Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

Sveikos mirksiukas.gif

Nusipirkau Aukstosios piliarozes sekliukiu ir dabar nezinau ka cia man su jom daryti... Jau dabar pasiseti i vazonelius ar atsilus iskarto i lauka sekliukes zemen berti? Tik siemet pradejau rankas i zeme kisti tai dar zalia esu ax.gif gal kas auginate jas ir galite patarti? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 01, 07:10)
Sveikos  mirksiukas.gif

Nusipirkau Aukstosios piliarozes sekliukiu ir dabar nezinau ka cia man su jom daryti... Jau dabar pasiseti i vazonelius ar atsilus iskarto i lauka sekliukes zemen berti? Tik siemet pradejau rankas i zeme kisti tai dar zalia esu  ax.gif  gal kas auginate jas ir galite patarti? Aciu  4u.gif

Aš irgi turiu nusipirkusi aukštosios piliarožės seklų. Ant pakelio parašyta sėti IV-VI mėn į dėžutes, persodinti VII-VIII mėn, žydi sekančiaias metais. Tia manau taip ir darysiu, ka čia beprigalvosi.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pukiota @ 2010 03 01, 09:17)
Aš irgi turiu nusipirkusi aukštosios piliarožės seklų. Ant pakelio parašyta sėti IV-VI mėn į dėžutes, persodinti VII-VIII mėn, žydi sekančiaias metais. Tia manau taip ir darysiu, ka čia beprigalvosi....  4u.gif

pas mane parasyta seti lauke 5-6 menesiais tai va del to ir susimasciau kada cia seti smile.gif
Bet gavau patarima seti i dezutes 4u.gif Va ir dar cia paraset, kad seti i dezutes, tai taip ir darysiu smile.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pukiota @ 2010 02 25, 09:11)
Merginos, ar auginate vienmečius vijoklius? Aš pirmi metai nusipirkau purpuriniu sukučių, kobėja lipikę, peležirnių. Galvoju sode kokia atramelę ar pergolę pastatyti ir vijoklius pasodinti, norisi nuo kaimynų akių pasislėpt, nors man jie ir šiaip labai gražu.  smile.gif
Sukučiai jau sudygo. Kobėją pasėjau pries 20 dienų, apdengiau plėvele,  kasryt pažiūriu, o ji kaip nedygsta taip nedygsta  g.gif

Man irgi įdomu.
Nusipirkau kvapiųjų pelėžirnių- ant pakuotės rašo, kad sėti kovo mėnesį.
Žadu auginti balkone, manau, namuose pasėsiu gal už kokios geros savaitės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 01, 09:44)
pas mane parasyta seti lauke 5-6 menesiais tai va del to ir susimasciau kada cia seti smile.gif
Bet gavau patarima seti i dezutes  4u.gif  Va ir dar cia paraset, kad seti i dezutes, tai taip ir darysiu smile.gif Aciu  4u.gif

Nurašiau tai kas ant sėklų pokelio buvo parašyta smile.gif
Tiesa, pas sodo kaimyne atrodo tokios kelios augo, arba labai panašios. Jos aukštos labai, prie namelio pasodinta, gaunasi šiokia tokia atrama.
Atsakyti
QUOTE(pukiota @ 2010 03 01, 10:54)
Nurašiau tai kas ant sėklų pokelio buvo parašyta  smile.gif
Tiesa, pas sodo kaimyne atrodo tokios kelios augo, arba labai panašios. Jos aukštos labai, prie namelio pasodinta, gaunasi šiokia tokia atrama.

4u.gif as pirkdama jas siek tiek kitokias isivaidavau blush2.gif bet pasodinsiu kur prie sienos ir manau bus gerai biggrin.gif Nuo pakelio ar is patirties paraset nesvarbu, svarbu atraset mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2010 03 01, 10:08)
Man irgi įdomu.
Nusipirkau kvapiųjų pelėžirnių- ant pakuotės rašo, kad sėti kovo mėnesį.
Žadu auginti balkone, manau, namuose pasėsiu gal už kokios geros savaitės g.gif

susidaiginkit sėklytes wink.gif Storą luobelę kuom nors pabrūžinkit ( švitrinis popierius, peilis) ir pamerkit išbrinkti. Paskui palaikykit ant drėgnos skiautės. Kai jau pasirodys 'uodegėlės', tuomet drąsiai sodinkit į nuolatinę vietą. Pelėžirniai šalnų nebijo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 01, 12:36)
susidaiginkit sėklytes wink.gif Storą luobelę kuom nors pabrūžinkit ( švitrinis popierius, peilis) ir pamerkit išbrinkti. Paskui palaikykit ant drėgnos skiautės. Kai jau pasirodys 'uodegėlės', tuomet drąsiai sodinkit į nuolatinę vietą. Pelėžirniai šalnų nebijo wink.gif

Ačiū 4u.gif
Pasistengsiu per daug nenutarkuoti hihihi.gif
Atsakyti
aš piliarožę pasėjau 02,24 dieną,vaikai buvo nuvertę dėžutę nuo radiatoriaus,viskas susivartė ten...žiūrėsiu kada išdygs g.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Gal galit pasidalint patirtimi. Pernai pasėjau misūrinę nakvišą. Ar ją žiemai reikėjo nukirpt? Ji pavasarį iš šaknų atželia ar kaip?
Atsakyti
nukerpu rudenį, palikdama ~10cm stagariukus. Pavasarį atželia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 02, 12:02)
nukerpu rudenį, palikdama ~10cm stagariukus. Pavasarį atželia wink.gif

Dėkoju 4u.gif
O ant tų stagariukų išleidžia naujus lapelius, kaip suprantu.
Atsakyti