NIekados neteko pelargoniju seti. Nes esu skaiciusi, kad jas labai sunku isauginti is seklu, tai ir neprasidedu. Bet pasiziurejau i kalendoriu, tai sis menesis dar tinka sejai
o gal galit pasakyt kokios geles galetu but sioj nutraukoj kur ryski tystanti zaluma..?
http://takomagardene...lcony1web_1.jpg
QUOTE(Meka @ 2009 03 05, 15:46)
o gal galit pasakyt kokios geles galetu but sioj nutraukoj kur ryski tystanti zaluma..?
Ne velnio nezinau , bet spalvyte labai grazi
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 05, 00:05)
dėkui už foto.
tai apsižioplinau. Man taip gražu pakabintos svyrančios... Teks jom gėlyne augti Pirmas kartas nepavykęs, kitą kartą žinosiu
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 05, 14:45)
NIekados neteko pelargoniju seti. Nes esu skaiciusi, kad jas labai sunku isauginti is seklu, tai ir neprasidedu. Bet pasiziurejau i kalendoriu, tai sis menesis dar tinka sejai
Ir aš taip galvojau, kol šiemet nepabandžiau Iš 23 sėklyčių visos 23 ir sudygo Dabar jau po penktą lapelį leidžia ir persodinti prašosi Bet pasižiūrėjau kalendorių ir dabar laukiu palankių dienų ne tik persodinimui, bet ir sėjai
Gal kam pravers ši info iš Rojaus sodų:
Nuo kovo 5 iki 7 dienos (iki Liūto ženklo) galima sėti visas ankstyvąsias ar ilgos vegetacijos daržoves, kurios derlių subrandina virš žemės pomidorus, papriką, kopūstus, dumplainius. Šildomame šiltnamyje sėjami lapiniai žalumynai ankstyvąjam derliui krapai, salotos, lapinės petražolės, pipirnės, špinatai.
Nuo kovo 7 iki 9 dienos (iki Mergelės ženklo) daiginamos sunkiai dygstančios sėklos, ruošiami žemių mišiniai, šildomuose šiltnamiuose ruošiamos lysvės.
Kovo 10-11 dienomis (iki Svarstyklių ženklo) tinka tręšti, tvarkyti įrankius, ruoštis pavasario darbams.
Kovo 12-13 dienomis (iki Skorpiono ženklo) sėjamos vasarinės gėlės, vaistiniai ir prieskoniniai augalai, kurių žaliava žiedai. Laistoma, purenama žemė, galima tręšti.
Kovo 14-16 dienomis (iki Šaulio ženklo) galima sėti visas ankstyvąsias ar ilgos vegetacijos daržoves, kurios derlių subrandina virš žemės pomidorus, papriką, kopūstus, dumplainius. Šiltnamyje sėjami lapiniai žalumynai ankstyvąjam derliui krapai, salotos, lapinės petražolės, pipirnės, špinatai, taip pat vaistiniai augalai.Galima laistyti ir tręšti.
Kovo 16-18 dienomis (iki Ožiaragio ženklo) naikinami kenkėjai, dirbama žemė, genimi augalai.
Galima persodinti valgomus vaisius ar uogas subrandinančius kambarinius augalus.
Kovo 19-23 dienomis (iki Žuvų ženklo) dirbama žemė, genimi augalai, jeigu norima ilgam sustabdyti jų augimą. Sėja nerekomenduojama.
Kovo 24 dieną sėjamos lapinės daržovės, prieskoniniai augalai. Pradedamos daiginti sunkiai dygstančios sėklos, šiuo metu jas geriausia mirkyti. Galima dauginti ir persodinti kambarinius augalus. Laistoma, tręšiama.
Kovo 25-27 dienomis (Žuvų ir Avino ženkluose) naikinamos piktžolės, kenkėjai, geras laikas iškasti ir sunaikinti ligotus augalus.
Kovo 28 d. ryte (iki Jaučio ženklo) galima dauginti kambarines ir vasarines gėles auginiais.
Kovo 28-30 dienomis (iki Dvynių ženklo) galima sodinti dekoratyvinius medžius ir krūmus, vaismedžius, vaiskrūmius, vynuoges, gyvatvores, jeigu norima, kad jie gerai įsišaknytų. Tai vadinamosios šaknų dienos. Tręšiami augalai su silpnai išsivysčiusiomis šaknimis.
Kovo 30-31 dienomis sodinami ir persodinami vijokliniai gražiai žydintys augalai, gėlės. Genima, jeigu norima paskatinti augimą.
Papildyta:
Norėčiau dar paklausti ar yra pirkti tramažolės ir žemuogenės sėklų Norėčiau tarp svyrančiu pelargonijų balkono loveliuose jų pasisodinti. Užpernai buvau jų nusipirkusi daigelių, tai atrodė labai
QUOTE(singaaa @ 2009 03 06, 10:15)
*Ir aš taip galvojau, kol šiemet nepabandžiau Iš 23 sėklyčių visos 23 ir sudygo Dabar jau po penktą lapelį leidžia ir persodinti prašosi
**Norėčiau tarp svyrančiu pelargonijų balkono loveliuose jų pasisodinti. Užpernai buvau jų nusipirkusi daigelių, tai atrodė labai
**Norėčiau tarp svyrančiu pelargonijų balkono loveliuose jų pasisodinti. Užpernai buvau jų nusipirkusi daigelių, tai atrodė labai
* sodinti po vieną sėklytė Į daigyną?
** kur geriausiai pirkt daigelius?
QUOTE(singaaa @ 2009 03 06, 09:15)
Norėčiau dar paklausti ar yra pirkti tramažolės i
geriau nusipirk tramazoles daigeli, ir dauginkis auginiais - bus greiciau ir lengviau.
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 06, 11:24)
** kur geriausiai pirkt daigelius?
kur gauni tokiu, kokiu tau reikia:
*prekybos centruose [senuku sodo centras, ermitazas, PC lauko ir vidaus prekybos, spec. seklu ir augalu parduotuves ir tt]
*muges
*turgeliai
*pas augintojus [jei zinai, kur tokie gyvena]
Idomu per kiek laiko turi sudygti bakopos? jau 2 sav praejo, o is 12 seklyciu dar nei viena nesudygo. Tiesa jos beicuotos buvo.
Ir dar klausimelis apie svyrancias begonijas. Taip pat pries 2 sav sodinau pirktus gumbelius, idomu kada jie turetu isdygti?
Ir dar klausimelis apie svyrancias begonijas. Taip pat pries 2 sav sodinau pirktus gumbelius, idomu kada jie turetu isdygti?
QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 12:48)
aišku, ačiū
pirkau jau pora metų gėles balkonams jau tokias paaugintas pas augintoją (čia Kaune, Vaišvydavoj) , bet gana brangiai gaunas, nemažai tų balkonų....
šiemet galvoju pačiai kažką užsiaugint, bet turbūt jau per vėlai susigriebiau..
gal dar žinot kokių augintojų aplink Kauną...
QUOTE(Juratux @ 2009 03 06, 13:06)
iki 40 dienu, gali buti ir ilgiau
as pasodinau 3 gumbus pries menesi, siand pasirode pirmasis pumpuriukas.
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 06, 13:22)
pirkau jau pora metų gėles balkonams jau tokias paaugintas pas augintoją (čia Kaune, Vaišvydavoj) , bet gana brangiai gaunas, nemažai tų balkonų....
reikia pirkti labai anksti - tik jei turi paskui sviesia nekarsta vieta kur laikyti iki isnesimo i lauka.
jau dabar dairykis ko nori, ir pirk - dabar daigeliai nebrangus.
as kovo men - balandzio pradzioj bandysiu susirinkti, ko man reikia.
QUOTE(Aguonaa @ 2009 03 06, 11:24)
* sodinti po vieną sėklytė Į daigyną?
Aš jas pasėjau į tokį indelį nuo pyrago su dangteliu- jį uždengiau ir kol dygo gavosi toks mini šiltnamiukas. Sėklytės nėra labai smulkios, tai lengva buvo sukaišiot po vieną. Jos labai greit sudygo- gal per kokią savaitę