Pagaliau vel sulaukiau ikvepimo isbandyti nauju receptu
o tai jau buvau inikus kepti tas pacias duoneles
buvau truputi isvykus, bet laiko veltui neleidau - binzinedama po aerouosto parduotuveles aptikau gan nebrangia receptu knyga, skirta duonkepems
is cia ir
Rikotos ir spinatu duona - pyragasTeslai:
2/3 puodelio silto vandens
2 saukstai pieno milteliu
3/4 a.s. druskos
1 s. alyvuogiu aliejaus
2 1/2 puodelio miltu
1 a.s. sausu mieliu
Sudejau i duonkepe nurodyta tvarka ir uzstaciau teslos minkymo/kildinimo programa. Na, tesla visai paprasta, tik gal kietesne nei paprastai. tokia ja ir palikau, nes siuo atveju reikia teslos tvirtumo, kad islaikytu idara.
Idarui:
1 s. aliejaus
6
shallot svoguneliu (as naudojau puse paprasto didelio svoguno)
225 g svieziu spinatu (siulyciau nekeisti ju saldytais ir naudoti butent toki kieki - nors atrodo labai daug, bet apkepinus susileidzia ir lieka visai nedaug)
150 g rikotos (rikotos takart neradau, tai naudojau perpus tepamaja varske ir fetos tipo suri)
3 s. tarkuoto permezano
2 s. smulkinti svieziu krapu
3 suplakti kiausiniai
druskos ir pipiru
Svogunus siek tiek apkepinti aliejuje, sudeti spinatus ir pakepinti dar 1-2 minutes. Tada sudeti i dubeni, atvesinti ir imaisyti likusias dalis. Gaunasi tokia skysta mase.
Iskilusia tesla padalinti i dvi dalis - viena kiek didesne, kita kiek mazesne. Didesniaja dali iskocioti ir iskloti ja staciakampe kepimo forma aukstais krastais (pvz. kekso kepimo forma), pries tai istepus ja riebalais. Iskloti reikia tiek dugna, tiek sieneles. Tada supilti idara ir iskociojus likusi teslos gabala juo uzdengti virsu, gerai sulipinant krastus (kas man truputeli nepavyko, todel siek tiek idaro kepant isvarvejo per virsu
, bet galutinio rezultato tas nei kiek nesugadino). Gauto kepaliuko virsu istepti kiausinio ir pieno plakiniu ir gausiai apiberti sezamo seklomis. Kepti 180C temperaturoje 30-35 min, kol taps auksines spalvos. As kepiau ilgiau, gal valanda, nes kaip jau sakiau, eme varveti idaras, tai laukiau kol nustos - buvo geras rodiklis, kada iskepe vidus
Va, daug prirasiau, bet is tikro viskas visai paprasta ir greita. Tesla kaip tesla, bet idaras tai tikrai suzavejo mane. prie tokios duonos pusryciams nieko daugiau ir nereikia. Su salotomis buvo sauni vakariene. Skaniausia, zinoma, silta, bet visai nieko ir kita diena pasildzius mikrobangej