Sveikos
Banginio Senukuose vėl atsirado Blue Eyes fuksijų
QUOTE(kukushkina @ 2009 03 07, 22:27)
Gal dar kokių įdomesnių gėlyčių atvežė? Paskutinį kartą kai buvau, tai pilnavidurių surfinijų tik pora rūšių buvo. Gal dabar didesnis pasirinkimas?
Ech, tiesą sakant, nepasižiūrėjau Kadangi jau prieš savaitę norimų daigelių užsipirkus buvau, tai tik fuksijų "Blue Eyes" ieškojau.
Šiaip matosi, kad tikrai asortimentą Banginyje pasipildo, bet kaimynė pakuždėjo, kad Žaliajame centre irgi didelis pasirinkimas ir mažesnės kainos
Šiaip matosi, kad tikrai asortimentą Banginyje pasipildo, bet kaimynė pakuždėjo, kad Žaliajame centre irgi didelis pasirinkimas ir mažesnės kainos
Sveikos
Noreciau pirma karta gyvenime papuosti savo balkona gelytemis, viskas atrode kazkaip paprasta, bet perziurejus jusu tema pasirode labai sudetinga
Pas mus vakaru puse, noreciau sodinti surfinijas arba svyrancias pelargonijas, ar jom tiks? Ir da man visiskai neaisku kaip ka daryt, lovelius plastmasinius turiu, nupirksiu zemes (kokia geriau pirkti), seklu ir ka is karto tas seklas i lovelius sieti (juos namo atsinesus), ar kaip geriau daryti? kaip daznai laistyti reikia? ar kai daigini reikia tresti? Ir jei pas mane bus 3 dideli loveliai (viso 3 metrai) kiek man reikia pakeliu seklu?
Buciau labai dekinga jei kas atsilieptumet nors jei niekas neatsilieps suprasiu, nes per daug kvailu klausimu uzduodu
Noreciau pirma karta gyvenime papuosti savo balkona gelytemis, viskas atrode kazkaip paprasta, bet perziurejus jusu tema pasirode labai sudetinga
Pas mus vakaru puse, noreciau sodinti surfinijas arba svyrancias pelargonijas, ar jom tiks? Ir da man visiskai neaisku kaip ka daryt, lovelius plastmasinius turiu, nupirksiu zemes (kokia geriau pirkti), seklu ir ka is karto tas seklas i lovelius sieti (juos namo atsinesus), ar kaip geriau daryti? kaip daznai laistyti reikia? ar kai daigini reikia tresti? Ir jei pas mane bus 3 dideli loveliai (viso 3 metrai) kiek man reikia pakeliu seklu?
Buciau labai dekinga jei kas atsilieptumet nors jei niekas neatsilieps suprasiu, nes per daug kvailu klausimu uzduodu
QUOTE(kabada @ 2009 03 09, 21:24)
Sveikos
Norėjau paklausti, kada reikia pikiuoti jurginukus? Man lie labai išstypę atrodo ...
Ar taip turi būti?
Norėjau paklausti, kada reikia pikiuoti jurginukus? Man lie labai išstypę atrodo ...
Ar taip turi būti?
Jurginukus sėju vėliau tiesiai į šiltnamį nes jie labai greitai išdygsta ir auga, o šiandien išpikiavau lobelijas, petunijas ir naktižiedes. Dar daug laiko iki sodinimo lauke tad laikykit jurginukus kuo vėsiau arba reikės dar karta sėti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2009 03 09, 23:05)
Sveikos
Jo klausimu daug Siulyciau sodinti pelargonijas, su jomis viskas vyksta zymiai paprasciau, tada galesi iskarto nusipirkti sodinukus na kad ir is Senuku arba Ermitazo. Jei nori ssurfiniju, jas reikia jau seti, nedelsti. Ant pakelio buna parasyta kiek ten yra seklu, todel kiek tau reikes pakeliu priklauso nuo to. I toki ilga loveli manau reiketu kokiu gal 4 pelargoniju na gal 5, Surfinijas as sodinciau kokias 5, bet dar i tarpeliu prikaisiociau ir lobeliju, na bet kiekvienas savo. Pas mane loveliai mazesni,todel sodinu is akies, ziurint kokio dydzio bus ta surfinija (dazniausiai ant pakelio yra parasyta kas kiek cm sodinti).
Surfinijas seti reikia i daigyklas, tik veliau persodinti i lovelius.Laistymas priklauso nuo oro temperaturos ir dregmes kambaryje. Kai daigini tresti nereikia, nes durpes jau buna su trasomis.
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 10, 00:01)
Jo klausimu daug Siulyciau sodinti pelargonijas, su jomis viskas vyksta zymiai paprasciau, tada galesi iskarto nusipirkti sodinukus na kad ir is Senuku arba Ermitazo. Jei nori ssurfiniju, jas reikia jau seti, nedelsti. Ant pakelio buna parasyta kiek ten yra seklu, todel kiek tau reikes pakeliu priklauso nuo to. I toki ilga loveli manau reiketu kokiu gal 4 pelargoniju na gal 5, Surfinijas as sodinciau kokias 5, bet dar i tarpeliu prikaisiociau ir lobeliju, na bet kiekvienas savo. Pas mane loveliai mazesni,todel sodinu is akies, ziurint kokio dydzio bus ta surfinija (dazniausiai ant pakelio yra parasyta kas kiek cm sodinti).
Surfinijas seti reikia i daigyklas, tik veliau persodinti i lovelius.Laistymas priklauso nuo oro temperaturos ir dregmes kambaryje. Kai daigini tresti nereikia, nes durpes jau buna su trasomis.
Didziulis dekui uz patarimus
Si savaitgali vaziuosiu pirkti ko truksta, jau nekantrauju
Gal tai padės prižiūrėti:
http://www.sodai.lie...aipsniai15.html
O čia galima pasirinkti temas:
http://www.sodai.lie...straipsniai.htm
http://www.sodai.lie...aipsniai15.html
O čia galima pasirinkti temas:
http://www.sodai.lie...straipsniai.htm
Labai noreciau tokiu pelargoniju
O pelargonijas tik sodinukais galima pirkti, ar dar galima paciai daiginti?
O surfinijos tokios be proto grazios
QUOTE(Ba_Bochka @ 2009 03 10, 11:43)
Labai noreciau tokiu pelargoniju
Pelargonijas galima seti, bet nemanau, kad bus jau tokios grazios, kaip paveikslelyje, na bent jau seklu tokiu as nesu maciusi.
Surfinijas galima ir tokias rasti parduotuvese, gal ne tokiu spalvyu, bet manau panasiu tikrai bus. Ieskok
Su jūsų padrąsinimų prisisėjau pelargonijų, verbenų, petunijų ir lobelijų... kas bus tas... sejau i dezutes nuo pyragų, dabar jas sustačiau ant šildomų grindų, langai iki žemės, kambary temperatūra apie 23, lauksiu
na tikėkimes kad kas nors išdygs ir ką toliau pikiuoti, ane na šnekant lietuviškai kiek suprantu po vieną daigelį persodinti į didesnius indelius? ir tada jau laikyti vėsiai šviesiai? o pikiuoti kai išleis po kelis tikrus lapiukus?
ir dar - kiek skaičiau radau dvi nuomones -
* tas dežutes laikyti uždarius sandariai
** prabadyti dangtelius
tai kaip?
o laistymas tų sėklučių - tai purkšti ar lieti atsargiai pro kraščiuką?
oi oi , tikiuosi gal kas turės kantrybės atsakyti
na tikėkimes kad kas nors išdygs ir ką toliau pikiuoti, ane na šnekant lietuviškai kiek suprantu po vieną daigelį persodinti į didesnius indelius? ir tada jau laikyti vėsiai šviesiai? o pikiuoti kai išleis po kelis tikrus lapiukus?
ir dar - kiek skaičiau radau dvi nuomones -
* tas dežutes laikyti uždarius sandariai
** prabadyti dangtelius
tai kaip?
o laistymas tų sėklučių - tai purkšti ar lieti atsargiai pro kraščiuką?
oi oi , tikiuosi gal kas turės kantrybės atsakyti