Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(Regila @ 2009 03 23, 19:34)
Galima pikiuoti tiesiai į dirvą lauke. Žinoma, jei ne per tankiai pasėta. Jei tankiai, tuomet gal reiktų persodinti. Aš stengiuosi sėti rečiau, vėliau, kad paskui būtų galima tiesiai į lauką sodinti.

o tai iki pat sodinimo į lauką ir laikai tose mažose daigintuvų akutėse? Nes aš saviškius persodinau į didesnius indus gailėdama vien to, kad jiems per mažai vietos tose akutėse bus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
noriu pasiteirauti ka jus derinate sodindamos surfinijas ar petunijas i lovelius? vienais metais buvau nusipirkusi labai grazu pilkais maziukais lapeliais, panasiais i dobilo lapelius svyranti augaliuka, bet... pavadinimo ant jo nebuvo, tai dabar nezinau ko ieskoti siais metais. Galbut kuri nors galetu padeti ? blush2.gif
Atsakyti
Snake, aš šiemet derinsiu pajūrines žiles. Jos tokiais pat pilkais lapeliais, bet ne svyrančios, o augančios į viršų. Apie 30 cm. maximum gali išaugti.

Norėjau pasiteirauti apie savo naktižiedes ir našlaites. Maniškių daigų lapai dideli ir gražūs, bet stiebas iš vis menkas. Kai kurie augaliukai net sugulę ant žemės ir tik lapai stiebiasi į viršų. Kaži, jos besutvirtės? O gal ir tokias bus galima į lovelius sukišti?

Bijau, kad gali tekti tokias išmesti sad.gif o būtų gaila, nes viršus augalo, tai stiprus, ale tos kojos jo visai nelaiko...

Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 03 25, 19:01)
Norėjau pasiteirauti apie savo naktižiedes ir našlaites. Maniškių daigų lapai dideli ir gražūs, bet stiebas iš vis menkas. Kai kurie augaliukai net sugulę ant žemės ir tik lapai stiebiasi į viršų. Kaži, jos besutvirtės? O gal ir tokias bus galima į lovelius sukišti?

siandien pikiavau savo naslaites, tai ju lapai taip pat grazus, na bet jau kotelis tai kaip sliekas, ziuresiu gal sutvirtes, as galvoju gal zemes prastos ir nekokybiskos be jokiu organiniu medziagu g.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 03 25, 19:01)
Snake, aš šiemet derinsiu pajūrines žiles. Jos tokiais pat pilkais lapeliais, bet ne svyrančios, o augančios į viršų. Apie 30 cm. maximum gali išaugti.

As praeitais metai su ziile sodinau, tai man nelabai patiko. JOs man graziau ant zemes atrode. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 25, 23:14)
As praeitais metai su ziile sodinau, tai man nelabai patiko. JOs man graziau ant zemes atrode.  rolleyes.gif

kiek zinau tos pajurines ziles buna 2 rusiu, veinos krenta kitos ne, tai su kuriomis graziau butu? g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Vis paskaitinėju skaitinėju.. nutariau prašytis į jūsų būrį smile.gif

Papasakosiu šiek tiek apie savo gėlytes ax.gif
Man labai gražiai sudygo naktižiedės, laukiu, kol tikri lapeliai išaugs, tada jau pikuosiu. Lobelijų pieva sudygo, bet jos dar mažytės, o vat lakišiai tai tokie išstybę... Bet jau leidžia tikruosius lapelius, tai reiks labai nelaukt ir pikuot. Kaip jau tikriausiai supratot, iš šių trijų rūšių ir komponuosiu gėlynus loveliuose. Kažkaip niekad tiek nemaišydavau, tai žiūrėsim, kas čia man gausis.

Dar turiu naktinukų, šiaip juos vėliau reik sėt. Bet labai jau knieti ir šitas sėklytes sėt. Bet ar verta paskui jas pikuot??? Gal geriau, taip, kaip rašo, sėt gegužę tiesiai į vazoną???? Ką manot??? g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 26 kovo 2009 - 12:30
QUOTE(Ugniux @ 2009 03 26, 13:29)
Sveikutės,
Papasakosiu šiek tiek apie savo gėlytes  ax.gif
Man labai gražiai sudygo naktižiedės, laukiu, kol tikri lapeliai išaugs, tada jau pikuosiu. Lobelijų pieva sudygo, bet jos dar mažytės, o vat lakišiai tai tokie išstybę... Bet jau leidžia tikruosius lapelius, tai reiks labai nelaukt ir pikuot. Kaip jau tikriausiai supratot, iš šių trijų rūšių ir komponuosiu gėlynus loveliuose. Kažkaip niekad tiek nemaišydavau, tai žiūrėsim, kas čia man gausis.

Dar turiu naktinukų, šiaip juos vėliau reik sėt. Bet labai jau knieti ir šitas sėklytes sėt. Bet ar verta paskui jas pikuot??? Gal geriau, taip, kaip rašo, sėt gegužę tiesiai į vazoną???? Ką manot???  g.gif  g.gif

as pasisejau dabar ir tas geles kurias galima iskarto i grunta seti, manau taip greiciau prazys smile.gif o ispikiuoti tai nera sunku mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū ačiū už palaikymą, aš ir noriu kuo greičiau žiedelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2009 03 26, 13:41)
ačiū ačiū už palaikymą, aš ir noriu kuo greičiau žiedelių  mirksiukas.gif

bus tu ziedeliu ir labai daug 4u.gif
Atsakyti
oi, dar diascijas savo užmiršau..... doh.gif doh.gif blush2.gif jos irgi dar nelabai didutės.
Atsakyti
dėkui, aneizza, kad tavo žodžiai Dievuliui į ausį ax.gif

taigi, žadu maišydama susodinti į kiekvieną lovelį lakišius, lobelijas ir diascijas. O vat kaip gyvai atrodo naktižiedės tai nežinau.. schmoll.gif Tai jas gal atskirai pasodinsiu. Ką patartumėt??

Ir dar klausimėlį turiu - kaip reiks sodinti į pintą vazoną, kuris iš vidaus išklotas celofanu??? (jis pakabinamas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 26 kovo 2009 - 13:07