Sveikos
Nusipirkau Aukstosios piliarozes sekliukiu ir dabar nezinau ka cia man su jom daryti... Jau dabar pasiseti i vazonelius ar atsilus iskarto i lauka sekliukes zemen berti? Tik siemet pradejau rankas i zeme kisti tai dar zalia esu gal kas auginate jas ir galite patarti? Aciu
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 01, 07:10)
Sveikos
Nusipirkau Aukstosios piliarozes sekliukiu ir dabar nezinau ka cia man su jom daryti... Jau dabar pasiseti i vazonelius ar atsilus iskarto i lauka sekliukes zemen berti? Tik siemet pradejau rankas i zeme kisti tai dar zalia esu gal kas auginate jas ir galite patarti? Aciu
Aš irgi turiu nusipirkusi aukštosios piliarožės seklų. Ant pakelio parašyta sėti IV-VI mėn į dėžutes, persodinti VII-VIII mėn, žydi sekančiaias metais. Tia manau taip ir darysiu, ka čia beprigalvosi....
QUOTE(pukiota @ 2010 03 01, 09:17)
Aš irgi turiu nusipirkusi aukštosios piliarožės seklų. Ant pakelio parašyta sėti IV-VI mėn į dėžutes, persodinti VII-VIII mėn, žydi sekančiaias metais. Tia manau taip ir darysiu, ka čia beprigalvosi....
pas mane parasyta seti lauke 5-6 menesiais tai va del to ir susimasciau kada cia seti
Bet gavau patarima seti i dezutes Va ir dar cia paraset, kad seti i dezutes, tai taip ir darysiu Aciu
QUOTE(pukiota @ 2010 02 25, 09:11)
Merginos, ar auginate vienmečius vijoklius? Aš pirmi metai nusipirkau purpuriniu sukučių, kobėja lipikę, peležirnių. Galvoju sode kokia atramelę ar pergolę pastatyti ir vijoklius pasodinti, norisi nuo kaimynų akių pasislėpt, nors man jie ir šiaip labai gražu.
Sukučiai jau sudygo. Kobėją pasėjau pries 20 dienų, apdengiau plėvele, kasryt pažiūriu, o ji kaip nedygsta taip nedygsta
Sukučiai jau sudygo. Kobėją pasėjau pries 20 dienų, apdengiau plėvele, kasryt pažiūriu, o ji kaip nedygsta taip nedygsta
Man irgi įdomu.
Nusipirkau kvapiųjų pelėžirnių- ant pakuotės rašo, kad sėti kovo mėnesį.
Žadu auginti balkone, manau, namuose pasėsiu gal už kokios geros savaitės
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 01, 09:44)
pas mane parasyta seti lauke 5-6 menesiais tai va del to ir susimasciau kada cia seti
Bet gavau patarima seti i dezutes Va ir dar cia paraset, kad seti i dezutes, tai taip ir darysiu Aciu
Nurašiau tai kas ant sėklų pokelio buvo parašyta
Tiesa, pas sodo kaimyne atrodo tokios kelios augo, arba labai panašios. Jos aukštos labai, prie namelio pasodinta, gaunasi šiokia tokia atrama.
QUOTE(pukiota @ 2010 03 01, 10:54)
Nurašiau tai kas ant sėklų pokelio buvo parašyta
Tiesa, pas sodo kaimyne atrodo tokios kelios augo, arba labai panašios. Jos aukštos labai, prie namelio pasodinta, gaunasi šiokia tokia atrama.
as pirkdama jas siek tiek kitokias isivaidavau bet pasodinsiu kur prie sienos ir manau bus gerai Nuo pakelio ar is patirties paraset nesvarbu, svarbu atraset
QUOTE(Darsė @ 2010 03 01, 10:08)
Man irgi įdomu.
susidaiginkit sėklytes Storą luobelę kuom nors pabrūžinkit ( švitrinis popierius, peilis) ir pamerkit išbrinkti. Paskui palaikykit ant drėgnos skiautės. Kai jau pasirodys 'uodegėlės', tuomet drąsiai sodinkit į nuolatinę vietą. Pelėžirniai šalnų nebijo
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 01, 12:36)
susidaiginkit sėklytes Storą luobelę kuom nors pabrūžinkit ( švitrinis popierius, peilis) ir pamerkit išbrinkti. Paskui palaikykit ant drėgnos skiautės. Kai jau pasirodys 'uodegėlės', tuomet drąsiai sodinkit į nuolatinę vietą. Pelėžirniai šalnų nebijo
Ačiū
Pasistengsiu per daug nenutarkuoti
aš piliarožę pasėjau 02,24 dieną,vaikai buvo nuvertę dėžutę nuo radiatoriaus,viskas susivartė ten...žiūrėsiu kada išdygs
Sveikutės
Gal galit pasidalint patirtimi. Pernai pasėjau misūrinę nakvišą. Ar ją žiemai reikėjo nukirpt? Ji pavasarį iš šaknų atželia ar kaip?
Gal galit pasidalint patirtimi. Pernai pasėjau misūrinę nakvišą. Ar ją žiemai reikėjo nukirpt? Ji pavasarį iš šaknų atželia ar kaip?
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 02, 12:02)
nukerpu rudenį, palikdama ~10cm stagariukus. Pavasarį atželia
Dėkoju
O ant tų stagariukų išleidžia naujus lapelius, kaip suprantu.