Fregata nesu aš dar patyrusi duonos kepime, kepu tik antrą mėn, bet parašysiu kaip man buvo:
baltą duoną visada kepu iš 550D miltų - t.y. kvietiniai aukščiausia rūšis, kartą nusipirkau pirmos rūšies kvietinių - 812 hmm nepamenu kokia ten raidė buvo
tai va kepant iš vien aukščiausios rūšies - man duona niekad nesukrisdavo, o kepiau du kartus iš mano ankščiau paminėtų miltų juos pamaišant ( pirmos rūšies dėjau kokį trečdalį reikiamo miltų kiekio ) - kepant pakilo gerai, kai vėsinau duoną - ji ir pakrito į vidų.
tai daugiau aš ir nemaišau miltų kepdama baltą duoną
o maišant aš atidarinėju dangtelį, taip pat po kokios geros 1.5 val - atidarau ir išimu menteles ir tešla toliau kyla gerai
[quote=Fregata,2009 04 22, 13:39]
Panaši bėda ir man šiandien nutiko kepant su ruginiais miltais, iškilo gražiai viskas, kepimo metu irgi gražus kepaliukas matėsi, o kai iškepė sukrito visa, susileido kaip armonikėlė ir vidus nelabai iškepęs , gaila, kad pražiopsojau sukritimo momentą, nes likus 10 min iki kepimo pabaigos, dar kepaliukas buvo gražutėlis . Su balta duonele dar tokio šposo nebuvo, visuomet gerai iškyla, gerai iškepa , o štai su rugine vis visokios bėdos reik dar mokintis ir mokintis
Panaši bėda ir man šiandien nutiko kepant su ruginiais miltais, iškilo gražiai viskas, kepimo metu irgi gražus kepaliukas matėsi, o kai iškepė sukrito visa, susileido kaip armonikėlė ir vidus nelabai iškepęs , gaila, kad pražiopsojau sukritimo momentą, nes likus 10 min iki kepimo pabaigos, dar kepaliukas buvo gražutėlis . Su balta duonele dar tokio šposo nebuvo, visuomet gerai iškyla, gerai iškepa , o štai su rugine vis visokios bėdos reik dar mokintis ir mokintis
kiba cia mano ruginaii ekologiski miltai bus kalti nes as gudruole, patobulinau visus receptus ir kur vien kvietiniai miltai reikalingi as dedu puse tokiu puse kitokiu
nu aciu uz informacija, atlikinesiu eksperimentus toliau
nu aciu uz informacija, atlikinesiu eksperimentus toliau
QUOTE(Fregata @ 2009 04 22, 13:39)
Turiu problema.
Arba kazkas su manim negerai, arba duonkepe bloga
Kokia as duona bekepciau- vis sukrenta... Kol ji kyla, viskas tvarkoje, iskyla, issipucia, normalus kepaliukas atrodo. Bet kai tik pradeda kepti - sukrenta. Kas cia galetu buti?
duonkepes neatidarineju, bandziau kelis receptus ir skirtingas programas. Vis tas pats
Arba kazkas su manim negerai, arba duonkepe bloga
Kokia as duona bekepciau- vis sukrenta... Kol ji kyla, viskas tvarkoje, iskyla, issipucia, normalus kepaliukas atrodo. Bet kai tik pradeda kepti - sukrenta. Kas cia galetu buti?
duonkepes neatidarineju, bandziau kelis receptus ir skirtingas programas. Vis tas pats
Idek daugiau miltu - gal pora papildomu saukstu, gal net truputi daugiau jei vis tiek sukris, man tas issprendzia sukritimo problema
sveikos, netycia uztikau jusu tema, norejau paklausti: ar duona galima kepti orkaiteje? neturiu duonkepes.
QUOTE(mazoji_deiva @ 2009 04 22, 17:08)
sveikos, netycia uztikau jusu tema, norejau paklausti: ar duona galima kepti orkaiteje? neturiu duonkepes.
Tikrai galima ir kepa mergaitės, pavartyk receptus, tikrai rasi
QUOTE(mazoji_deiva @ 2009 04 22, 17:08)
sveikos, netycia uztikau jusu tema, norejau paklausti: ar duona galima kepti orkaiteje? neturiu duonkepes.
TAaip ,taip kepa ,ir,orkaitėje iškepa visai neblogai.
labai malonu buvo sulaukti patarimo problema issprendziau ir pati sekmes kepejoms
QUOTE(Stiuardese @ 2009 04 22, 16:45)
Tikrai galima ir kepa mergaitės, pavartyk receptus, tikrai rasi
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 17:42)
TAaip ,taip kepa ,ir,orkaitėje iškepa visai neblogai.
aciu labai uz atsakymus, na ka reikes ieskoti receptuku ir bandyti kepti.
Sveikos, skaitineju temele ir nelabai suprantu vieno dalykelio Jei rasot, kad tik duona uzminkote duonkepeje, o kepate orkaiteje, tai reiskia, kad nusistatot maisymo programa, laukiat kol isminko, iskildina, tada isimate tesla, formuojate kepaliuka ir vel kildinat kambario temperaturoje, o tada jau kepate ~200 laipsniu orkaiteje apie 40 min.?
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
QUOTE(Alliza @ 2009 04 22, 23:16)
Sveikos, skaitineju temele ir nelabai suprantu vieno dalykelio Jei rasot, kad tik duona uzminkote duonkepeje, o kepate orkaiteje, tai reiskia, kad nusistatot maisymo programa, laukiat kol isminko, iskildina, tada isimate tesla, formuojate kepaliuka ir vel kildinat kambario temperaturoje, o tada jau kepate ~200 laipsniu orkaiteje apie 40 min.?
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
Taip,gerai supratai
QUOTE(regna @ 2009 04 22, 17:42)
TAaip ,taip kepa ,ir,orkaitėje iškepa visai neblogai.
Mano nuomone, orkaitėje iškepa netgi geriau
QUOTE(Alliza @ 2009 04 22, 21:16)
Sveikos, skaitineju temele ir nelabai suprantu vieno dalykelio Jei rasot, kad tik duona uzminkote duonkepeje, o kepate orkaiteje, tai reiskia, kad nusistatot maisymo programa, laukiat kol isminko, iskildina, tada isimate tesla, formuojate kepaliuka ir vel kildinat kambario temperaturoje, o tada jau kepate ~200 laipsniu orkaiteje apie 40 min.?
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
Jei ne taip supratau, prasau pataisykite mane
Tešlą dažnai vos suminkyta imu iš duonkepės ir kildinu uždaram inde šilčiau padėtą, nes duonkepė perkaitina kai kurias tešlas - jaučiais mielės labiau. Paskui formuoju kepaliuką ir dar kildinu, kol iškyla, laiko nelabai žiūriu.
Jei duona lengva kepu ~10min 220C ir 30 min 190C,o jei sunkesne su priedais ar su ruginiais miltais, tai ~10min 220C ir 50 min 190C. Ir dar leidžiu pastovėti iškepusią išjungtoj orkaitėje apie 5 min.