Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 27, 09:02)
. as turiu nusipirkus kapsules po 0.5 gr, tai  ten miltukai..

Ar tas 0.5 gr yra 10 l vandens?,nes jai dalint mažesniam kiekiui vandens,tai kokiam 1l beveik nieko nesideda?
Atsakyti
Pirmą metą pasėjau naktižiedes, labai jau liaunos ar tokios ir turi būti, po kelias sodinti į vazonėlį? ar skabyti viršūnėles?
public.fotki.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute301: 28 kovo 2009 - 18:13
Sveikutes ,gal patarsit kaip susodinti krumines lobelijas,atskirai po viena ar kuokstukais? dekui 4u.gif
Atsakyti
As sodinu lobelijas kuokstukais, bet ar gerai darau tai velniai zino. Bet lyg ir zurnale esu paciusi, kad taip sodino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 28 kovo 2009 - 19:56
QUOTE(satanele @ 2009 03 28, 18:55)
Sveikutes ,gal patarsit kaip susodinti krumines lobelijas,atskirai po viena ar kuokstukais? dekui 4u.gif

Nedideliais kuokštukais.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 28, 21:56)
As sodinu lobelijas kuokstukais, bet ar gerai darau tai velniai zino. Bet lyg ir zurnale esu paciusi, kad taip sodino.

O svyrančias lobelijas irgi kuokštukais? Ir kiek tam kuokštuke maždaug daigelių turi būti?
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 26, 21:35)

serenčiai augs, lobelijos bus skystos - išstyps. Šiauriniams balkonams siūlyčiau svyrančias begonijas. Kiek teko matyt - gražiausiai atrodo, nei vargstančios petunijos/surfinijos, lobelijos, pelargonijos.

pelargonijos irgi tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
saulute301 labai gražios pas tave naktižiedės, pas mane daug prastesnės, matai katinas užšoko ant mano daigų, tai liko tik kelios ir tik dabar pradėjo pirmą lapelį tikrą leisti. Gal sprigės gražesnės , matau kad ir šlamučiai jau tokie paaugę. Kada tu sėjai? Merginos noriu paklausti kokias galima auginti vazonuose daugiametes gėles? Man jau atsibodo kiekvienai metais ta sėja.
Atsakyti
Tiesa perskaičiau apie tokias svyrančias gėlytes Skevola tai kaip lotyniškas pavadinimas tik lietuviškai be ryšio vadinasi, neatsimenu kaip blush2.gif . Gal kuri auginate ar gal žinote kur sėklų yra pirkti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita123: 29 kovo 2009 - 20:54
QUOTE(jolita123 @ 2009 03 29, 20:10)
saulute301 labai gražios pas tave naktižiedės, pas mane daug prastesnės, matai katinas užšoko ant mano daigų, tai liko tik kelios ir tik dabar pradėjo pirmą lapelį tikrą leisti. Gal sprigės gražesnės , matau kad ir šlamučiai jau tokie paaugę. Kada tu sėjai? Merginos noriu paklausti kokias galima auginti vazonuose daugiametes gėles? Man jau atsibodo kiekvienai metais ta sėja.

Aš nelabai patyrusi daugiamečių auginime vazonuose, bet vakar į lovelį iš žemės iškasiau raktelius. Pagalvojau, kad reikia pabandyti, labai jau norisi žiedelių ant langų rolleyes.gif o vienmečių dar nešti į lauką nagalima. Tai sakau rakteliai dabar džiugins žiedais, o paskui begonijas sodinsiu.
Aš manau, kad galima visas gėles auginti vazonuose, tik kad daugiametės nėra dekoratyvios visą sezoną. Jos žydi tam tikrą laiką, o paskui net lapija gali būti nedekoratyvi. Nebent jei yra noras ir yra laiko gėlių kompozicijas vazonuose keisti (kai vienos peržydi - sodinti kitas) tada verta užsiimti.
Atsakyti
sveikutės,

Negi nieks man nepatars, kaip ten su tuo uždaru ir be jokių skylių pintu vazonu, kuris išklotas celofanu????? Kaip paruošti drenažą ir kaip į jį sodinti????? Būkit geros, pamokinkit mane blush2.gif

Pas mane naktižiedės pakankamai tvirtais kotukais, nors saulutės ir trūksta... Šiandie eisiu pikuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 30 kovo 2009 - 11:09
QUOTE(Ugniux @ 2009 03 30, 12:06)
sveikutės,

Negi nieks man nepatars, kaip ten su tuo uždaru ir be jokių skylių pintu vazonu, kuris išklotas celofanu????? Kaip paruošti drenažą ir kaip į jį sodinti????? Būkit geros, pamokinkit mane  blush2.gif

nugi naudok kaip dekoratyvinį vazoną, t.y. sustatyk gėles su vazonėliais. Atviram lauke nelaikyčiau, lietaus atveju gėliukai paskęs mirksiukas.gif Viršų dekoruočiau samanom, dekoratyviniais šiaudais ar molio granulėm. ax.gif
Atsakyti