Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Alliza @ 2009 04 15, 20:24)
bandziau, bet nepavyko sad.gif
gal galite paaiskinti pvz funkcija NORMAL, as suprantu, kad sudedi produktus, paspaudi sia funkcija ir duonkepe ismaiso, iskildina ir iskepa. ar as klystu?


Nueikite i buitiniu prekiu parduotuve kur parsiduoda tokios duonkepes ir paprasykit pardavejos, kad atsviestu instrukcija.
Atsakyti
FEDESperanza - gal tu vertimeli toki mini padaryk?
dziaugiuosi, kad tavo vaikutis gales valgyti bandeles 4u.gif

as savaitgali laukiu sveciu, tai vel kepsiu pyne tongue.gif
ir kankinsiu ciabata, nu gal gausis pagaliau...
Atsakyti

Sveikos,

atejau padėkavot-labai patiko duona su rūkyta dešra, berods picos vadinosi. Siaip paskutiniu metu kažką ne taip darau-mano duona nekyla, o jei kyla, tai visai nepuri gaunas. Gal per daug miltų dedu g.gif
Atsakyti


blush2.gif o as ir "prisikepiau"....parsiveziau is Lenkijos miltu(kad tik pigiau doh.gif )...tai,kad sutaupiau.....vyras sako..nebemoki kept negadink miltu doh.gif
Siandien nusipirkau nauja zurnaliuka"Miltiniai patiekalai"..ten keli duonos ir pyrago receptai,jei kas neturit..neskaitet..galiu idet receptukus. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2009 04 16, 19:11)
blush2.gif o as ir "prisikepiau"....parsiveziau is Lenkijos miltu(kad tik pigiau doh.gif )...tai,kad sutaupiau.....vyras sako..nebemoki kept negadink miltu doh.gif
  Siandien nusipirkau nauja zurnaliuka"Miltiniai patiekalai"..ten keli duonos ir pyrago receptai,jei kas neturit..neskaitet..galiu idet receptukus. bigsmile.gif



Butinai idek, laukiam issizioje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2009 04 16, 19:11)
1. blush2.gif o as ir "prisikepiau"....parsiveziau is Lenkijos miltu(kad tik pigiau doh.gif )...tai,kad sutaupiau.....vyras sako..nebemoki kept negadink miltu doh.gif
2.  Siandien nusipirkau nauja zurnaliuka"Miltiniai patiekalai"..ten keli duonos ir pyrago receptai,jei kas neturit..neskaitet..galiu idet receptukus. bigsmile.gif

1. O gal ir man dėl to duona paskutiniu metu sukrenta, irgi lenkiškus miltus pradėjau naudot blush2.gif g.gif biggrin.gif

2. Receptukų receptukų, kuo daugiau - tuo geriau thumbup.gif 4u.gif


Gavau stiklainiuką su raugu - einu skaityti, kaip tą žvėriuką prižiūrėti. Labai norisi bandyti kepti su raugu, tik miltus imsiu lietuviškus biggrin.gif
Atsakyti
jus man cia ant PL miltu nevarykit nono.gif
visada tik is ju kepu, tik pasirenku rusi, atsizvelgdama i tai, ka kepu - labiau pyraga ar labiau duona...
Lung- na - ka ka su raugu daryt - ikist i saldytuva ir laikyt smile.gif kai reikia kepimui - nuimti puodeli, o i likusi pripilti vandens, miltu, palaikyt siltai 12val - ir vel i saldytuva iki kito karto...
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 04 17, 10:20)
Lung- na - ka ka su raugu daryt - ikist i saldytuva ir laikyt smile.gif kai reikia kepimui - nuimti puodeli, o i likusi pripilti vandens, miltu, palaikyt siltai 12val - ir vel i saldytuva iki kito karto...


Mrs. R 4u.gif 4u.gif 4u.gif Trumpai ir aiškiai thumbup.gif O aš skaičiau skaičiau doh.gif

Tik dar vienas klausimukas - kada į šaldytuvą? Kiek supratau, kai padidės kelis kartus?
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 04 17, 11:20)
jus man cia ant PL miltu nevarykit nono.gif
visada tik is ju kepu, tik pasirenku rusi, atsizvelgdama i tai, ka kepu - labiau pyraga ar labiau duona...
Lung- na - ka ka su raugu daryt - ikist i saldytuva ir laikyt smile.gif kai reikia kepimui - nuimti puodeli, o i likusi pripilti vandens, miltu, palaikyt siltai 12val - ir vel i saldytuva iki kito karto...



Mrs.R....o gal gali pasakyt kokius perki PL miltus,nes as ir sakau pirkau pacius pigiausius blush2.gif
....ir dar ateinancia savaite bus paroda sunu Panevezy... blush2.gif mirksiukas.gif gal galetumem si kart susitart del raugo bigsmile.gif (as busiu abi dienas....gal su seimyna noretumet suniuku pasiziuret) 4u.gif
Receptukus tuoj surasysiu bigsmile.gif
Atsakyti


...sventes vienos praeina,kitos ateina.. 4u.gif tai

Šventine duona
250g miltu
po 50g žaliųjų ir juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 šaukšto mielių(sausų)
4 kiaušinių
150g balto sauso vyno
150g alyvų aliejaus
100g rūkyto kumpio
100g fermentinio sūrio
2 šakeliu mairūno
100g graikinių riešutų
0,5 šaukštelio druskos
drinks_cheers.gif 4u.gif

Kvietinis ragaišis
500g stambiai maltų "Ustukių malūno" kvietinių miltų
1,5 stiklines pieno
6g druskos
10g naturaliu mieliu
20g cukraus 4u.gif


Prancuziska duona
800g miltu
100g sviesto
25g mieliu
3 stiklines vandens
2 kiausiniai
1 kiausinio baltymo
druskos thumbup.gif

...is visu produktu,isskyrus kiausinio baltyma,is vakaro uzmaisyti tesla.Ryte ja perminkyti ir palikti siltoje vietoje 1 val.Is paruostos teslos suformuoti bandeles,pynutes,duonos kepaliuka...ir vel palikti kilti.Tuomet patepti kiausinio baltymu isplaktu su vandeniu ir kepti orkaiteje....

Rugine duona
220g "Ustukiu maluno" ruginiu miltu
220g kvietiniu miltu
2 sauksteliai kmynu
2 sauksteliai druskos
20g svieziu mieliu
150ml silto pieno
1 sauksto medaus
150ml.silto vandens

Sumaisyti miltus,kmynus,druska ir viduryje padaryti duobute.Dubenyja mieles ismaisyti su pienu,medumi ir supilti i duobute miltuose.Ipilti vandens ipamazu nuo krastu imaisyti miltus,kol susiformuos tesla.Ant miltais pabarstytos lentos tesla minkyti 8-10min.,kol tesla taps elastinga ir lygi.Sukresti ja i aliejumi patepta dubeni,uzdengti aliejumi patepta maistine plevele ir palikti kilti siltoje vietoje apie 3 val.,kol turis padvigubes.Palusia tesla perminkyti,suformuoti kepala,ideti i kepimo popieriumi isklota skarda,ir palikti kildinti apie 1-1,5 val.Astriu peiliu kepale padaryti dvi ipjovas,pasauti i 200laipsniu karstumo orkaite ir kepti 30-35 min. drinks_cheers.gif

Dar ..Ruginiai paploteliai su sezamu seklomis
1 kiausinis
1,4lt kefyro
40g mieliu
ziupsnelio cukraus
350g "Ustukiu maluno"ruginiu miltu
150g kvietiniu miltu
druskos
60g sviesto
1 saukstelio sezamu seklu
maltu pipiru
malto muskato riesuto
sezamo seklu pabarstymui

Kefyra siek tiek pasildyti,istrinti jame mieles su cukrumi,kol issileis.Suberti ruginius r kvietinius miltus,druska,prieskonius,sezamu seklas,imusti kiausini,ideti sviesta ir minkyti tesla.Tada palikti uzdengta 1 val.siltoje patalpoje.Po to tesla perminkyti,padalinti i 20 daliu..ir suformuoti paplotelius.Juos sudeti i riebalais patepta skarda,uzdengti ir palikti 30min.Paplotelius apibarstyti sezamo seklom pasauti i 200laipsniu karstumo orkaite i kepti 15-20min.

SKANAUS 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2009 04 16, 19:11)
blush2.gif o as ir "prisikepiau"....parsiveziau is Lenkijos miltu(kad tik pigiau doh.gif )...tai,kad sutaupiau.....vyras sako..nebemoki kept negadink miltu doh.gif
  Siandien nusipirkau nauja zurnaliuka"Miltiniai patiekalai"..ten keli duonos ir pyrago receptai,jei kas neturit..neskaitet..galiu idet receptukus. bigsmile.gif

O as is Lenkijos parziveziau miltu irgi, ale duona skani gavosi, netgi geresne negu su LT miltais rolleyes.gif

Norejau pasiklausti, kazkada kazkas sake kad kepe duona ir dejo melasos 4u.gif gal galit pasakyti kokia duonele buvo kepta ir kiek jos deti, nes drauge is anglijos man jos uzveze ax.gif galiu pora stiklainiuku perleisti 4u.gif
Atsakyti
forta - iki kt sav dar yr laiko, tai neplanuoju labai i prieki smile.gif
Duonai dedu 650 miltus, o baltiems pyragams "tortowa" tipo (kartais raso 550, kartais ne)... dar turiu rupaus malimo...
raugo kaip tik padariau du stiklainiukus, nes galvojau daug duonos kept... tai iki kt sav jis tik sustipres 4u.gif

nexta - melasos ikresk i rugine/pusiau rugine duona 1 v s., bet man uztenka ir 1 a s. Man ne juodume duonos esme...
Atsakyti