kepiau grissinius, tai pyliau 150ml vandens, nes 1/8 kazko man nesirisa...
ir kildziau tesla
kazi - kam tie kep milteliai gal nuo ju traskiau? kitasyk bandysiu nedet, nes maciau, kad nera butina...
turiu keleta ru receptu foccacio...
QUOTE(Azazella @ 2009 05 05, 08:30)
Gal kas kepat italiska foccacia ir galit receptu pasidalinti? Bet viska rankom daryciau, neturiu dar duonkepes
Aš esu kepusi Sonatinos Uždarą fokačą
QUOTE(Krisla @ 2009 05 05, 22:17)
Tik paziurejus seile varva
Norėčiau kad paaiškintumėte kaip kepti juodą duoną su raugu. Aš kažką ne taip padariau kad gavosi neikamdamas kepaliukas, dedant raugą ar dedate dar mielių?
O kokio tirštumo tešla turi būti? dėjau gaugiau nei pusę rupių ruginių miltų, maišymo metu visai nesiformavo rutuliukas iš tešlos, tai dadėjau miltų vienu žodžiu gavosi nekas. Pamokinkite prašau
O kokio tirštumo tešla turi būti? dėjau gaugiau nei pusę rupių ruginių miltų, maišymo metu visai nesiformavo rutuliukas iš tešlos, tai dadėjau miltų vienu žodžiu gavosi nekas. Pamokinkite prašau
QUOTE(Azazella @ 2009 05 06, 08:08)
Tik paziurejus seile varva
O taaaaaaip, ir tikrai nerealiai skanu
elute - sunku patarti is tiek, ka parasei. priezasciu gali buti begales, pradedant tuo, kad tavo raugas negeras, tesiant, kad neteisingai ruosei tesla, baigiant, kad neteisingai kepei - kas dabar atrinks
aprasytum procesa, ka jo metu turejai, pasakytume kur suklydai... mano duonute minksta, puri, dregna, poreta, gal kas nori - prasom uzsukt paskanaut
aprasytum procesa, ka jo metu turejai, pasakytume kur suklydai... mano duonute minksta, puri, dregna, poreta, gal kas nori - prasom uzsukt paskanaut
Merginos, patarkit.
man siandien is duonos kepyklos parnese raugo. Dabar galvoju, kaip man su juo elgtis, kad jis nesugestu? Laikyti siltai ar saldytuve? Kaip man jo padaugint dali sudejus i duonyte? Uzteks tik ruginiu miltu dadet? Kiek man ju reikia det? Raugo kazkur apie 1-2 litrus
Beje, duonkepeje bandomoji babanine duonele Eisim tuoj ragaut
dabar mastau tai kaip man iskepti su gamykliniu raugu duona ar gerai suprantu, kad metu i duonkepe pora stikliniu raugo, vandens, druskytes ir miltu?
man siandien is duonos kepyklos parnese raugo. Dabar galvoju, kaip man su juo elgtis, kad jis nesugestu? Laikyti siltai ar saldytuve? Kaip man jo padaugint dali sudejus i duonyte? Uzteks tik ruginiu miltu dadet? Kiek man ju reikia det? Raugo kazkur apie 1-2 litrus
Beje, duonkepeje bandomoji babanine duonele Eisim tuoj ragaut
dabar mastau tai kaip man iskepti su gamykliniu raugu duona ar gerai suprantu, kad metu i duonkepe pora stikliniu raugo, vandens, druskytes ir miltu?
fregata - pirmas patarimas butu - pasidalink su duonos kepejelemis, nes tau per akiu akis puse litro raugo aisku, jei nori - gali visa ji sukepti, bet abejoju, ar suvalgysi tiek duonos nes per karta dedasi apie 1ind raugo, tai butu apie 200ml, apie 200-250g, bet as dedu ir maziau, tiesiog tuomet tesla parauginu ilgiau, kol raugas subujoja ir tesla ispurena.
Rauga maitinu taip - pasilieku puse normos raugo, o kita puse sudaro ruginiai miltai, plius rupus kvietiniai miltai ir vanduo. tai pvz imu 200ml raugo, 150ml vandens ir apie 200ml miltu misinio, viska sumaisau, gaunasi laaaabai tirsta kose, ja laikau siltai 12val, kol mase issipurena, tada - savaite galiu drasiai laikyti saldytuve, tada vel ta pati situacija - imu puse raugo (nes kita puse naudoju duonai kepti), ji maitinu, rauginu, dedu i saldytuva.
Sako, galima rauga susidziovinti, tada jo nereikia maitinti ir jis ilgai laikosi, jei nesidalinsi - siulau taip ir padaryti
Apie duonos kepima su raugu dar labai rekomenduoju paskaityti, nes tavo nuomone - neteisinga jei nepatinka SM skyrelis - nemazai info ir nete
Juoda duona taip tikrai nekepama, kaip tu parasei, o kaip kepama - linkiu paieskoti jei kils klausimu - maloniai prasom
Rauga maitinu taip - pasilieku puse normos raugo, o kita puse sudaro ruginiai miltai, plius rupus kvietiniai miltai ir vanduo. tai pvz imu 200ml raugo, 150ml vandens ir apie 200ml miltu misinio, viska sumaisau, gaunasi laaaabai tirsta kose, ja laikau siltai 12val, kol mase issipurena, tada - savaite galiu drasiai laikyti saldytuve, tada vel ta pati situacija - imu puse raugo (nes kita puse naudoju duonai kepti), ji maitinu, rauginu, dedu i saldytuva.
Sako, galima rauga susidziovinti, tada jo nereikia maitinti ir jis ilgai laikosi, jei nesidalinsi - siulau taip ir padaryti
Apie duonos kepima su raugu dar labai rekomenduoju paskaityti, nes tavo nuomone - neteisinga jei nepatinka SM skyrelis - nemazai info ir nete
Juoda duona taip tikrai nekepama, kaip tu parasei, o kaip kepama - linkiu paieskoti jei kils klausimu - maloniai prasom
QUOTE(Mrs. R @ 2009 05 07, 00:18)
fregata - pirmas patarimas butu - pasidalink su duonos kepejelemis, nes tau per akiu akis puse litro raugo aisku, jei nori - gali visa ji sukepti, bet abejoju, ar suvalgysi tiek duonos nes per karta dedasi apie 1ind raugo, tai butu apie 200ml, apie 200-250g, bet as dedu ir maziau, tiesiog tuomet tesla parauginu ilgiau, kol raugas subujoja ir tesla ispurena.
Rauga maitinu taip - pasilieku puse normos raugo, o kita puse sudaro ruginiai miltai, plius rupus kvietiniai miltai ir vanduo. tai pvz imu 200ml raugo, 150ml vandens ir apie 200ml miltu misinio, viska sumaisau, gaunasi laaaabai tirsta kose, ja laikau siltai 12val, kol mase issipurena, tada - savaite galiu drasiai laikyti saldytuve, tada vel ta pati situacija - imu puse raugo (nes kita puse naudoju duonai kepti), ji maitinu, rauginu, dedu i saldytuva.
Sako, galima rauga susidziovinti, tada jo nereikia maitinti ir jis ilgai laikosi, jei nesidalinsi - siulau taip ir padaryti
Apie duonos kepima su raugu dar labai rekomenduoju paskaityti, nes tavo nuomone - neteisinga jei nepatinka SM skyrelis - nemazai info ir nete
Juoda duona taip tikrai nekepama, kaip tu parasei, o kaip kepama - linkiu paieskoti jei kils klausimu - maloniai prasom
Rauga maitinu taip - pasilieku puse normos raugo, o kita puse sudaro ruginiai miltai, plius rupus kvietiniai miltai ir vanduo. tai pvz imu 200ml raugo, 150ml vandens ir apie 200ml miltu misinio, viska sumaisau, gaunasi laaaabai tirsta kose, ja laikau siltai 12val, kol mase issipurena, tada - savaite galiu drasiai laikyti saldytuve, tada vel ta pati situacija - imu puse raugo (nes kita puse naudoju duonai kepti), ji maitinu, rauginu, dedu i saldytuva.
Sako, galima rauga susidziovinti, tada jo nereikia maitinti ir jis ilgai laikosi, jei nesidalinsi - siulau taip ir padaryti
Apie duonos kepima su raugu dar labai rekomenduoju paskaityti, nes tavo nuomone - neteisinga jei nepatinka SM skyrelis - nemazai info ir nete
Juoda duona taip tikrai nekepama, kaip tu parasei, o kaip kepama - linkiu paieskoti jei kils klausimu - maloniai prasom
galiu ir pasidalinti
o kaip ta rauga dziovinti? nelabai isivaizduoju
Skaitysiu, skaitysiu As gi tik katik duonkepe isigijau, tik dabar pradejau nuo lengvu recepteliu su mielem ir visai netiketai gavau rago, kai to neplanavau Tai va dabar pasimetus ka cia su juo daryti, kad nesugestu, kol as viska perskaitysiu
aciu uz info
beje, jei as duona su raugu noriu pabandyti kepti duonkepeje, tai man nustatyti 12 val atideta kepima?
QUOTE(Fregata @ 2009 05 07, 07:54)
galiu ir pasidalinti
o kaip ta rauga dziovinti? nelabai isivaizduoju
Skaitysiu, skaitysiu As gi tik katik duonkepe isigijau, tik dabar pradejau nuo lengvu recepteliu su mielem ir visai netiketai gavau rago, kai to neplanavau Tai va dabar pasimetus ka cia su juo daryti, kad nesugestu, kol as viska perskaitysiu
aciu uz info
beje, jei as duona su raugu noriu pabandyti kepti duonkepeje, tai man nustatyti 12 val atideta kepima?
o kaip ta rauga dziovinti? nelabai isivaizduoju
Skaitysiu, skaitysiu As gi tik katik duonkepe isigijau, tik dabar pradejau nuo lengvu recepteliu su mielem ir visai netiketai gavau rago, kai to neplanavau Tai va dabar pasimetus ka cia su juo daryti, kad nesugestu, kol as viska perskaitysiu
aciu uz info
beje, jei as duona su raugu noriu pabandyti kepti duonkepeje, tai man nustatyti 12 val atideta kepima?
Reikia raugą, dalį (maždaug 1/3) miltų, ir vandenį sumaišyti ir palikti geriausiai per naktį, ar dar ilgiau, šiltoje vietoje, kad gerai išrūgtų, tada dedi likusius miltus, druską, cukrų, ir ką dar nori, pagal atitinkamą receptą, minkai duoną, arba jau viską sudedi į duonkepę, ir nustatai pagrindinę programą. Jei kepi vien iš ruginių miltų, tai duonkepė sunkiai maišo, reikia šiek tiek padėt jai .
Na bent jau aš taip kepu, bet reikia skirti šiek tiek laiko ir pasiskaityti ankstesnes temeles, kaip patarė Mrs.R . Sėkmės.
O dėl raugo džiovinimo, tai užtepi ploną sluoksnį ant kepimo popieriaus ar sviestinio, dabar nebepamenu, ant kokio ir padedi sausai, šiltai, kad išdžiūtų, o kai jau sudžiūna, sutrupini, ar sumali su kavamale ir turi sausą raugą.
QUOTE(Renatelem @ 2009 05 07, 10:32)
Reikia raugą, dalį (maždaug 1/3) miltų, ir vandenį sumaišyti ir palikti geriausiai per naktį, ar dar ilgiau, šiltoje vietoje, kad gerai išrūgtų, tada dedi likusius miltus, druską, cukrų, ir ką dar nori, pagal atitinkamą receptą, minkai duoną, arba jau viską sudedi į duonkepę, ir nustatai pagrindinę programą. Jei kepi vien iš ruginių miltų, tai duonkepė sunkiai maišo, reikia šiek tiek padėt jai .
Na bent jau aš taip kepu, bet reikia skirti šiek tiek laiko ir pasiskaityti ankstesnes temeles, kaip patarė Mrs.R . Sėkmės.
O dėl raugo džiovinimo, tai užtepi ploną sluoksnį ant kepimo popieriaus ar sviestinio, dabar nebepamenu, ant kokio ir padedi sausai, šiltai, kad išdžiūtų, o kai jau sudžiūna, sutrupini, ar sumali su kavamale ir turi sausą raugą.
Na bent jau aš taip kepu, bet reikia skirti šiek tiek laiko ir pasiskaityti ankstesnes temeles, kaip patarė Mrs.R . Sėkmės.
O dėl raugo džiovinimo, tai užtepi ploną sluoksnį ant kepimo popieriaus ar sviestinio, dabar nebepamenu, ant kokio ir padedi sausai, šiltai, kad išdžiūtų, o kai jau sudžiūna, sutrupini, ar sumali su kavamale ir turi sausą raugą.
Aciu uz info pasidalijima Kaip tik dabar ipusejau 2007 m. temele
o kaip po to ta sausa rauga naudoti? reikia miltukus skiesti su vandeniu ir pasidaryti vel normalu?
Duona "a la pizza"
Mano patobulinta, nes pagal recepta kuri radau siame forume nelabai atitiko normos
vandens ir miltu, pagal ana recepta vandens arba alaus 150 ml ir miltu 600 g, sudejus pagal sias proporcijas gaunasi, kad duonkepe maiso tik apysausius miltus. Na o as pradzioj pyliau 200 vandens ir 600 miltu, bet vis vien pasirode per mazai vandens, todel dar dapyliau apie 80 ml ir viso vandens arba alaus gaunasi 280 ml, na o miltu tiek kiek parasyta -600 g, gaunasi grazus pagrandukas.
Na ir iskepusi duonele neapsakomo skonio ir minkstumo, ir didumo, dar niekad nebuvo tokia auksta iskepusi duona.
Papildyta:
Mano patobulinta, nes pagal recepta kuri radau siame forume nelabai atitiko normos
vandens ir miltu, pagal ana recepta vandens arba alaus 150 ml ir miltu 600 g, sudejus pagal sias proporcijas gaunasi, kad duonkepe maiso tik apysausius miltus. Na o as pradzioj pyliau 200 vandens ir 600 miltu, bet vis vien pasirode per mazai vandens, todel dar dapyliau apie 80 ml ir viso vandens arba alaus gaunasi 280 ml, na o miltu tiek kiek parasyta -600 g, gaunasi grazus pagrandukas.
Na ir iskepusi duonele neapsakomo skonio ir minkstumo, ir didumo, dar niekad nebuvo tokia auksta iskepusi duona.
Papildyta:
QUOTE(panterele35 @ 2009 05 08, 16:27)
Duona "a la pizza"
Mano patobulinta, nes pagal recepta kuri radau siame forume nelabai atitiko normos
vandens ir miltu, pagal ana recepta vandens arba alaus 150 ml ir miltu 600 g, sudejus pagal sias proporcijas gaunasi, kad duonkepe maiso tik apysausius miltus. Na o as pradzioj pyliau 200 vandens ir 600 miltu, bet vis vien pasirode per mazai vandens, todel dar dapyliau apie 80 ml ir viso vandens arba alaus gaunasi 280 ml, na o miltu tiek kiek parasyta -600 g, gaunasi grazus pagrandukas.
Na ir iskepusi duonele neapsakomo skonio ir minkstumo, ir didumo, dar niekad nebuvo tokia auksta iskepusi duona.
Mano patobulinta, nes pagal recepta kuri radau siame forume nelabai atitiko normos
vandens ir miltu, pagal ana recepta vandens arba alaus 150 ml ir miltu 600 g, sudejus pagal sias proporcijas gaunasi, kad duonkepe maiso tik apysausius miltus. Na o as pradzioj pyliau 200 vandens ir 600 miltu, bet vis vien pasirode per mazai vandens, todel dar dapyliau apie 80 ml ir viso vandens arba alaus gaunasi 280 ml, na o miltu tiek kiek parasyta -600 g, gaunasi grazus pagrandukas.
Na ir iskepusi duonele neapsakomo skonio ir minkstumo, ir didumo, dar niekad nebuvo tokia auksta iskepusi duona.