QUOTE(Mrs. R @ 2009 02 26, 13:48)
fedeSperanza - tu isitikinusi, kad malsenos bandeles buvo be mieliu? As kazkaip suabejojau, nes pvz ju miltinis misinys mieliniams blynams jau su mielemis gatavai... O tai tos daniskos ar pilno grudo bandeles sodos pagrindu?
man rodos - mielines...
O tu zinai mielini rauga? as - nelabai... nebent 'mileiniu raugu' vadini ta pradine parauginta tesla su mielem, buna tokiu recepta, kur reik uzsimaisyt skysta buza su mielem, pakildyt ja, tada jau det miltu iki minkymo konsistensijos, bet cia, as manau, mielines teslos subtilybes...
Lauksim malsenos miltu ypatinguju
koki tu rauga ir kokia duona kepi - but lengviau atsakyt del kildinimo laiko, nes vat rugine tai 6-12val turi kilt iki pasaunant i peciu, plius dar 1-2val kepaliukas keliasi...
Kirameki -
ramybes, kantrybes, susitaikymo
lauksime taves cia sugriztancios, tikiuosi, mazylis puikiai toleruos kviecius ir mes dar pasidalinsime naujais receptais
taip, bandeli ruošinyje mielės atskirai pridedamos, nėra įmaišytoj į miltus. vaikas privalgė pakankamai be pasekmių, tai irig patvirtina
na, raugas variai vaidinamas - bemielis, kai jis visai nematė mielių, bet kur bent kažkada buvojo mielės (na, kaip anksčiau kubilą palikdavo kitam užraugimui su sienelėm nešvariom ), tia jau mielinis.
aš su ruginiais miltais kepiau šį rytą, bet dėjau ir kvietinių šiek tiek. pamatysim, kaip ten bus, ačiū už patvirtinimą, aš per naktį kildinau, o kepiau tik 55 minutes, kažkaip degti pradėjo jau pluta tai išėmiau, tikiuosi nebus žalias kepaliukas. o gal aš per karštoj orkaitėj kepiau - 240 buvau nustačius?...