Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko, balkono gėlės, Noriu patarimų 2 tema

QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 10, 14:02)
Su jūsų padrąsinimų prisisėjau 4u.gif  pelargonijų, verbenų, petunijų ir lobelijų... kas bus tas... biggrin.gif  sejau i dezutes nuo pyragų, dabar jas sustačiau ant šildomų grindų, langai iki žemės, kambary temperatūra apie 23, lauksiu  bigsmile.gif
na tikėkimes kad kas nors išdygs ir ką toliau g.gif  pikiuoti, ane blink.gif  na šnekant lietuviškai  lotuliukas.gif  kiek suprantu po vieną daigelį persodinti į didesnius indelius? ir tada jau laikyti vėsiai šviesiai? o pikiuoti kai išleis po kelis tikrus lapiukus?
ir dar - kiek skaičiau radau dvi nuomones -
* tas dežutes laikyti uždarius sandariai
** prabadyti dangtelius
tai kaip?
o laistymas tų sėklučių - tai purkšti ar lieti atsargiai pro kraščiuką?

oi oi , tikiuosi gal kas turės kantrybės atsakyti 4u.gif

aš sėjau irgi petunijas, lobelijas, diascijas, verbenas. Pvz. petunijos man jau trečią dieną sudygo - labai greitai. Dėžutes buvau uždengusi su maišeliais ir laikiau ant radiatoriaus, kai išdygo aišku tą maišiuką nuėmiau ir ant palangės, kad šviesos būtų.
dėl pikiavimo - tai pikiavau ir aš, bet preitais metais liko man nemažai petunijų ir buvo tokios visai mažytės, tai kuokšteliais į vazonus susisodinau ir taip suvešėjo, kad pilni vazonai buvo.
Papildyta:
kAI PASĖJI SĖKLAS, JOMS REIKIA ŠILUMOS IR DRĖGMĖS - TODĖL DĖŽUTES UŽDENGIAM.
O KAI JAU IŠDYGSTA - REIKIA ŠVIESOS IR DRĖGMĖS. sVARBU JOG NEIŠDŽIŪTŲ, KAI ŠVIEČIA SAULUTĖ.

O SODINANT Į LOVELIUS, AŠ NIEKADA NESKAIČIUOJU KIEK TEN DAIGŲ REIKTŲ. pagal mane, kuo daugiau tuo geriau ir gražiau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 10, 12:06)
Pelargonijas galima seti, bet nemanau, kad bus jau tokios grazios, kaip paveikslelyje, na bent jau seklu tokiu as nesu maciusi.

Surfinijas galima ir tokias rasti parduotuvese, gal ne tokiu spalvyu, bet manau panasiu tikrai bus. Ieskok  mirksiukas.gif

O pelargonijas tokias daigeliais galima rasti?
Atsakyti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2009 03 10, 15:51)
O pelargonijas tokias daigeliais galima rasti?

taip,pvz Banginyje ar kitur, prie daigeliu kainu buna paveiksliukai.
zinoma, nera jokiu garantiju, kad tie daigeliai nesumaisyti.
sekmes dalykas. mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

Manau cia skydalape pelargonija, as pernai tokiu turejau labai gerai auga, tvirtos, atsparios sausrai, saulei, vejui. Ir labai grazios. Tiesa dar ju pliusas tas kad labai ilgai laikesi, gal iki lapkricio net.
As jas pirkau jau siek tiek paaugintas, su pirmais ziedeliais, turguj. Siemet sejau skydalapes svyrancias pelargonijas pati, ir visos seklytes sudygo, o kokios bus spalvos, cia jau laikas parodys. Taip dar net idomiau mirksiukas.gif Seklyutes, beje, pirkau zalioj stotelej.
Papildyta:
O mano bakopos kaip nedygsta taip nedygsta, is 12 seklyciu anei vieno daigelio. Jau daugiau nei 2 sav. praejo, jauciu jau nebeisdygs. Bet tai kaip taip idomiai, ir dar kokios jos brangios buvo... verysad.gif
Atsakyti
su bakopu dauginimu seklomis sako sudetinga...
Atsakyti
pasirodo aš irgi pasisėjau skydalapes pelargonijas, spalvytes mixas, na bent jau taip nupiešta ant pakiuko bigsmile.gif
nu ir žinokit vis tiek man nedaeina dėl tų pyragų dėžučių su sėklytėm pasėtom:geda2: laikyt uždarytas ar prabadyt dangtelį? dar prisiskaičiau kad per daug drėgmės ir negerai g.gif gali įsimest puvinys ar kaip jis ten vadinas g.gif
o dėl pikiavimo irgi neaišku blush2.gif nesupratau ar iš šitų dėžučių daigelius galima sodint jau tiesiai į lovelį kuriame bus per vasarą ir jį kol kas pastatyt vėsiai? ar iš dėžutės į mažiuką induką išpikiuot ir tik prieš nešant į lauką susodint į lovelius? nu tundra doh.gif pirmas kartas ax.gif vaikštau ratais dabar aplink tas dėžutes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratux @ 2009 03 10, 16:24)
user posted image

Manau cia skydalape pelargonija, as pernai tokiu turejau labai gerai auga, tvirtos, atsparios sausrai, saulei, vejui. Ir labai grazios. Tiesa dar ju pliusas tas kad labai ilgai laikesi, gal iki lapkricio net.

Dekui 4u.gif
Dabar zinosiu kaip sitas grozis vadinasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 10, 16:29)
laikyt uždarytas ar prabadyt dangtelį

Nesupratau ar iš šitų dėžučių daigelius galima sodint jau tiesiai į lovelį kuriame bus per vasarą ir jį kol kas pastatyt vėsiai? ar iš dėžutės į mažiuką induką išpikiuot ir tik prieš nešant į lauką susodint į lovelius?

BUTINAI prabadyk. jei ne - tai butina kasdien pravedinti nuemus.

galima:
1.isretinti daigykloj, ir auginti iki sodinimo i loveli [cia priklauso, kur isdaiginta, ir kokio kiekio reikia]
2.ispikiuoti i mazus vazoniukus, paskui persodinti i loveli.
Atsakyti
rokoko ačiū 4u.gif
dabar ramu, viskas prabadyta, laukiu biggrin.gif
ką čia dar galima būtų pasisėt bigsmile.gif ką dar nevėlu būtų g.gif
Atsakyti
Labukas,gal patarsit ,nusipirkus ''actar'' nupurskiau gele pinigu medis nuo amaru ,jei atskiesciau dar daugiau ar galiu palaistyti visus augalus g.gif ,dekui
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 03 11, 17:14)
Labukas,gal patarsit ,nusipirkus ''actar'' nupurskiau gele pinigu medis nuo amaru ,jei atskiesciau dar daugiau ar galiu palaistyti visus augalus g.gif ,dekui

Actar ne trąšos,o jei laistyti nuo žemėje esančių kenkėju tai reikėtų pažiūrėt ar tinka,be to vieno purškimo neužteks teks pakartoti dar bent kartą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 11 kovo 2009 - 17:22
Labas.
Pasejau pries keturias dienas levandas. Vakar paziurejau, kad seklytes supelijo. As ju nebuvau uzberus zeme, bet pasejau i dregna zeme ir uzdengiau maisiuku. Ar dar verta laukti, kad nors kelios isdygs, ar jau amen. ?
Atsakyti