jolanta - viskas ok, jei tau nebliuksta kepinys ir tt. kaip minejau - asd labai megstu mielini 'biskvita' - tesla rankomis nepaimama, tai iskilusia verciu i forma, aliejuotom rankom apspaudau ir kepu. Bet cia jau pomegiai ir subtilybes. galiu garantuoti, kad tokio tirstumo rugine/pusiaurugine tesla tau idubs per viduri... dar, aisku, galima varijuoti mieliu kiekiu. darai lipnesne tesla, dedi maziau mieliu. Cia juk subtilybes, igudis ir pomegis
As megstu ne minksta ir puru batona, o toki labiau duonini. tesla darau standzia, dedu tik 1 a s mieliu vietoj 2. Kai nenoriu trupancio - dedu ne taukus ir sviesta, o tik 1 v s aliejaus.
Kai kepu bandeles - irgi labai svarbu pagauti teslos minkstuma - is per skystos nieko nesulipinsi, is per kietos bandeles bus sprangios...
Ne esme visas tas reikalas, svarbu, kad mums iseitu iskepti tai, ko norime
man pigiausios gaunasi Norfoje esancios mieles geltonam pakuty - 27g kainuoja 89ct
Dėl mielių pigumo - aš dabar maximoje nusipirkau sausų mielių 500g už 7.99Lt.
Mrs.R ir Jolanta, ačiū, už išsamų aprašymą, dabar ir man dašuto, kaip su tuo tirštumu - mano dukrai vis per kietas batonas gaunas, žinosiu, kaip padaryt minkštesnį
Mrs.R ir Jolanta, ačiū, už išsamų aprašymą, dabar ir man dašuto, kaip su tuo tirštumu - mano dukrai vis per kietas batonas gaunas, žinosiu, kaip padaryt minkštesnį
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 04, 13:41)
* Cia juk subtilybes, igudis ir pomegis
** man pigiausios gaunasi Norfoje esancios mieles geltonam pakuty - 27g kainuoja 89ct
** man pigiausios gaunasi Norfoje esancios mieles geltonam pakuty - 27g kainuoja 89ct
* pritariu 100%
kai kepu mamai - tai dedu visą miltų norma, nes jai patinka tvirtesnė
kepant pirmą kartą ruginę duoną ( maišau su kvietiniais miltais per pusę ) - tai kaip ir rašei, kad tokia lipni tešla netinka ruginei duonai ir esi teisi , subliuško ji man per viduriuką dabar tedu miltų, kad tešla išsimaisytų iki rutuliuko
taip pat visad dedu daugiau aliejaus, jei recepte tarkim 2 v.š., tai aš visad į tešlą šliukšteliu 4 v.š alyvuogių aliejaus bei dedu dvigubai sausos grietinėlės
kol kas tiek mano įgūdžių ir pomėgių, nes tik nesenai pradėjau kepti duonelę
bet jau dvi pažįstamos paragavusios iškeptas duonikės įsigyjo duonkepes
geras dalykas - greitai užkrečiamas
** tas mieles ir aš perku , o vat maximoje na niekaip nerandu 500 gr mielių pakuotės ( einu į Mindaugo g. maximą )
QUOTE(nerez @ 2009 06 04, 14:47)
Dėl mielių pigumo - aš dabar maximoje nusipirkau sausų mielių 500g už 7.99Lt.
Mrs.R ir Jolanta, ačiū, už išsamų aprašymą, dabar ir man dašuto, kaip su tuo tirštumu - mano dukrai vis per kietas batonas gaunas, žinosiu, kaip padaryt minkštesnį
Mrs.R ir Jolanta, ačiū, už išsamų aprašymą, dabar ir man dašuto, kaip su tuo tirštumu - mano dukrai vis per kietas batonas gaunas, žinosiu, kaip padaryt minkštesnį
O kaip is tokio kiekio 7 gramus atsverti?
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 04, 14:27)
** tas mieles ir aš perku , o vat maximoje na niekaip nerandu 500 gr mielių pakuotės ( einu į Mindaugo g. maximą )
Pirkau Maximoje su trim X, bet šiauliuose. Jau kokius du tris mėnesius jų ieškojau, vis nebūdavo, o dabar matyt užvežė Buvo padėtos šalia mažų pakiukų su mielėm. prisegu nuotrauką, gal lengviau bus ieškot
Sorry, kad nuotrauka apvirtus, ikele i psl ir apsivertė, tingiu is naujo kelt, ir is paguldyto pakelio viskas aisku:)
QUOTE(Azazella @ 2009 06 04, 14:35)
O kaip is tokio kiekio 7 gramus atsverti?
dedu du nepilnus arbatinius saukstukus kartais tik pusantro... kaip sauna i galva
pas mane prie duonkepės buvo pridėti keli priedai - šepetukas kepamiems bagetams patepti vandeniu, kad traškesnė plutelė būtų, peiliukas įpjovoms daryti, o taip pat ir matuokliai - pagal juos 7 gr sausų mielių išeina 1.5 mažojo matuoklio, t.y. 1.5 a.š.
nerez pirmą mėn aš ir pirkau fermipan mieles mažame pokiuke ( 11gr ), po to pradėjau pirkti norfines geltonam pakelyje 27 gr, o vat to didelio kurio foto Tu įdėjai niekaip ir nerandu, nes ankstesnėse temose skaičiau kad dauguma perka tas puskilogramines pakuotes
nerez pirmą mėn aš ir pirkau fermipan mieles mažame pokiuke ( 11gr ), po to pradėjau pirkti norfines geltonam pakelyje 27 gr, o vat to didelio kurio foto Tu įdėjai niekaip ir nerandu, nes ankstesnėse temose skaičiau kad dauguma perka tas puskilogramines pakuotes
Siandien kepiau duona su zemes riesutu pasta ir moliugu seklomis
Duonyte gavosi auksta, nors sukrito virsus, bet cia del to,kad atidariau dangti jau po to, kai kepe. Bet duonos skonis nuo to nenukencia.
Duonyte gavosi auksta, nors sukrito virsus, bet cia del to,kad atidariau dangti jau po to, kai kepe. Bet duonos skonis nuo to nenukencia.
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 04, 16:12)
pas mane prie duonkepės buvo pridėti keli priedai - šepetukas kepamiems bagetams patepti vandeniu, kad traškesnė plutelė būtų, peiliukas įpjovoms daryti, o taip pat ir matuokliai - pagal juos 7 gr sausų mielių išeina 1.5 mažojo matuoklio, t.y. 1.5 a.š.
[
[
o mazasis matuoklis lygus arbatiniam sauksteliui? nes pas mane 7 gr sausu mieliu yra 2 1/2 a.s. pagal prideta matuokli... ir kodel matavimo vienetai negaletu buti visur vienodi?.....
Papildyta:
QUOTE(panterele35 @ 2009 06 04, 18:41)
Siandien kepiau duona su zemes riesutu pasta ir moliugu seklomis
Duonyte gavosi auksta, nors sukrito virsus, bet cia del to,kad atidariau dangti jau po to, kai kepe. Bet duonos skonis nuo to nenukencia.
Duonyte gavosi auksta, nors sukrito virsus, bet cia del to,kad atidariau dangti jau po to, kai kepe. Bet duonos skonis nuo to nenukencia.
gal receptuku pasidalinsi? kaip tik pas mama sveciuojuos, ziuriu - saldytuve jau ilgai nenaudojamas zemes riesutu sviestas.. tai gal bent duonos issikeptumem
QUOTE(nerez @ 2009 06 04, 13:47)
Dėl mielių pigumo - aš dabar maximoje nusipirkau sausų mielių 500g už 7.99Lt.
As irgi pirkus ta dideli pakuti, nepamenu, ar jis 500 g, nes man kazkodel atrodo, kad jis 250 g, Tada dar buvo akcija ir gavau uz 1.99 Lt. Tau naudpjo jau geri metai
Nu patikslinau ,tikrai 500 g ir pas mane, tik pakelis rudas - tipo mieles skirtos saldiems kepiniams (nors dedu ir i rugines duonas jas). Tai va, gavos labai pigiai, nepilnai 2 Lt
Mano raugas neiskilo,niekas man nepataria ,tai jau praejo 3 paros,mesti lauk ir isnaujo jauciu reikia meginti,gal ne taip dariau 100 gr ruginiu miltu sumaisyti su 100 gr silto vandens ,ar teisingai supratau
QUOTE(sloga @ 2009 06 04, 21:50)
Mano raugas neiskilo,niekas man nepataria ,tai jau praejo 3 paros,mesti lauk ir isnaujo jauciu reikia meginti,gal ne taip dariau 100 gr ruginiu miltu sumaisyti su 100 gr silto vandens ,ar teisingai supratau
Nemesk lauk pamaitink
jei nepatingesi, anos temos pabaigoj, sitos pradzioj rasi mano raugu dienorasti (dariau du darugus - viena va toki nekylanti, o kita is pradziu), su nuotraukom. Gal kazkas aiskiau bus
QUOTE(Katu @ 2009 06 04, 23:52)
Nemesk lauk pamaitink
jei nepatingesi, anos temos pabaigoj, sitos pradzioj rasi mano raugu dienorasti (dariau du darugus - viena va toki nekylanti, o kita is pradziu), su nuotraukom. Gal kazkas aiskiau bus
jei nepatingesi, anos temos pabaigoj, sitos pradzioj rasi mano raugu dienorasti (dariau du darugus - viena va toki nekylanti, o kita is pradziu), su nuotraukom. Gal kazkas aiskiau bus
na as netingiu juk ,sakai pamaitinti tai ideti ruginiu miltu o vandens reikia ar ne