Labas,
as esu naujoke geliu auginime, siemet tik nusprendziau apzeldinti savo istiklinta balkona, jis eina kampu- viena puse atsukta i vakarus, tai po pietu ten tikras siltnamis, o kita puse i siaure.
Pasisodinau petuniju ir lobeliju, dar laukiu kol galesiu ispikiuoti. Man iskilo toks klausimelis - kiek daigeliu reikia sodinti i galutini vazona, kad graziai ziuretusi ir atrodytu pilnas?
Aciu is anksto uz patarimus
Labai reiktu patarimo, balkonas atviras, siaurine puse, is ryto is vienos puses gauna saules, vakare is kitos, stogas permatomas, yra sviesu, ar augs lobelijos ir serenciai
QUOTE(Ugniux @ 2009 03 26, 14:05)
dėkui, aneizza, kad tavo žodžiai Dievuliui į ausį
taigi, žadu maišydama susodinti į kiekvieną lovelį lakišius, lobelijas ir diascijas. O vat kaip gyvai atrodo naktižiedės tai nežinau.. Tai jas gal atskirai pasodinsiu. Ką patartumėt??
Ir dar klausimėlį turiu - kaip reiks sodinti į pintą vazoną, kuris iš vidaus išklotas celofanu??? (jis pakabinamas)
taigi, žadu maišydama susodinti į kiekvieną lovelį lakišius, lobelijas ir diascijas. O vat kaip gyvai atrodo naktižiedės tai nežinau.. Tai jas gal atskirai pasodinsiu. Ką patartumėt??
Ir dar klausimėlį turiu - kaip reiks sodinti į pintą vazoną, kuris iš vidaus išklotas celofanu??? (jis pakabinamas)
as tai turiu sprigiu, nemeziju, lobeliju, pajuriniu ziliu, petuniju, zvaigzduniu, naslaiciu, godeciju zodziu... tai irgi bandysiu komponuoti kazkan noreciau kokiu 3 aukstu geliu stovo
Ugniux, na manau dar paaugs tavo gelytes ir tada matysi kas mazdaug su kuo tiktu
Papildyta:
QUOTE(estate @ 2009 03 26, 14:44)
kiek daigeliu reikia sodinti i galutini vazona, kad graziai ziuretusi ir atrodytu pilnas?
na ziurint kokio dydzio tas lovelis, bet as sodinciau kas kokie 5-7 cm tada atrodys pilnai kai suaugs
Papildyta:
QUOTE(meduliukas @ 2009 03 26, 16:29)
Labai reiktu patarimo, balkonas atviras, siaurine puse, is ryto is vienos puses gauna saules, vakare is kitos, stogas permatomas, yra sviesu, ar augs lobelijos ir serenciai
augs
Merginos, ar kuri mate pirkti melinu svyranciu lobeliju? Nu siemet dar neteko aptikti, randu arba misini svyranciu, arba paprastas krumines
QUOTE(rusaite @ 2009 03 26, 21:55)
Merginos, ar kuri mate pirkti melinu svyranciu lobeliju? Nu siemet dar neteko aptikti, randu arba misini svyranciu, arba paprastas krumines
nebuvau ir as uztikus melynu svyranciu tai pasisejau krumines
QUOTE(rusaite @ 2009 03 26, 20:55)
Siandien maliausi po pardes, nu ner svyranciu, ant turges jau visos turbut isvaziavo Teks daigus pirkt
Aciu, uz atsakyma del lobeliju, bandysiu komponuoti
Uztat siandien tokiu keistu naslaiciu pirkau - svyranciu kaskadom, geltonu, bandysiu set.
QUOTE(estate @ 2009 03 26, 13:44)
Man iskilo toks klausimelis - kiek daigeliu reikia sodinti i galutini vazona, kad graziai ziuretusi ir atrodytu pilnas?
per delną vieną daigelį nuo kito
QUOTE(meduliukas @ 2009 03 26, 15:29)
serenčiai augs, lobelijos bus skystos - išstyps. Šiauriniams balkonams siūlyčiau svyrančias begonijas. Kiek teko matyt - gražiausiai atrodo, nei vargstančios petunijos/surfinijos, lobelijos, pelargonijos. Kas dėl šviesos, LT saulė niekad nebūna tiesiai mums virš galvos
Kaip daryt su augimo stimuliatorium daigams - man 10 l ryskiai per daug 1 kartui... ar jam nieko neatsitiks jei pastoves? ar ta kapsule dalinat kazkokiu budu? Ir isvis ar verta ji naudot?
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 26, 22:10)
Kaip daryt su augimo stimuliatorium daigams - man 10 l ryskiai per daug 1 kartui... ar jam nieko neatsitiks jei pastoves? ar ta kapsule dalinat kazkokiu budu? Ir isvis ar verta ji naudot?
Pabandyk pasiskaičiuot kiek tau reikia mažiausiai,o dozuoju mažus kiekius su medicininiu švirkštu,labai patogu ml matuot.
Lady Dy, aciu uz ideja del svirksto, bet cia turbut taip skysta stimuliatoriu matuoji.. as turiu nusipirkus kapsules po 0.5 gr, tai ten miltukai.. na sunaudosiu jas reiks isigyt skysto stimuliatoriaus..
QUOTE(rusaite @ 2009 03 26, 21:55)
As pirkau svyranciu lobeliju misini, tai zinok praeitais metais jos buvo melynos, nebuvo tokiu ruzavu kurios buvo parodytos ant pakelio. Taip kad bandyk sodintis misini ir ziurek kas gausis.
Kaip manot, ar nebus per karšta įstiklintam balkone surfinijoms? Po pietų ten tikras šiltnamis, nes į vakarus atsukta didžioji jo dalis
na ziurint kokio dydzio tas lovelis, bet as sodinciau kas kokie 5-7 cm tada atrodys pilnai kai suaugs
Aš pirkau Super Neto parduotuvėj, Vilniuje, Laisvės pr., bet jau senokai, gal prieš mėnesį.
QUOTE(aneizza @ 2009 03 26, 21:41)
QUOTE(rusaite @ 2009 03 26, 22:55)
Aš pirkau Super Neto parduotuvėj, Vilniuje, Laisvės pr., bet jau senokai, gal prieš mėnesį.
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 26, 23:35)
per delną vieną daigelį nuo kito