QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 10, 14:02)
Su jūsų padrąsinimų prisisėjau pelargonijų, verbenų, petunijų ir lobelijų... kas bus tas... sejau i dezutes nuo pyragų, dabar jas sustačiau ant šildomų grindų, langai iki žemės, kambary temperatūra apie 23, lauksiu
na tikėkimes kad kas nors išdygs ir ką toliau pikiuoti, ane na šnekant lietuviškai kiek suprantu po vieną daigelį persodinti į didesnius indelius? ir tada jau laikyti vėsiai šviesiai? o pikiuoti kai išleis po kelis tikrus lapiukus?
ir dar - kiek skaičiau radau dvi nuomones -
* tas dežutes laikyti uždarius sandariai
** prabadyti dangtelius
tai kaip?
o laistymas tų sėklučių - tai purkšti ar lieti atsargiai pro kraščiuką?
oi oi , tikiuosi gal kas turės kantrybės atsakyti
na tikėkimes kad kas nors išdygs ir ką toliau pikiuoti, ane na šnekant lietuviškai kiek suprantu po vieną daigelį persodinti į didesnius indelius? ir tada jau laikyti vėsiai šviesiai? o pikiuoti kai išleis po kelis tikrus lapiukus?
ir dar - kiek skaičiau radau dvi nuomones -
* tas dežutes laikyti uždarius sandariai
** prabadyti dangtelius
tai kaip?
o laistymas tų sėklučių - tai purkšti ar lieti atsargiai pro kraščiuką?
oi oi , tikiuosi gal kas turės kantrybės atsakyti
aš sėjau irgi petunijas, lobelijas, diascijas, verbenas. Pvz. petunijos man jau trečią dieną sudygo - labai greitai. Dėžutes buvau uždengusi su maišeliais ir laikiau ant radiatoriaus, kai išdygo aišku tą maišiuką nuėmiau ir ant palangės, kad šviesos būtų.
dėl pikiavimo - tai pikiavau ir aš, bet preitais metais liko man nemažai petunijų ir buvo tokios visai mažytės, tai kuokšteliais į vazonus susisodinau ir taip suvešėjo, kad pilni vazonai buvo.
Papildyta:
kAI PASĖJI SĖKLAS, JOMS REIKIA ŠILUMOS IR DRĖGMĖS - TODĖL DĖŽUTES UŽDENGIAM.
O KAI JAU IŠDYGSTA - REIKIA ŠVIESOS IR DRĖGMĖS. sVARBU JOG NEIŠDŽIŪTŲ, KAI ŠVIEČIA SAULUTĖ.
O SODINANT Į LOVELIUS, AŠ NIEKADA NESKAIČIUOJU KIEK TEN DAIGŲ REIKTŲ. pagal mane, kuo daugiau tuo geriau ir gražiau