elika - toks jau likimas rugines orkaitej keptos duonos
juk net peciuj kepama gaunasi kieta stora pluta.
Renatelem - man irgi tokia gaunasi rugine. Jei noriu labiau ispurentos - dedu 1 a s mieliu. Man tas neporetumas visai netrukdo, plutu nemegstu, tai duonkepes duona man kaip tik
Dar megstu 'rugeli', tai dazniausiai beriu neskaldytu mirkytu kvieciu arba bent mirkytu kvietiniu/mieziniu kruopyciu. dabar uzsinorejau su daigintais kvieciais, tai eisiu merkti ir daiginti
Labai norec ir as to puses kg mieliu, bet Pnvzy dar neradau... Ner pas mus tokios dideles maximos, nebet veze i kitas ir i mazesnes uzveze
Sige - raugui labai padeda rupus miltai - tada jie maziau isvalyti ir naturaliai turi daugiau mieliu. Jei skaitai temas, tai turejai pastebeti pastaba, kad 3-4 diena raugo gamyba suleteja, ypac vaizdingai tai apraso giedrius-livejournal, jei teisingai parasiau, ten jis net paaiskina, kame reikalas
Man raugas rugo gal kokia sav, kol tenkino jo isrugimas... Jei neauga gali but ir taip, kad jam truksta 'maisto' - reikia primaisyti miltu ir vandenuko. (vat todel ir patariama dali raugo ismetineti, nes jei ilgai nevyksta procesas, prisigaminsi daaaaug koses
)
Laukine - jau ne karta buvo rasyta, kad mes vietoj salyklo naudojame Klingu gira. Tuo salyklu rudinu duona, o mieles suberiu i kepini