http://www.sveikipro...d...55&id=19312
O čia ne kažkas panašaus į melasą? Nusipirkau, tai tamsiai rudas, saldus ir tirštokas (nors iš vaikystės prisimenu, kad ji tokia lyg ir labai tiršta, sakyčiau, net labiau į kietumą buvo... ir juoda bevaik)
Įmetu nuotraukytę saldžios duonos su vaisiais, kad paįvairint temą
Šiaip, tikra melassa parduodama Mark&Spenser Vilniuje, kaina berods 8Lt
QUOTE(Mytis @ 2009 04 29, 17:10)
http://www.sveikipro...d...55&id=19312
O čia ne kažkas panašaus į melasą? Nusipirkau, tai tamsiai rudas, saldus ir tirštokas (nors iš vaikystės prisimenu, kad ji tokia lyg ir labai tiršta, sakyčiau, net labiau į kietumą buvo... ir juoda bevaik)
O čia ne kažkas panašaus į melasą? Nusipirkau, tai tamsiai rudas, saldus ir tirštokas (nors iš vaikystės prisimenu, kad ji tokia lyg ir labai tiršta, sakyčiau, net labiau į kietumą buvo... ir juoda bevaik)
Šiaip, tikra melassa parduodama Mark&Spenser Vilniuje, kaina berods 8Lt
QUOTE(nataliuncik @ 2009 04 29, 20:38)
Niekada nemaciau ten tikros melasos, bet perku labai panasu daikta - treacle sirupa. kiek zinau, nuo to, ka angliakalbiai vadina 'molasses', sis sirupas siek tiek skiriasi, yra svelnesnis ir net sviesesnis. nors nenustebciau, jei lietuviskai abu sie zodziai yra verciami kaip melasa
o duonyte atrodo sauniai kur receptas??
Mielos kepejeles, turiu dar viena klausimuka del duonos kepimo orkaiteje.
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
as ir perku is MS cukraus sirupa, bet jis man ir yra - tirstas, padegintas cukrus, manau, melasa ne is to gaminama ir ne tokia saldi
Alizza- kazkada skaiciau, kad mielinius kepinius galima kisti i salta orkaite, nustatyti 200 temp ir, kol orkaite ikaista - kepinys iskyla, o paskui jau kepa... pati nebandziau, bet vis kyla noras taip padaryt... Siaip, kai kildau duonyte - uzdengiu ja ranksluosciu ir pastatau at virykles, virs ijungtos orkaites, tai nebuna jai taip salta...
Alizza- kazkada skaiciau, kad mielinius kepinius galima kisti i salta orkaite, nustatyti 200 temp ir, kol orkaite ikaista - kepinys iskyla, o paskui jau kepa... pati nebandziau, bet vis kyla noras taip padaryt... Siaip, kai kildau duonyte - uzdengiu ja ranksluosciu ir pastatau at virykles, virs ijungtos orkaites, tai nebuna jai taip salta...
QUOTE(Alliza @ 2009 05 01, 09:26)
Mielos kepejeles, turiu dar viena klausimuka del duonos kepimo orkaiteje.
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
as kepu mielines bandeles, tai tesla padarau is vakaro, o pernakt kildinu saldytuve manau, galima ir vesiau laikyt, bet kildinimas ilgiau uztruks. o jei su raugu duona, silumos dideles nereik
nors gal ir ne i tema, bet idesiu cia recepteli nes nezinojau kur kitur jis tiktu
Grissini
250 g miltu
21 g svieziu arba 1 pak.sausu mieliu
1 a.s. silto vandens (max 40°)
50 g minksto sviesto
1 a.s.druskos
1 a.s.kepimo milteliu
ir kokiu norite priedu:aguonu, sezamo ar kmynu
> i vandeni iberti cukru ir mieles, istirpinti ir leisti siltai pastoveti ~15 min, kol susidarys kepurele.
>Miltus, sviesta,kepimo miltelius ir druska sudeti i dideli inda. Supilti suputojusias mieles ir uzminkyti tesla.Uzdengti svariu ranksluosteliu inda ir pastatyti siltai ~ 15- 20 min.
>Tesla perminkyti.Pasirinktu priedu 1 a.s. paskleisti ant stalo ir tesla gerai isminkyti ant ju.
>atsignybti 16 teslos gabaleliu ir isvolioti volelius.
>Kepti iskart, be kildinimo 250° apie 25 min. Leisti tada 5 min dar isjungtoj orkaitej pastoveti, isimti ir apipurksti su vandeniu.
P.S. labai labai skanios lazdeles tik priedai krenta bevalgant, del to kita karta daugiau minkysiu i tesla nei ant jos na ir aisku nekreipkit demesio i ju nelygias formas
Grissini
250 g miltu
21 g svieziu arba 1 pak.sausu mieliu
1 a.s. silto vandens (max 40°)
50 g minksto sviesto
1 a.s.druskos
1 a.s.kepimo milteliu
ir kokiu norite priedu:aguonu, sezamo ar kmynu
> i vandeni iberti cukru ir mieles, istirpinti ir leisti siltai pastoveti ~15 min, kol susidarys kepurele.
>Miltus, sviesta,kepimo miltelius ir druska sudeti i dideli inda. Supilti suputojusias mieles ir uzminkyti tesla.Uzdengti svariu ranksluosteliu inda ir pastatyti siltai ~ 15- 20 min.
>Tesla perminkyti.Pasirinktu priedu 1 a.s. paskleisti ant stalo ir tesla gerai isminkyti ant ju.
>atsignybti 16 teslos gabaleliu ir isvolioti volelius.
>Kepti iskart, be kildinimo 250° apie 25 min. Leisti tada 5 min dar isjungtoj orkaitej pastoveti, isimti ir apipurksti su vandeniu.
P.S. labai labai skanios lazdeles tik priedai krenta bevalgant, del to kita karta daugiau minkysiu i tesla nei ant jos na ir aisku nekreipkit demesio i ju nelygias formas
QUOTE(aguonele @ 2009 05 01, 18:27)
nors gal ir ne i tema, bet idesiu cia recepteli nes nezinojau kur kitur jis tiktu
[b]Grissini
[b]Grissini
labai panasias (panasus receptas ir panasiai atrodo) kepiau
QUOTE(aguonele @ 2009 05 01, 19:27)
nors gal ir ne i tema, bet idesiu cia recepteli nes nezinojau kur kitur jis tiktu
[b]Grissini
P.S. labai labai skanios lazdeles tik priedai krenta bevalgant, del to kita karta daugiau minkysiu i tesla nei ant jos na ir aisku nekreipkit demesio i ju nelygias formas
[b]Grissini
P.S. labai labai skanios lazdeles tik priedai krenta bevalgant, del to kita karta daugiau minkysiu i tesla nei ant jos na ir aisku nekreipkit demesio i ju nelygias formas
Kazkada ir as kepiau panasias lazdeles, bet recepto nepamenu, tad nezinau ar jis panasus i sita. Nu skanios buvo (su dziovintais pomidorais ), bet jau kol suformavau volelius sukocioji ta lazdele - o ji vel susitraukia ir susirauksleja tai noriu paklausti, kaip jums sekesi - ar tesla lengvai transformuojasi i tuos volelius? gal as tiesiog per minksta tesla padariau, o gal taip ir turi buti? ir ar traskios gaunasi sitos lazdeles?
o ivairus priedai man rodos geriau laikosi, kai suformuota bandele, kepaliuka ar voleli patepi pienu ar plaktu kiausiniu ir tada apibarstai. galima net truputi paspausti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 05 01, 20:54)
Kazkada ir as kepiau panasias lazdeles, bet recepto nepamenu, tad nezinau ar jis panasus i sita. Nu skanios buvo (su dziovintais pomidorais ), bet jau kol suformavau volelius sukocioji ta lazdele - o ji vel susitraukia ir susirauksleja tai noriu paklausti, kaip jums sekesi - ar tesla lengvai transformuojasi i tuos volelius? gal as tiesiog per minksta tesla padariau, o gal taip ir turi buti? ir ar traskios gaunasi sitos lazdeles?
o ivairus priedai man rodos geriau laikosi, kai suformuota bandele, kepaliuka ar voleli patepi pienu ar plaktu kiausiniu ir tada apibarstai. galima net truputi paspausti
o ivairus priedai man rodos geriau laikosi, kai suformuota bandele, kepaliuka ar voleli patepi pienu ar plaktu kiausiniu ir tada apibarstai. galima net truputi paspausti
jokiu panasiu problemu neturejau labai tesla paklusni buvo, gabaliukus kuo lengviausiai abiem rankom i juosteles isvoliojau ir tada dejau ant kepimo popieriaus o juose man patiko kad jie traskus yra..as beje ir orkaites sieneles ir apacia karts nuo karto vandeniu apipurksdavau. ka tai duoda nezinau, bet taip liepe recepte ir dariau as
QUOTE(aguonele @ 2009 05 01, 21:22)
as beje ir orkaites sieneles ir apacia karts nuo karto vandeniu apipurksdavau. ka tai duoda nezinau, bet taip liepe recepte ir dariau as
pluteles traskuma duoda