O man niekaip nebepavyksta įsivest raugo Pirmąkart buvau įsivedus kai dar šildėmės namus... bet teko išvažiuot ilgam ir numiro mano raugas o dabar užmaišau, bandau kišt į vos šiltą (apie 30 laipsn.) orkaitę... iš pradžių lyg ir kilt pradeda, bet pamaitinus - nė krust nebeauga O gal reikia tiesiog kambary bandyt Taip gaila, kad nebegaliu duonos su raugu išsikept
Labas rytas
Vargstu su raugu ir aš Pirmasis augas jau gerai buvo įsibėgėjęs, ale atėjo į svečius draugai su vaikiuku, tai anas nuėjęs į vonią viską ką pasiekė į vonią sumetė, tame tarpe ir mano raugą. vnž pirmajam amen antrajį užraugiau, ir orkaitėn įdėjau.... jis ten augo, rūgo, su dukriuku ir į ligoninę per tą laiką papuolėm, jau galvojau ir tam bus amen, bet grįžom - gyvas bet nebe ilgam... dukriukas metinukas pasukinėjo orkaitės rankenėles ir nabagą iškepė - ir antrajam amen dabar gavau raugo iš vilniaus duonos.... bet anas man gal tik dvigubai pakyla.... gal aš ką blogai darau... o duoną jau kai užmaišau tai nė dvigubai nepakyla.... šiandien su obuolių sultim bandysiu, mažu taip gausis....
Vargstu su raugu ir aš Pirmasis augas jau gerai buvo įsibėgėjęs, ale atėjo į svečius draugai su vaikiuku, tai anas nuėjęs į vonią viską ką pasiekė į vonią sumetė, tame tarpe ir mano raugą. vnž pirmajam amen antrajį užraugiau, ir orkaitėn įdėjau.... jis ten augo, rūgo, su dukriuku ir į ligoninę per tą laiką papuolėm, jau galvojau ir tam bus amen, bet grįžom - gyvas bet nebe ilgam... dukriukas metinukas pasukinėjo orkaitės rankenėles ir nabagą iškepė - ir antrajam amen dabar gavau raugo iš vilniaus duonos.... bet anas man gal tik dvigubai pakyla.... gal aš ką blogai darau... o duoną jau kai užmaišau tai nė dvigubai nepakyla.... šiandien su obuolių sultim bandysiu, mažu taip gausis....
Sveikos merginos
Ką tik su MB iš turgaus parsivežėm duonkepę, bėda ta, kad instrukcija tik vokiečių kalboje, o mes nei vienas nieko nesuprantame Kažkas iš mamų minėjo, ankstesnėse temose, kad pirko vokišką QUIGG duonkepę. Vat ir pas mane tokia pati
Ką tik su MB iš turgaus parsivežėm duonkepę, bėda ta, kad instrukcija tik vokiečių kalboje, o mes nei vienas nieko nesuprantame Kažkas iš mamų minėjo, ankstesnėse temose, kad pirko vokišką QUIGG duonkepę. Vat ir pas mane tokia pati
QUOTE(Avenita @ 2009 05 22, 09:18)
O man niekaip nebepavyksta įsivest raugo Pirmąkart buvau įsivedus kai dar šildėmės namus... bet teko išvažiuot ilgam ir numiro mano raugas o dabar užmaišau, bandau kišt į vos šiltą (apie 30 laipsn.) orkaitę... iš pradžių lyg ir kilt pradeda, bet pamaitinus - nė krust nebeauga O gal reikia tiesiog kambary bandyt Taip gaila, kad nebegaliu duonos su raugu išsikept
Duona
Duona
Sveika, tikra duona jūsų namams!
Sudėtis: ekologiški kvietiniai ir ruginiai miltai, vanduo, druska, natūralus raugas.
Tai kmynais ar kalendros sėklomis pagardinama, natūralaus raugo naminė duona. Pirminio raugo brandinimas trunka pora - trejetą parų: stiklinė ruginių miltų yra užpilama dviem stiklinėm šilto vandens. Gerai išmaišoma, kad neliktų jokių gumulėlių. Paliekama šiltoje vietoje kelioms paroms natūraliam rūgimui. Po paros - trijų, jei masė pakankamai išrūgusi(tai aiškiai pajaučiama iš kvapo ir matyti burbuliukai), įpilama dar stiklinė šilto vandens ir įdedama stiklinė kvietinių miltų bei kmynų ar kalendros sėklų. Gerai išmaišoma. Vėl paliekama bręsti rūgti kokiai parai. Kitą dieną vėl dedama miltų, druskos, šilto vandens. Turi gautis sunkiai sukama mediniu šaukštu masė. Ją palikti kilti pusėi paros, po to vėl perminkyti ar išsukti šaukštu. Vėl palikti kilti. Jūsų pirminio raugo masė turi būti pakilusi beveik trečdaliu ar net dvigubai. Būtina atidėti gabalą raugo kitam kartui, kad nereikėtų vėl iš naujo jo gamintis. Likusią tešlos dalį galite kepti gerai įkaitintoje orkaitėje.
Tai ne plikytų miltų duona, todėl ji žymiai lengviau virškinama, neužkemša pasisavinimo sistemos.
Kalendra ne tik aromatizuoja duoną, bet ir gerina jos virškinimą bei tonizuoja organizmą. O kalendros ir kmynų mišinys pašalins jūsų nuovargį.
gaminau pagal si receptuka rauga,labai geras gavosi.pabandyk gal pavyks...ir duonele labai skani
gal galit man issifruoti gramais - 4 1/2 miltu puodelis, 2 1/2 mieliu saukstelis. 2 1/2 sauksto cinamono gal gali issifruoti ,aciu
QUOTE(sloga @ 2009 05 23, 11:36)
gal galit man issifruoti gramais - 4 1/2 miltu puodelis, 2 1/2 mieliu saukstelis. 2 1/2 sauksto cinamono gal gali issifruoti ,aciu
neparašei kiek puodelis ml ? ir šaukštelis arbatinis ar valgomasis ?
aš kartais nauduojuosi šiais matavimo vnt , nors dažniausia dabar pilu viską iš akies, tik mieles matuoju a.š. ir viskas būna gerai, duonelė iškepa liusk, o miltus pakoreguoju maišymo eigoje, žiūriu pagal tešlą - ar reikia dar įdėti ar ne
nukopijavau iš pirmo psl
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Neseniai kepiau pagal šitą receptėlį, tik tešlą kildinau duonkepėj. Gaunasi panašu kaip pica, tik forma kitokia. Vaikams labai patiko. Na ir įdarą dariau iš to ką turėjau, grybai, dešra, kepta mėsytė.
http://www.eva.ru/al...age/49553/1.htm
QUOTE(sloga @ 2009 05 23, 11:36)
gal galit man issifruoti gramais - 4 1/2 miltu puodelis, 2 1/2 mieliu saukstelis. 2 1/2 sauksto cinamono gal gali issifruoti ,aciu
2 1/2 saukstelio mieliu = 7g
o gal kas girdejote apie vatikano duona
QUOTE(-Rassa- @ 2009 05 23, 10:21)
Sveikos merginos
Ką tik su MB iš turgaus parsivežėm duonkepę, bėda ta, kad instrukcija tik vokiečių kalboje, o mes nei vienas nieko nesuprantame Kažkas iš mamų minėjo, ankstesnėse temose, kad pirko vokišką QUIGG duonkepę. Vat ir pas mane tokia pati
Ką tik su MB iš turgaus parsivežėm duonkepę, bėda ta, kad instrukcija tik vokiečių kalboje, o mes nei vienas nieko nesuprantame Kažkas iš mamų minėjo, ankstesnėse temose, kad pirko vokišką QUIGG duonkepę. Vat ir pas mane tokia pati
Kokiam turguj pirkot, kiek mokejot?
QUOTE(anasko @ 2009 05 24, 12:38)
o gal kas girdejote apie vatikano duona
Taip,pati dabar tą malonumo ieškojau .
Į googlę įsivedžiau "Vatikano duona"ir su malonumu pasiskaičiAU.
Yra tema taip pat šiame forume.
Tik noriu pati žinoti ar,kas kepate šią duonelę?
Pasidalinkite ją kepusios.
QUOTE(regna @ 2009 05 24, 23:03)
Taip,pati dabar tą malonumo ieškojau .
Į googlę įsivedžiau "Vatikano duona"ir su malonumu pasiskaičiAU.
Yra tema taip pat šiame forume.
Tik noriu pati žinoti ar,kas kepate šią duonelę?
Pasidalinkite ją kepusios.
Į googlę įsivedžiau "Vatikano duona"ir su malonumu pasiskaičiAU.
Yra tema taip pat šiame forume.
Tik noriu pati žinoti ar,kas kepate šią duonelę?
Pasidalinkite ją kepusios.
As kazkada kepiau. Jei klausiat kaip skonis, galiu atsakyti - skani. Bet kita beda, kad ja reik nuolat kepti, iskepi porcija, tada maitini likuti, dali reik kazkam atiduoti, ir vel kepi ir taip kas savaite. Tai nusibodo negyvau, o veliau jau ir imti niekas nebenorejo O ismesti sake negalima, tipo nuodeme, zodziu