na va, kol vakar darbaliojau, MB iskepe duonytes, mums pacias skaniausias sian dar likucius nufotkinau
rugine duonele
per puse kvietiniai su ruginiais miltais
ale mociutes duonyte
zadetas receptas (aciu pasidalinusiai forumietei )
RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti. (kur pirkti salykla - www.salyklas.lt)
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
Kepti su programa, skirta stambaus malimo duonai
Panasi gaunasi i "mociutes" duona
as salykla emiau is giros pakeliu
ir batonas
cia jau pagal duonkepes recepta prancuziskam batonui, ale gavosi kaip formine duona
tuoj sulauksiu savo bagetams formu, bandysiu juose kepti
uzsikabliavom ant duonos kepimo taip, kad jau ir giminaiciai domisi duonkepes pirkimu.
sitie receptai patinka tuo, kad duonike gaunasi skani, o ir zaidimo su raugais nereikia
O ten taip po kiek to salyklo pardavineja ir kiek jo galima nusipirkti, kiek jis isstovi Na naujas dalykas, tai gal galima detaliau apie pirkimo - pardavimo, saugojimo salygas
QUOTE(lile @ 2009 06 08, 12:10)
O ten taip po kiek to salyklo pardavineja ir kiek jo galima nusipirkti, kiek jis isstovi Na naujas dalykas, tai gal galima detaliau apie pirkimo - pardavimo, saugojimo salygas
jei neklystu klausi apie salyklą iš www.salyklas.lt - tai aš jiem esu rašius užklausą, tačiau jie užsiima didmenine prekyba ir mažais kiekiais neparduoda - tektų pirkti 25 kg salyklo pakuotę, mažiau niekaip, apie kainą neklausiau, nes neplanavau pirkti tokios didelės pakuotės, nes ir laikyti reiktų sugalvoti kur, o ir n metų tektų naudoti,
nebent aš galėčiau nupirkti - vėliau pasidalintumėm, gal dar kas prisidėtų ?
Laukinės įdėtą močiutės ruginę duona ir aš kepu - skani tik dedu perpus mažiau medaus, nes per saldi ji man su 2 v.š. medaus
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 08, 12:32)
jei neklystu klausi apie salyklą iš www.salyklas.lt - tai aš jiem esu rašius užklausą, tačiau jie užsiima didmenine prekyba ir mažais kiekiais neparduoda - tektų pirkti 25 kg salyklo pakuotę, mažiau niekaip, apie kainą neklausiau, nes neplanavau pirkti tokios didelės pakuotės, nes ir laikyti reiktų sugalvoti kur, o ir n metų tektų naudoti,
nebent aš galėčiau nupirkti - vėliau pasidalintumėm, gal dar kas prisidėtų ?
nebent aš galėčiau nupirkti - vėliau pasidalintumėm, gal dar kas prisidėtų ?
as prisideciau, ir dar zinau pora zmoniu kurie tikrai prisidetu o gal net ir daugiau
vat laikymo salygos idomu. ar ilgai galioja, tada ir apie kieki galvoti butu galima
tai jei nesunku, pasidomek del kainos ir laikymo, tada darom sarasiuka ir vuolia
bandysiu dar savaitgali PL pasidairyti, gal jie sita geri parduotuvese parduoda
tik reik pirma issiaiskint kaip lenkiskai salyklas
Papildyta:
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 08, 12:32)
Laukinės įdėtą močiutės ruginę duona ir aš kepu - skani tik dedu perpus mažiau medaus, nes per sali ji man su 2 v.š. medaus
o man kaip tik ten viskas toc toc nei per daug nei per mazai, ir ta plutele tokia traski ir gardi, matyt nuo medaus
laukine ok einu rašyt jiem laiškiuko kai ten su kainomis ir laikymo salygomis ( tikiuosi mažoji zirzilė leis ir nesiprašys ant rankų, kol rašysiu )
dėl močiutės duonelės - o kiek Tu tuomet pili duonos giros salyklo - supili visą pakiuką ? ( aš dedu pusė jo ) ? gal daugiau salyklo reik ir tada ne tokia saldu būtų
dėl močiutės duonelės - o kiek Tu tuomet pili duonos giros salyklo - supili visą pakiuką ? ( aš dedu pusė jo ) ? gal daugiau salyklo reik ir tada ne tokia saldu būtų
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 08, 12:48)
laukine ok einu rašyt jiem laiškiuko kai ten su kainomis ir laikymo salygomis ( tikiuosi mažoji zirzilė leis ir nesiprašys ant rankų, kol rašysiu )
dėl močiutės duonelės - o kiek Tu tuomet pili duonos giros salyklo - supili visą pakiuką ? ( aš dedu pusė jo ) ? gal daugiau salyklo reik ir tada ne tokia saldu būtų
dėl močiutės duonelės - o kiek Tu tuomet pili duonos giros salyklo - supili visą pakiuką ? ( aš dedu pusė jo ) ? gal daugiau salyklo reik ir tada ne tokia saldu būtų
jo, visa pakeli, nes pirma karta bandziau su puse, tai sviesesne gavosi
MB vakar visa supyle, tai spalvyte liux ir skonis toks kitoks
oepratyviai gavau atsaktymą
kopijuoju
Laba diena,
Fermentuotas salyklas yra skirtas tamsiai duonai, o nefermentuotas -
sviesiai duonai.
Manau , kad norit issikepti tamsios duonos, tai tuomet reiketu fermentuoto
salyklo.
Jei atvaziuosit iki musu, kilograma salyklo padovanosim, nereiks pirkti
viso maiso. Nes jo dozavimas labai nedidelis. Siaip salyklas galioja metus
laiko, bet nemanau, kad 25 kg sunaudotumet.
Uz 60 Lt parduociau
1 kg 2 Lt + PVM.
taigi kaunietės galite kilogramiuką ir taip gauti tereikia tik nuvažiuoti iki jų
maniau kainuos brangiau, tai ką klausiu MB ar apsiims nupirti, nes jis kartais būna Kaune ( mes iš Vilniaus ), o tada ir pasidalintumėm ir keptumėme, keptumėme, keptumėme ruginę duonelę
kopijuoju
Laba diena,
Fermentuotas salyklas yra skirtas tamsiai duonai, o nefermentuotas -
sviesiai duonai.
Manau , kad norit issikepti tamsios duonos, tai tuomet reiketu fermentuoto
salyklo.
Jei atvaziuosit iki musu, kilograma salyklo padovanosim, nereiks pirkti
viso maiso. Nes jo dozavimas labai nedidelis. Siaip salyklas galioja metus
laiko, bet nemanau, kad 25 kg sunaudotumet.
Uz 60 Lt parduociau
1 kg 2 Lt + PVM.
taigi kaunietės galite kilogramiuką ir taip gauti tereikia tik nuvažiuoti iki jų
maniau kainuos brangiau, tai ką klausiu MB ar apsiims nupirti, nes jis kartais būna Kaune ( mes iš Vilniaus ), o tada ir pasidalintumėm ir keptumėme, keptumėme, keptumėme ruginę duonelę
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 08, 13:25)
oepratyviai gavau atsaktymą
kopijuoju
Laba diena,
Fermentuotas salyklas yra skirtas tamsiai duonai, o nefermentuotas -
sviesiai duonai.
Manau , kad norit issikepti tamsios duonos, tai tuomet reiketu fermentuoto
salyklo.
Jei atvaziuosit iki musu, kilograma salyklo padovanosim, nereiks pirkti
viso maiso. Nes jo dozavimas labai nedidelis. Siaip salyklas galioja metus
laiko, bet nemanau, kad 25 kg sunaudotumet.
Uz 60 Lt parduociau
1 kg 2 Lt + PVM.
taigi kaunietės galite kilogramiuką ir taip gauti tereikia tik nuvažiuoti iki jų
maniau kainuos brangiau, tai ką klausiu MB ar apsiims nupirti, nes jis kartais būna Kaune ( mes iš Vilniaus ), o tada ir pasidalintumėm ir keptumėme, keptumėme, keptumėme ruginę duonelę
kopijuoju
Laba diena,
Fermentuotas salyklas yra skirtas tamsiai duonai, o nefermentuotas -
sviesiai duonai.
Manau , kad norit issikepti tamsios duonos, tai tuomet reiketu fermentuoto
salyklo.
Jei atvaziuosit iki musu, kilograma salyklo padovanosim, nereiks pirkti
viso maiso. Nes jo dozavimas labai nedidelis. Siaip salyklas galioja metus
laiko, bet nemanau, kad 25 kg sunaudotumet.
Uz 60 Lt parduociau
1 kg 2 Lt + PVM.
taigi kaunietės galite kilogramiuką ir taip gauti tereikia tik nuvažiuoti iki jų
maniau kainuos brangiau, tai ką klausiu MB ar apsiims nupirti, nes jis kartais būna Kaune ( mes iš Vilniaus ), o tada ir pasidalintumėm ir keptumėme, keptumėme, keptumėme ruginę duonelę
nu metus laiko jei stovi, ai visai good
mes irgi is Vilniaus
tai tada as jau klausiu is savo puses kiek kam reikia ir rasysiu jums az
ale operatyvumas
visai norečiau ir aš pabandyti su salyklu duonelę išsikepti bet aš ne vilnietė, tai manęs, turbūt, nepriimtumėt
dėl salyklo kad neapkrauti nereikalingais postais šios temos, geriau rašykite man a.ž. - dabar svarbiausia, kad man B kitą savaitę būdamas Kaune nupirktų, o pasidalinti vėliau bus ne problema. Lauksiu iš laukines žinių kiek jai palikti kg, o ir kitos - prašom parašykite man - pasidalinsim. Nueisiu iki pašto ir pasiteirausiu ar galima paštu siųsti salyklą ( ar apsiims, nes ten lyg yra sarašiukas ko jie nesiunčia, tačiau tikuosi salyklas praeis pro jų kontrolę ir nepagalvos ko pikto ką aš čia siunčiu ), tai Elika gausi ir tu ( tik siuntimą teks tau apmokėti, išeis kokie 4 lt už registruotą siuntinuką kilograminį )
Dėl siuntimo apmokėjimo tikrai nekils problemų einu, geriau až rašyt
QUOTE(diora @ 2009 06 07, 22:10)
gal foto butu galima to popieriaus
Su foto nelabai Atrodo kaip paprastas kepimo popierius, tik lyg suteptas kazkuo/impregnuotas. Ismatavimai - mazdaug orkaites skardos dydzio...