Na va, nurasiau nuo savo miltu pakucio uzrasa: maka domowa TYP 650, paveikslelyje - duonutes kepaliukas. miltai kvietiniai. Pastebejau, kad lenkai neraso raidziu, o kartais nebuna ir skaiciu, tik pavadinimas, kam miltai skirti...
Kepa antras kepaliukas rugines plikytos duonos, dabar taip mainau su rugine grudeta. Dar galvoju nusipirkti ivairesniu alieju, kad praturtinti duona...
Renatelem - as pasikaiciuoju, kiek mazdaug duonos jau iseis - sudedu miltu ir vandens kieki, jei matau, kad apie 900g tai mazinu visko, nes juk dedasi ir sviestas koks, ir priedai ivairus, paprastai mano kepaliukai sveria 700g, tad miltu ir vandens svoris buna apie 600-650g
Dar del ciabatos norejau tikslinti - karta kepiau bandeles pagal sonatina - gavosi labai skanios, bet ne ciabata, dabar kepiau duona, kur tesla reikia rauginti 4val, tada prideti miltu, priedu ir kildyti, bet, kaip sakiau - gavosi baltutis batonas, toks baltas, kad dar reiketu parduotuvej tokio paieskot
Taivat, sakau - kame galetu but reikalas? Kiek supratau, greiciausiai - miltuose... gal per gerus dejau?