la
gal ir man kas is dalybu liko?
Siand is PL parves man viena 'lysna' Clatronic duonkepe - gal kas noretu? (jei Vln ar Kn - atiduotume siand, prasau AZ)
Sveikos kepėjėlės:4u: visokių čia receptukų prisiskaičiau net seilė nutįso , noriu paklausti, kas gaminasi pačios raugą, kokį vandenį jam naudojate, ar virintą, ar paprastą iš čiaupo ir koks tirštumas turėtų gautis vienur radau, kad grietinės tirštumo, kitur, kad gan kietas gumulas Būsiu dėkinga jei kas pagelbės, nes jau antras raugas iskeliavo į nebūtį
QUOTE(Lepregonija @ 2009 06 10, 14:48)
Sveikos kepėjėlės:4u: visokių čia receptukų prisiskaičiau net seilė nutįso , noriu paklausti, kas gaminasi pačios raugą, kokį vandenį jam naudojate, ar virintą, ar paprastą iš čiaupo ir koks tirštumas turėtų gautis vienur radau, kad grietinės tirštumo, kitur, kad gan kietas gumulas Būsiu dėkinga jei kas pagelbės, nes jau antras raugas iskeliavo į nebūtį
Sveika aš nudoju virintą vandenį, o pats raugas tai.. na, priklauso nuo to, kiek miltų įdedu, kai jį "maitinu" nes raugui kažkaip tikslių proporcijų aš nežiūriu iberiu su šaukštu miltų, šliūkšteliu šilto vandens, išmaišau tą raugą, palaikau, kad man pakiltų, parūgtų ir dedu į šaldytuvą nežinau ar aš čia viską gerai darau, bet kai klausiau vienos močiutės, tai sakė, nebūtina ir tą raugą daryt... raugas reikalingas tik tam, kad greičiau parūgtų duonelė ta močiutė pati kepusi duoną, tai mane ir apšvietė, kai užklausiau apie duonelę ir raugo mano "neišbrokijo"
lepregonija - parasysiu kaip as darau
pirmiausia - verdanciu vandeniu isplikau inda (stiklini), kuriame gaminsiu, taip pat ir sauksta (naudoju medini arba plastmasini). Vandeni naudoju butelini (gal tinka ir is sulinio, bet kiek skaiciau rekomenduojamas is parduotuves, buteliuose). Miltus maisau 1/3 rupiu kvietiniu, 2/3 ruginiu. Jei nori 'tvirto' tipo raugo (man jis geriau kelia, maziau jo reikia) - po 3cio uzmaisymo darau rutuline mase (na, su saukstu maisau, bet jau forma galima suteikti), jei nori skystesnio - visada palaikau grietines tirstuma.
Jei raugas ne melynuoja, ne zaliuoja, ne rauduonuoja ir neigauna kt jam nebudingos spalvos - ismesti nereikia. Po dienos/dvieju jis igauna rugsteles kvapa, o vat po 3-4-5 man jis smirda dazais/acetonu/laku/klijais, na, vien zo, visokiu brudu, bet tik ne raugu... bet tai nera blogai, mat subujoja ne tik mieles, bet ir voskios kitokios kulturos tai vat, veliau reikia, kad tos kulturos numirtu, o liktu tik mieles, kurioms labai sunku augti, kai bujoja tos kitos, tad raugas kartais ir 3-5 dienas visai nenori pustis. tiesiog reikia kantrybes ir silumos. galiausiai pasiduodate jus arba blogosios bakterijos Rezultate - jus turite rauga arba jo neturite. Svarbiausia - neismesti savo marmaloses anksciau laiko. Sako, irugti padeda tikros namines duonos plutele. (as taip darau, kai po dienos noriu tureti raugo lenkiskai sriubai 'zurek')
Vien zo, linkiu kantrybes kantrybes kantrybes
pirmiausia - verdanciu vandeniu isplikau inda (stiklini), kuriame gaminsiu, taip pat ir sauksta (naudoju medini arba plastmasini). Vandeni naudoju butelini (gal tinka ir is sulinio, bet kiek skaiciau rekomenduojamas is parduotuves, buteliuose). Miltus maisau 1/3 rupiu kvietiniu, 2/3 ruginiu. Jei nori 'tvirto' tipo raugo (man jis geriau kelia, maziau jo reikia) - po 3cio uzmaisymo darau rutuline mase (na, su saukstu maisau, bet jau forma galima suteikti), jei nori skystesnio - visada palaikau grietines tirstuma.
Jei raugas ne melynuoja, ne zaliuoja, ne rauduonuoja ir neigauna kt jam nebudingos spalvos - ismesti nereikia. Po dienos/dvieju jis igauna rugsteles kvapa, o vat po 3-4-5 man jis smirda dazais/acetonu/laku/klijais, na, vien zo, visokiu brudu, bet tik ne raugu... bet tai nera blogai, mat subujoja ne tik mieles, bet ir voskios kitokios kulturos tai vat, veliau reikia, kad tos kulturos numirtu, o liktu tik mieles, kurioms labai sunku augti, kai bujoja tos kitos, tad raugas kartais ir 3-5 dienas visai nenori pustis. tiesiog reikia kantrybes ir silumos. galiausiai pasiduodate jus arba blogosios bakterijos Rezultate - jus turite rauga arba jo neturite. Svarbiausia - neismesti savo marmaloses anksciau laiko. Sako, irugti padeda tikros namines duonos plutele. (as taip darau, kai po dienos noriu tureti raugo lenkiskai sriubai 'zurek')
Vien zo, linkiu kantrybes kantrybes kantrybes
Labai ačiū už atsakymus matyt būsiu saviskius raugus per anksti išmetus vieną išmečiau kai pradėjo dvokti , o ant antro užaugo baltas kaip pelėsis ar kažkas panašaus į pelėsį ir nebekilo, nors ir maitinau tai pagalvojau, kad jau jam amen nors prieš tai dvi dienas labai graziai kilo pamaitintas ir jau kvapas toks visai nieko, gan malonios rūgštelės buvo . Na nieko užmaišiau jau naują žiūrėsiu kas čia gausis šį kartą
QUOTE(nataliuncik @ 2009 06 09, 21:36)
Šiandien kepiau tokią duoną:
150g ruginių miltu sumaišiau su 210ml verdančio vandens + 30g salyko ištirpinto, vėliau įdėjau 530g kvietinių miltu, cukraus 1v.š., druskos 1 a.š., aliejaus, 1v.š. mielių, po signalo subėriau saulėgrąžas (galima kmynus, moliūgų sėklas...) Programos: tešlos paruošimas ir kepimas.
Duona išeina kvapni, minkšta ir su traškią apskrudusią plutelę Net nespėjau padaryt foto, visa sukirto su barščiais
150g ruginių miltu sumaišiau su 210ml verdančio vandens + 30g salyko ištirpinto, vėliau įdėjau 530g kvietinių miltu, cukraus 1v.š., druskos 1 a.š., aliejaus, 1v.š. mielių, po signalo subėriau saulėgrąžas (galima kmynus, moliūgų sėklas...) Programos: tešlos paruošimas ir kepimas.
Duona išeina kvapni, minkšta ir su traškią apskrudusią plutelę Net nespėjau padaryt foto, visa sukirto su barščiais
Kiek aliejaus?
QUOTE(rsc @ 2009 06 10, 19:00)
Kiek aliejaus?
Aš tai visada pilu iš akies, čia kaip ir sausas pienas, duonos nesugadins Bet jei maždaug, tai apie 1.5-2 v.š.
dar kartelį atsiprašau už offtopiką
prieš porą dienų jau parašiau sarašiuką ir kad 25kg salyklo jau išdalinti, bet gavau dar a.ž., tai susidaro dar koks 10kg viršaus( tos kurios parašė man vėlesnes žinutes), tai gal aš tuomet pirkčiau 2x25kg salyklo pokus, o likučius gal dar kas norės prigriebti po kokį kilogramėlį ? tai prašom į a.ž.
sarašiukas ( tikiuosi visas norinčias įtraukiau, nieko nepraleidau, jei ką tai garsiai man rėkit )
Sau imu 5kg
Laukine 15kg
Elika - 1kg
*Meškutė* - 1 kg
Renatelem - 1-2kg
Panterele35 - 1-2 kg
Šilingė - 1kg
Nerez 1kg
Avenita 1kg
nataliuncik - 3 kg
rsc - 1 kg
Mrs. R - 1kg
mama_Greta - 1kg
Fregata - 1kg
Lung - 1 kg
viso 36kg
( Renatelem - 1-2kg, Panterele35 - 1-2 kg gavau prašymą iš jūsų po 1-2 kg, tai nežinau kiek jums prirašyti )
taip pat parašysiu pasiūlymą bendrai, nes neturiu laiko šiandien rašyti kiekvienai atskirai a.ž. ir a.ž. užsikemša greitai nuo atsakymų
gavau pasiulymą - viena mergaitė siūlo tokį variantą - vilnietės, kurios atsiimdinės pačios - galės ateiti pas mane į namučius ( gyvenu M.K. Čiurlionio g. ), o ji pasiūlė atvežti pas save į parduotuvėlę salyklą ( ji yra Centre Kalvariju-Šeimyniškių g. sankryžoj prieskonių parduotuvėlė), tai tos kurios norėtų galiu salyklą nuvežti ten ir galės atsiimti bet kuriuo Jums patogiu laiku. Jei kas norės pas mane ateiti -tai tų salyklą pasiliksiu sau, kitoms išsiųsiu paštu.
taip pat kitą sav kai turėsiu salyklą - susversiu, supakuosiu ir tuomet lauksiu a.ž. kaip kam perduoti, jei reikės siųsti - tai prašysiu adresiuką parašyti
Kol kas tiek žinių
skanios duonelės
prieš porą dienų jau parašiau sarašiuką ir kad 25kg salyklo jau išdalinti, bet gavau dar a.ž., tai susidaro dar koks 10kg viršaus( tos kurios parašė man vėlesnes žinutes), tai gal aš tuomet pirkčiau 2x25kg salyklo pokus, o likučius gal dar kas norės prigriebti po kokį kilogramėlį ? tai prašom į a.ž.
sarašiukas ( tikiuosi visas norinčias įtraukiau, nieko nepraleidau, jei ką tai garsiai man rėkit )
Sau imu 5kg
Laukine 15kg
Elika - 1kg
*Meškutė* - 1 kg
Renatelem - 1-2kg
Panterele35 - 1-2 kg
Šilingė - 1kg
Nerez 1kg
Avenita 1kg
nataliuncik - 3 kg
rsc - 1 kg
Mrs. R - 1kg
mama_Greta - 1kg
Fregata - 1kg
Lung - 1 kg
viso 36kg
( Renatelem - 1-2kg, Panterele35 - 1-2 kg gavau prašymą iš jūsų po 1-2 kg, tai nežinau kiek jums prirašyti )
taip pat parašysiu pasiūlymą bendrai, nes neturiu laiko šiandien rašyti kiekvienai atskirai a.ž. ir a.ž. užsikemša greitai nuo atsakymų
gavau pasiulymą - viena mergaitė siūlo tokį variantą - vilnietės, kurios atsiimdinės pačios - galės ateiti pas mane į namučius ( gyvenu M.K. Čiurlionio g. ), o ji pasiūlė atvežti pas save į parduotuvėlę salyklą ( ji yra Centre Kalvariju-Šeimyniškių g. sankryžoj prieskonių parduotuvėlė), tai tos kurios norėtų galiu salyklą nuvežti ten ir galės atsiimti bet kuriuo Jums patogiu laiku. Jei kas norės pas mane ateiti -tai tų salyklą pasiliksiu sau, kitoms išsiųsiu paštu.
taip pat kitą sav kai turėsiu salyklą - susversiu, supakuosiu ir tuomet lauksiu a.ž. kaip kam perduoti, jei reikės siųsti - tai prašysiu adresiuką parašyti
Kol kas tiek žinių
skanios duonelės
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 10, 23:22)
dar kartelį atsiprašau už offtopiką
prieš porą dienų jau parašiau sarašiuką ir kad 25kg salyklo jau išdalinti, bet gavau dar a.ž., tai susidaro dar koks 10kg viršaus( tos kurios parašė man vėlesnes žinutes), tai gal aš tuomet pirkčiau 2x25kg salyklo pokus, o likučius gal dar kas norės prigriebti po kokį kilogramėlį ? tai prašom į a.ž.
sarašiukas ( tikiuosi visas norinčias įtraukiau, nieko nepraleidau, jei ką tai garsiai man rėkit )
Fregata - 1kg
prieš porą dienų jau parašiau sarašiuką ir kad 25kg salyklo jau išdalinti, bet gavau dar a.ž., tai susidaro dar koks 10kg viršaus( tos kurios parašė man vėlesnes žinutes), tai gal aš tuomet pirkčiau 2x25kg salyklo pokus, o likučius gal dar kas norės prigriebti po kokį kilogramėlį ? tai prašom į a.ž.
sarašiukas ( tikiuosi visas norinčias įtraukiau, nieko nepraleidau, jei ką tai garsiai man rėkit )
Fregata - 1kg
jei yra "lysnu" kg, tai as ir visus 5 kg galeciau paimt (nu arba 3, jei yra maziau lysnu)
Na, galėčiau ir aš dar 1 kg priglausti, jei bus galimybė siųsti paštu
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.