Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 11, 18:21)
Actar ne trąšos,o jei laistyti nuo žemėje esančių kenkėju tai reikėtų pažiūrėt ar tinka,be to vieno purškimo neužteks teks pakartoti dar bent kartą.

Ar galesiu naudoti jau sutaisyta,ty istirpinta vandenyje,dekui
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2009 03 11, 18:21)
Labas.
Pasejau pries keturias dienas levandas. Vakar paziurejau, kad seklytes supelijo. As ju nebuvau uzberus zeme, bet pasejau i dregna zeme ir uzdengiau maisiuku. Ar dar verta laukti, kad nors kelios isdygs, ar jau amen. ?

Man sudygo greitai,tik jau mazokai nes seklu buvo daug,as dar laukciau gal sudygs g.gif ,siaip keturios dienos dar mazokai butu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 03 11, 17:39)

Jei reikia nupurkšt tik vieną augaliuką taisau labai mažą kiekį,sutaisytus ne visus chemikalus galima laikyti.O labai mažas dozes atmatuoju su švirkštu.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2009 03 11, 17:21)
Labas.
Pasejau pries keturias dienas levandas. Vakar paziurejau, kad seklytes supelijo. As ju nebuvau uzberus zeme, bet pasejau i dregna zeme ir uzdengiau maisiuku. Ar dar verta laukti, kad nors kelios isdygs, ar jau amen. ?

yra dvi galimybes:
1. amen
2. ne amen.

ir dar dvi galimybes:
1.laukti ir isdygs.
2. nelaukti, seti naujas.

lotuliukas.gif neisizeiskit, bet man juokinga pasirode. 4u.gif

siaip maisiukus reikia prabadyti mirksiukas.gif todel ir supelijo, jei nevedinot.

QUOTE(satanele @ 2009 03 11, 17:39)

jei naudosi, tai nelauk. paprastai ant chemikalu pakuociu buna parasyta, kad sunaudoti sumaisyta kieki ta pacia diena.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 11, 21:04)
yra dvi galimybes:
1. amen
2. ne amen.

ir dar dvi galimybes:
1.laukti ir isdygs.
2. nelaukti, seti naujas.

lotuliukas.gif neisizeiskit, bet man  juokinga pasirode. 4u.gif

siaip maisiukus reikia prabadyti mirksiukas.gif todel ir supelijo, jei nevedinot.
jei naudosi, tai nelauk. paprastai ant chemikalu pakuociu buna parasyta, kad sunaudoti sumaisyta kieki ta pacia diena.

Viskas ispyliau laukan t,y i klozeta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 11, 20:04)

Maišiukų niekada nebadau,tik neuždengiu mirtinai,apgaubiu ir po dėžutės apačia pakišu kraštus.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 11, 21:31)
Maišiukų niekada nebadau,tik neuždengiu mirtinai,apgaubiu ir po dėžutės apačia pakišu kraštus.

Ir as taip dariau. Niekad taip nebuvo atsitike, kad supelytu. ax.gif
Nors tiek gerai, kad linksma nuo mano klausimo. 4u.gif Gal ir kvailai paklausiau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 03 11, 21:11)
Viskas ispyliau laukan t,y i klozeta schmoll.gif

`nugi ne tamstai taikiau 4u.gif

atvirai pasakius, pernai nesekme mane lydejo del substrato netinkamo - kazkas ten ne taip buvo,nes isdyge daigeliukai nebesivyste.. verysad.gif
nuo siemet nieko negaiginu is seklu [gana man doh.gif ] netrukus pirksiu daigeliais ''leliukais''.
daiginu tik begonijas, plius netrukus sodinsiu kanas ir jurginus,

QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 11, 21:31)

tiesa pasakius, as ir nebadziau ax.gif bet krastu neuzkisdavau, tiesiog pridengdavau ''celofanu'' neaklinai, ir viskas smile.gif
del del siokio tokio dregmes sulaikymo.

QUOTE(Irvel @ 2009 03 11, 22:13)
Ir as taip dariau. Niekad taip nebuvo atsitike, kad supelytu.  ax.gif
Nors tiek gerai, kad linksma nuo mano klausimo.  4u.gif  Gal ir kvailai paklausiau...  blush2.gif

viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
Jurginus kai atšyla pasodinu į šiltnamį,kol ateina laikas sodint pomidorus,agurkus, jie man paauga ir anksčiau lauke pradeda žydėti.
Atsakyti
labas rytas merginos,

matau diskutuojate apie geliukus.. vakar prisisejau kruva sulfiniju, petuniju verbenu ir puikunu. klausykit gal galite patarti- kada ten reik skabyt tas petunijas kad jos sakotusi, ne sdar be tu is senuku keturis daigiukus jau uzaugintus nusipirkau tokie puses sprindzio tai be to kad juos pasodin kazkada ten ta pagrindini skabyt sako reik, o as nzn, tai bus kaip mano mamai- viskas i auksti auga

aciukas uz patarimus pradedancii gelininkei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 12, 09:55)
Jurginus kai atšyla pasodinu į šiltnamį,kol ateina laikas sodint pomidorus,agurkus, jie man paauga ir anksčiau lauke pradeda žydėti.

drinks_cheers.gif teisingai.
as jurginus ir kanas kovo vidury sodinu i vazonus [kita savaite jau], is pradziu laikau verandoj, paskui, kai tik galima, keliauja i siltnami.
jurginai birzeli jau prazysta thumbup.gif tik koki rugpjuti patresiu, kad zydejimas testusi iki salnu.

QUOTE(ita2 @ 2009 03 12, 10:14)
labas rytas merginos,

matau diskutuojate apie  geliukus.. vakar  prisisejau kruva  sulfiniju, petuniju  verbenu ir puikunu. klausykit gal galite patarti- kada ten reik skabyt tas petunijas kad jos sakotusi, ne sdar be tu is senuku keturis daigiukus jau uzaugintus nusipirkau tokie puses sprindzio tai  be to kad juos pasodin kazkada ten ta pagrindini skabyt sako reik, o as nzn, tai bus kaip mano mamai- viskas i auksti auga

aciukas uz patarimus pradedancii gelininkei 4u.gif

darau copy/paste, plagal vienos is musu pasnekoves, auginancios vienmetes pardavimui, pasisakymus:

PETUNIJOS, SURFINIJOS
krūminių petunijų (nesvyrančių) formuoti nereikia.
Surfinijas (svyrančias petunijas) auginamas iš sėklų, nebūtina skabyti, o auginamas iš daigelių - reikia skabyti:

Palikit kokius 4 - 5 lapelius ir virš jų reikia nupjauti. Tą viršūnėlę galima vėl kišti į žemę - ji išleis šaknis, tik paskui vėl nepamirškit nuskinti viršūnėlę kad greičiau šakotųsi.

Daiginimas ir daigeliai, ligos:
Taip jau būna, kad ankstyvi daigeliai būna liauni ir juos puola ligos. Reikšmės turi ne tik šiluma, bet ir drėgmė bei šviesa. Kai sėklytės sudygsta, reikia sumažinti drėgmę ir šilumą, o padidinti apšvietimą. Žemė turėtų pradžiūti (tik ne sudžiūti ) Jokiu būdu nelaikyti uždengtų. Ką galėčiau patarti jei puola diegavirtė
*su dantų krapštuku nurinkti išvirtusius daigelius, nes žus ir tie su kuriais jie liesis.
*nupurkšti previkūru.
*sumažinti drėgmę ir šilumą, o padidinti apšvietimą.
Aš auginu šiltnamy. Papildomo apšvietimo nenaudoju ( o nekenktų ), bet ten gana vėsu. Naktim temperatūra nukrinta iki kokių 6 laipsnių, kartais ir mažiau.
Petunijos ir surfinijos (kitose šalyse dar vadinamos fortunijom) nebijo žemos temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 12, 12:11)
drinks_cheers.gif teisingai.
as jurginus ir kanas kovo vidury sodinu i vazonus [kita savaite jau], is pradziu laikau verandoj, paskui, kai tik galima, keliauja i siltnami.
jurginai birzeli jau prazysta thumbup.gif tik koki rugpjuti patresiu, kad zydejimas testusi iki salnu.

Ka negi niekuo netresi iki rugpjucio bigsmile.gif Prisiminus tavo nuostabius jurginus vazonuose tai sunku patiketi blush2.gif

As pernai vasarinius jurginukus buvau susodinusi i vazonus (tik jie buvo sudaiginti is gumbu, nes juos islaikiau per ziema), tai zydejimas labai jautesi pagal liejima su trasomis. Jeigu palieju be trasu - ziedu beveik nera, o jei su trasom - is karto suzydi. Siemet planuoju i vazonus sodinti siek tiek daugiau jurginu, bet galvoju, gal vertetu i zeme imaisyti letai tirpstanciu trasu granuliu g.gif gal graziau atrodys blush2.gif O gal jei sodinsiu i pirktine zeme (tiksliai dar nenusprendziau - gal ir i darzo ar kompostine) tai jau nebereikia trasu - jose gal jau buna?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 12, 13:11)
:darau copy/paste, plagal vienos is musu pasnekoves, auginancios vienmetes pardavimui, pasisakymus:

aciukas Rokoko 4u.gif
Atsakyti