mama_Greta, nezinau, ar gerai darau ir ar gerai supratau, bet as maitinu kas 48 valandas, nebent nusileidzia raugas, tai tada gauna po 1.5 paros est Kai jau zymiai augs, ne dvigubai, o daugiau per kelias valandas, tada maitinsiu kas 12 val ir kisiu i saldytuva ir kepsiu kazka
O siaip is tikruju gerai augint du raugus - ju kvapas skiriasi, to senesnio jau toks raugiskas, ne stipenos, nu mieles jau jaucias
Katu - tai zinoma, kad geriau is karto du, arba viena po kito Juk maitini kartu, ruosi ta pati, priziuri abu, sugaisti praktiskai tiek pat, o rezultatas didesnis Cia as visomis prasmemis
Pagal ru instrukcija: 1d viska sumaisome, 3d nieko neismetame, tik dadedame (raugas jau turi but pakiles 2x), 5d pasiliekam tik 1/4 puodelio, kitka ismetam, likuti pamaitinam, visa kita laika darom ta pati ir maitinam kas 12 arba 24 ir taip 3-4 kartus, pakol raugas neims pustis 4x per 8val.
Is principo, nemanau, kad ka pagadinsit darydamos savaip ir savais kiekiais
dabar man rupi ananasinis raugas...
Receptas:
3,5v s rupus kvietiniai miltai ir 1/4 puodelio ananasu sulciu. Sumaisoma ir laikoma uzdengta kamb temp 48val, 2-3k per diena pamaisant. Antra diena turetu prasideti rugimo procesas.
3d prideti 2 v s rupiu miltu ir 2 v s ananasu sulciu. Ismaisyti, uzdengti ir palikti kamb temp 24val, 2-3k per diena pamaisant.
4d. 5 v s rupiu miltu 3 v s svaraus vandens (is buteliu). Ismaisom, uzdengiam, paliekam kamb temp 24val.
5d. 1/2 puodelio rupiu miltu ir 1/4 puodelio vandens. Raugas paruostas.
Jei pastoviai nekepate duonos, rauga butina pamaitinti karta per sav. pridedant 1/2 puodelio rupiu miltu ir 1/4 puodelio vandens, atitinkamai pridedamam kiekiui ismesti senojo raugo.
Siaip visur pataria rauga maisyti mediniu saukstu. As naudoju plastmasini.
Jei raugas igavo itin stipru rugstu kvapa - jis prarugo. tuomet: i puodeli perrugusio raugo dedame 1puodeli miltu ir 1 puodeli vandens, ismaisome, is to misinio atsidedame i svaru stiklaini 1 puodeli - stai jusu naujasis atsviezintas raugas.
Visi kiti pasikeitimai - rausva, melsva, zalsva spalva - raugas sufedo nepataisomai.
Is rupiu miltu raugo labai paprasta pasidaryti baltu miltu rauga. Tam tereikia - 1puodeli raugo atsideti i kita inda ir tada jau maitinti baltais miltais ir vandeniu. Po keliu tokiu pamaitinimu turesite rauga is baltu miltu.
Gal buvau naudinga
mama Greta - as tai pamaitinciau... ir dabar jau maitinciau kas 24val, kol galiausiai - kas 12val (sito paprastai uztenka dvieju kartu...)
Pagal ru instrukcija: 1d viska sumaisome, 3d nieko neismetame, tik dadedame (raugas jau turi but pakiles 2x), 5d pasiliekam tik 1/4 puodelio, kitka ismetam, likuti pamaitinam, visa kita laika darom ta pati ir maitinam kas 12 arba 24 ir taip 3-4 kartus, pakol raugas neims pustis 4x per 8val.
Is principo, nemanau, kad ka pagadinsit darydamos savaip ir savais kiekiais
dabar man rupi ananasinis raugas...
Receptas:
3,5v s rupus kvietiniai miltai ir 1/4 puodelio ananasu sulciu. Sumaisoma ir laikoma uzdengta kamb temp 48val, 2-3k per diena pamaisant. Antra diena turetu prasideti rugimo procesas.
3d prideti 2 v s rupiu miltu ir 2 v s ananasu sulciu. Ismaisyti, uzdengti ir palikti kamb temp 24val, 2-3k per diena pamaisant.
4d. 5 v s rupiu miltu 3 v s svaraus vandens (is buteliu). Ismaisom, uzdengiam, paliekam kamb temp 24val.
5d. 1/2 puodelio rupiu miltu ir 1/4 puodelio vandens. Raugas paruostas.
Jei pastoviai nekepate duonos, rauga butina pamaitinti karta per sav. pridedant 1/2 puodelio rupiu miltu ir 1/4 puodelio vandens, atitinkamai pridedamam kiekiui ismesti senojo raugo.
Siaip visur pataria rauga maisyti mediniu saukstu. As naudoju plastmasini.
Jei raugas igavo itin stipru rugstu kvapa - jis prarugo. tuomet: i puodeli perrugusio raugo dedame 1puodeli miltu ir 1 puodeli vandens, ismaisome, is to misinio atsidedame i svaru stiklaini 1 puodeli - stai jusu naujasis atsviezintas raugas.
Visi kiti pasikeitimai - rausva, melsva, zalsva spalva - raugas sufedo nepataisomai.
Is rupiu miltu raugo labai paprasta pasidaryti baltu miltu rauga. Tam tereikia - 1puodeli raugo atsideti i kita inda ir tada jau maitinti baltais miltais ir vandeniu. Po keliu tokiu pamaitinimu turesite rauga is baltu miltu.
Gal buvau naudinga
mama Greta - as tai pamaitinciau... ir dabar jau maitinciau kas 24val, kol galiausiai - kas 12val (sito paprastai uztenka dvieju kartu...)
Mrs. R, o tas raugas turi issimaisyt? As bandau mediniu saukstu, ir silikonine mentele., bet galaiusiai viska verciu i bliuda, minau, ir dar sauksta-du vandens ipilu. Nu man jis kietas gaunasi
Mergaites, o kam jus darote kvietini rauga? Juk su juo zymiai daugiau vargo. Rugini tik pamakaliojai, ir pamirsai, o kvietinis juk zymiai sunkiau rugsta. Kodel jis jums labiau patinka?
mergaites pasakykit man tundrai ar galima duona kept orkaitej ir kaip?
QUOTE(kashara @ 2009 02 19, 19:17)
mergaites pasakykit man tundrai ar galima duona kept orkaitej ir kaip?
Galima. Uzsiminkai tesla, suformuoji kepaliuka, pakildini ir kepi
Siaip siuo klausimu pasidomek pirmosios Duonos temos pirmuose puslapiuose, tikrai viskas issamiai aprasyta
Katu - tvirto tipo ir man sunkiai maisosi - turiu toki labai tvirta plast sauksta...
Nikke - bet kiek as skaiciau, tai vis vien i rugini dedasi rupus kvietiniai. Nors mano mama va - kai daviau raugo, kepa tik juoda duona, bet raugina tesla be jokiu priedu (cukrus, druska, co...), tai paskui tik puodeli tos parugusios teslos atsipila, i saldytuva - iki kito kepimo...
Nikke - bet kiek as skaiciau, tai vis vien i rugini dedasi rupus kvietiniai. Nors mano mama va - kai daviau raugo, kepa tik juoda duona, bet raugina tesla be jokiu priedu (cukrus, druska, co...), tai paskui tik puodeli tos parugusios teslos atsipila, i saldytuva - iki kito kepimo...
Labas vakaras
Užsikabliavau aš jūsų dėka - perskaičiau abi senąsias temas ir to pasekoje užsisakiau duonkepę - jau ir gavau ją iš francų Vakar jau ir iškepiau, pagal jų duotą receptą - liuks gavos Tik kadangi instrukcija prancūziška, nelabai man aišku, pažodžiui išsivertus, kam kuri programa skirta. Jei kuri prancūzišką Eureka turit, pasidalinkit, please....
Labai bijojau, kad šeimynai nepatiks, nes išrankūs jie - ale tiko
Kaupiuos dabar raugui... bet reikia rast ruginių miltų pirmiausia, kad jį galėčiau daryt
Ačiū, kad jūs esate, labai daug info čia radau
Užsikabliavau aš jūsų dėka - perskaičiau abi senąsias temas ir to pasekoje užsisakiau duonkepę - jau ir gavau ją iš francų Vakar jau ir iškepiau, pagal jų duotą receptą - liuks gavos Tik kadangi instrukcija prancūziška, nelabai man aišku, pažodžiui išsivertus, kam kuri programa skirta. Jei kuri prancūzišką Eureka turit, pasidalinkit, please....
Labai bijojau, kad šeimynai nepatiks, nes išrankūs jie - ale tiko
Kaupiuos dabar raugui... bet reikia rast ruginių miltų pirmiausia, kad jį galėčiau daryt
Ačiū, kad jūs esate, labai daug info čia radau
Merginos, aciu uz pagalba ir patarimus bet sisyk dievazi galutinai baigiu prarast kantrybe.. auga tai puikiai, bet vel matau baltus taskelius ant raugo pavirsiaus.. kol kas tiksliai negaleciau iziureti kas ten per gyviai, bet is patirties speju, kad eme pelyti... kodel????? uz ka man taip??? kokius 4 metus paciai yra teke darbuotis laboratorijose su ivairiais mikroorganizmais, ir tikrai zinau, kaip reikia laikytis svaros ir sterilumo, ir vis tiek priauga kazkokiu baltu neaiskios kilmes koloniju!!!! esu baisiai pikta
O mano raugas po siandieninio pamaitinimo jau patrigubejo Keliaus tuoj i saldika
Neturiu zodyno, bet puse velnio yra translate.google.com, pabandyk
QUOTE(nerez @ 2009 02 19, 21:16)
Ačiū, kad jūs esate, labai daug info čia radau
Neturiu zodyno, bet puse velnio yra translate.google.com, pabandyk
QUOTE(Katu @ 2009 02 19, 21:58)
O mano raugas po siandieninio pamaitinimo jau patrigubejo Keliaus tuoj i saldika
Neturiu zodyno, bet puse velnio yra translate.google.com, pabandyk
Neturiu zodyno, bet puse velnio yra translate.google.com, pabandyk
Tai aš su juo ir išsiverčiau Ale, dar ne viskas aišku O pas jus duonkepėse ta programa koldūnų tešlai daryt kaip vadinasi? ir kiek tos programos trukmė?
P.S. O sviest1 galima keisti aliejumi? Baisiai nepatogu tą sviestą tirpint
QUOTE(nerez @ 2009 02 20, 01:07)
P.S. O sviest1 galima keisti aliejumi? Baisiai nepatogu tą sviestą tirpint
Tai sviesto dazniausiai nereikia tirpint.. svarbu, kad jis nebutu labai kietas, o toks kambario temperaturos - supjaustai gabaliukais ir sumeti