Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Stiuardese - pyliau 200ml vandens + misinio pagal rekomendacija (na, kaip raso instrukcijoj - kiek pieno, kiek milteliu) paskui man pasirode skyscio maza, tai as dar 60ml tik vandens ipyliau. Jei jogurto neturi, gali det sauksta grietines...
Del miltu tai nznz, tikrai kazkur apie 400g, gal ir daugiau, rutulys turi but elastingas, minkstas, nelipnus.
kada pameginsiu padaryt fotosesija, kokia ta tesla turi but, nes kaip suprantu, ne visos 'pagauna' konsistensija. Svarbiausia, kad miltu galima daberti bet kuriuo minkymo metu, tiesiog stoviu ir pasiziuriu, kai jau maiso ir susuka tesla i kamuoliuka - minksta ji dar ar jau visko uztenka. tesla turi but tokia, kad beveik rankomis galetumete minkyti - prikisat pirsta ir jis neprasmenga maseje, nepasidengia tesla. Konsistensija lyg minksto, bet neistezusio platsilino, o kas vaikams perka nepasenusi (nes papuola kartais ir toks...) Crayolos modelina (tokia suri teslos mase hihihi.gif), tai vat tokia turi but ta mieline tesla 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 05 30, 21:03)
o gal kas raugo nupilt galetu  blush2.gif

jai reikia raugo,tai as turiu ir galiu pasidalinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
(as is siauliu) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 02, 10:12)
Stiuardese - pyliau 200ml vandens + misinio pagal rekomendacija (na, kaip raso instrukcijoj - kiek pieno, kiek milteliu) paskui man pasirode skyscio maza, tai as dar 60ml tik vandens ipyliau. Jei jogurto neturi, gali det sauksta grietines...
Del miltu tai nznz, tikrai kazkur apie 400g, gal ir daugiau, rutulys turi but elastingas, minkstas, nelipnus.
kada pameginsiu padaryt fotosesija, kokia ta tesla turi but, nes kaip suprantu, ne visos 'pagauna' konsistensija. Svarbiausia, kad miltu galima daberti bet kuriuo minkymo metu, tiesiog stoviu ir pasiziuriu, kai jau maiso ir susuka tesla i kamuoliuka - minksta ji dar ar jau visko uztenka. tesla turi but tokia, kad beveik rankomis galetumete minkyti - prikisat pirsta ir jis neprasmenga maseje, nepasidengia tesla. Konsistensija lyg minksto, bet neistezusio platsilino, o kas vaikams perka nepasenusi (nes papuola kartais ir toks...) Crayolos modelina (tokia suri teslos mase hihihi.gif), tai vat tokia turi but ta mieline tesla  4u.gif


bandysim jusu recepta 4u.gif

QUOTE(anasko @ 2009 06 02, 13:13)
jai reikia raugo,tai as turiu ir galiu pasidalinti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
(as is siauliu) mirksiukas.gif


sad.gif reik i siaulius vaziuot lotuliukas.gif

atsispaudinau raugo instrukcija, bandysiu zaistis ir as unsure.gif

tiesa, is ebay nusipirkau formas prancuziskam batonui, tai laukiu dabar. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 06 02, 14:23)
tiesa, is ebay nusipirkau formas prancuziskam batonui, tai laukiu dabar.  cool.gif

prašom nuoruodėlę kur ieškot jų ir kaip atrodo blush2.gif

gal ir susigundysiu mirksiukas.gif , nes su duonkepe daugiau bagetų nekepsiu, mažai išeina - tik 4 vnt, tai net rankų tepliotis neapsimoka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J@lanta: 02 birželio 2009 - 14:20
french baguette

4u.gif
angliskam jau nebera,
amerikoj yra, ale brungu siustis

baguette is ebay.com

kai gausim isbandysim, parasysiu kaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukine: 02 birželio 2009 - 18:17
radauuuu prancuzisku rageliu recepta, jauciu, jei ryt laiko turesiu - gaminsiu, apsiesiu, o paskui save grausiu hihihi.gif

Prancūziški rageliai

po apsilankymo PL pas mane visad yra miltu ir sviesto, o juk mielinei teslai nebedaug ko ir reikia bigsmile.gif

jau seiles varva...
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 02, 10:12)
Stiuardese - pyliau 200ml vandens + misinio pagal rekomendacija (na, kaip raso instrukcijoj - kiek pieno, kiek milteliu) paskui man pasirode skyscio maza, tai as dar 60ml tik vandens ipyliau. Jei jogurto neturi, gali det sauksta grietines...
Del miltu tai nznz, tikrai kazkur apie 400g, gal ir daugiau, rutulys turi but elastingas, minkstas, nelipnus.
kada pameginsiu padaryt fotosesija, kokia ta tesla turi but, nes kaip suprantu, ne visos 'pagauna' konsistensija. Svarbiausia, kad miltu galima daberti bet kuriuo minkymo metu, tiesiog stoviu ir pasiziuriu, kai jau maiso ir susuka tesla i kamuoliuka - minksta ji dar ar jau visko uztenka. tesla turi but tokia, kad beveik rankomis galetumete minkyti - prikisat pirsta ir jis neprasmenga maseje, nepasidengia tesla. Konsistensija lyg minksto, bet neistezusio platsilino, o kas vaikams perka nepasenusi (nes papuola kartais ir toks...) Crayolos modelina (tokia suri teslos mase hihihi.gif), tai vat tokia turi but ta mieline tesla  4u.gif


AČIŪ 4u.gif Ir ką aš be jūsų daryčiau aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 02, 22:08)


po apsilankymo PL pas mane visad yra miltu ir sviesto, o juk mielinei teslai nebedaug ko ir reikia  bigsmile.gif

jau seiles varva...


hihihi.gif pas mumi irgi thumbup.gif

vakar kepiau pgl sonatinos recepta duonyte, kur ruginiai ir kvietiniai miltai per puse thumbup.gif plutele kokia skani gavosi wub.gif
Atsakyti
na ka, saldau - kocioju rageliu tesla... beda ta, kad 3val turiu islekt, tai labai tikiuosi iki to laiko susisukti doh.gif
Prifotkinau kokia tesla turi/neturi but, tai jei vaikai leis, vakare prakomentuosiu viska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 03, 12:27)
na ka, saldau - kocioju rageliu tesla... beda ta, kad 3val turiu islekt, tai labai tikiuosi iki to laiko susisukti doh.gif
Prifotkinau kokia tesla turi/neturi but, tai jei vaikai leis, vakare prakomentuosiu viska smile.gif


ale paziurejau recepta, kiek ten knisimosi unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos, kepančios duoną,

ką tik baigė kepti trečias iš eilės kepaliukas duonos. Ir trečias - nepavykęs. Visus kepiau pagal skirtingus receptus ir visi susmego per vidurį, o vidus atrodo neiškepęs iki galo. Gal kas nutuokiat kodėl taip galėjo atsitikti? Per skysta tešla? per daug mielių? O gal permažai miltų? Ačiū visom iš anksto už nuomones ir komentarus 4u.gif
Atsakyti
[quote=sige,2009 06 03, 16:59]
Sveikos, kepančios duoną,

ką tik baigė kepti trečias iš eilės kepaliukas duonos. Ir trečias - nepavykęs. Visus kepiau pagal skirtingus receptus ir visi susmego per vidurį, o vidus atrodo neiškepęs iki galo. Gal kas nutuokiat kodėl taip galėjo atsitikti? Per skysta tešla? per daug mielių? O gal permažai miltų? Ačiū visom iš anksto už nuomones ir komentarus 4u.gif
[/quote

g.gif g.gif Pas mane taip atsitinka tada,kai mieles buna senos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forta: 03 birželio 2009 - 19:21