likusiai vasarai...gal kas turite patarimu, kur dar galeciau siu gelyciu rasti siauliuose?
Atsakyti
Net trijose temose tas pats klausimas, o atsakymas paprastas - turgus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 23 liepos 2013 - 18:11
Dichondra ir šlamutis

user posted image
Atsakyti
Laba diena.
Ten, kur stovėjo vazonas su bakopom, prisisėjo ant žemės ir pridygo daigelių. Ar juos galima išlaikyti per žiemą? Ką su tais daigeliai galima padaryti? Ar nesiterlioti ir išrauti?
Ačiū už patarimus.
Atsakyti
Noriu paklausi ar neperšaltų gėlytės, jei jau išneščiau ir sodinčiau lauke? 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmieji metai su gėlėmis viskas nauja, nežinoma blush2.gif Gal kas galėtų patarti?

Kad vazone susiformuotų gražus smulkių gėlyčių krūmas pvz.: lobelijų arba diascijų, kiek gėlyčių vienetų reikia pasodinti? Ar visas sėklas suberti ir laukti? Ar užtenka pvz kokių penkių?
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kadangi tema noriu patarimų, tad ir aš noriu tokio patarimo.
Kažkur skaičiau, kad balokono sienai papuošti tinka vijoklinės rožės.
Gal kam teko taip pasipuošti. Kažin čia raganės ar kokios kitos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2014 05 27, 10:35)
Kadangi tema noriu patarimų, tad ir aš noriu tokio patarimo.
Kažkur skaičiau, kad balokono sienai papuošti tinka vijoklinės rožės.
Gal kam teko taip pasipuošti. Kažin čia raganės ar kokios kitos. g.gif

Gal supainiojote - vijoklinės rozės labiau gal namo, nei balkono sienai. Balkone esu eksperimentavusi į stiebą skiepytą miniatiūrine roze, kuri sulapojo į normalaus dydzio kupstą.
Pagalvojus apie vijoklinę balkone - na, turbūt tektų ne šiaip kokio kibiro, bet statinaitės dydzio gilaus vazono paieškot auginimu, o kur dar jos išsaugojimas per ziemą (balkone iššals). Nebent pirksit kerą kasmet ir vėliau išmesite, bet graziam krūmui reikia daugiau nei vienų metų auginimo manyčiau.
Man vijoklinių rozių auginimas balkone atrodo ne pati geriausia mintis. Eksperimentuot visada galima, bet abejoju rezultatais. Jei norėtumėte būtent rozių - siūlyčiau rinktis miniatiūrines (jos smarkiai paauga lyginant su parduotuvėje matomomis).
O jei norite vijoklių, nebūtinai rozių, balkonui siūlyčiau rinktis vienmetes gėles - tai ir tunbergijos, purpurinis sukutis (jei nevėjuotas balkonas), raudonziedės pupelis (ar panašiai vadinas, auginamos puošimui, ne valgymui smile.gif )ir t.t. ir pan.
Nelabai supratau klausimo apie raganes? Man rozės yra rozės, raganės yra raganės biggrin.gif Nebent ko nors nezinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2014 05 27, 20:30)
Gal supainiojote - vijoklinės rozės labiau gal namo, nei balkono sienai.  Balkone esu eksperimentavusi į stiebą skiepytą miniatiūrine roze, kuri sulapojo į normalaus dydzio kupstą.
Pagalvojus apie vijoklinę balkone - na, turbūt tektų ne šiaip kokio kibiro, bet statinaitės dydzio gilaus vazono paieškot auginimu, o kur dar jos išsaugojimas per ziemą (balkone iššals). Nebent pirksit kerą kasmet ir vėliau išmesite, bet graziam krūmui reikia daugiau nei vienų metų auginimo manyčiau.
Man vijoklinių rozių auginimas balkone atrodo ne pati geriausia mintis. Eksperimentuot visada galima, bet abejoju rezultatais. Jei norėtumėte būtent rozių - siūlyčiau rinktis miniatiūrines (jos smarkiai paauga lyginant su parduotuvėje matomomis).
O jei norite vijoklių, nebūtinai rozių, balkonui siūlyčiau rinktis vienmetes gėles - tai ir tunbergijos, purpurinis sukutis (jei nevėjuotas balkonas), raudonziedės pupelis (ar panašiai vadinas, auginamos puošimui, ne valgymui smile.gif )ir t.t. ir pan.
Nelabai supratau klausimo apie raganes? Man rozės yra rozės, raganės yra raganės biggrin.gif Nebent ko nors nezinau biggrin.gif

ne, skaičiau delfi atrodo straipsnį. Gaila neberandu dabar. Už tai ir suabejojau, galvoju gal turėjo omeny raganes biggrin.gif
Dėl žiemojimo buvo parašyta, kad nešti į rūsį.
Ačiū už patarimus.
Atsakyti