Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 17, 12:56)
Pasakykit ką nors ir man, a  000189.gif

Dėl "grubumo" ir "grūdelių" tai "kalti" rupaus malimo miltai - jei dėjai tik rupius,tai ir duonutė rupi gavosi mirksiukas.gif aš visad maišau maždaug per puse rupius su smulkaus malimo.
Duonai puikiai tinka miltai su kuo didesniu skaičiumi 812, 1050 ir pan. ir raide arčiau abėcėles pradžios B, C. Raidė rodo glitimą - A didžiausias ir žemyn mažėja.Kuo glitimo daugiau, tuo gaminys elastingesnis, tvirtesnis, o duonai tai pageidautina savybė.

Apie miltus ir tešlas verta paskaityt ČIA .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 17 kovo 2009 - 13:59
QUOTE(Šilingė @ 2009 03 17, 14:13)
Bent jau Moulinex duonkepės instrukcijoje rašoma, kad mielės neturi liestis su druska ir skysčiais  rolleyes.gif Jos dedamos paskutinės, ant miltų. Kaip su paprastomis mielėmis elgtis, irgi nežinau  schmoll.gif


Paprastai tas slapias mieles reikia isleisti mazam kiekyje silto pieno, iberti truputi cukraus ir padeti, kad pakiltu, tik tada jos dedamos i tesla. Gal taip ir reikejo daryti g.gif . Negaliu to tvirtinti, nes apie duonkepes pati tik is sito forumo suzinojau. O namuose tokia turiu dar tik pirma savaite smile.gif . Mano duonkepe yra KENWOOD. Kolkas esu labai patenkinta. Kepiau balta ir razinu duonas is Amalijos rinkinio, vakar iskepiau linu duona pagal Pantereles35 duota receptuka, tai visa seima pirstus laizesi thumbup.gif , tik vat rugine labai neiskilo blush2.gif . Kita karta pabandysiu idet truputeli ir mieliu (kepiau su raugu).
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 17, 14:56)
Pasakykit ką nors ir man, a  000189.gif


ax.gif gal as ir neteisi(parasykit,gal isties kas geriau nusimano),bet man rodos cia per daug miltu ir per mazai skyscio.

Na as imu tokiom proporcijom ir gaunas gerai
skystis (vanduo,pienas,pasukos,alus....) 320ml.
druska
cukrus ar medus
miltai 540gr.(na nezinau,bet as dedu tuos kuriuos randu parduotuvej per daug nesigilindama,)
tada dedu apie 20gr.mieliu(ne sausu)....ir ju neissuku su niekuo..tiesiog uztrupinu ant miltu virsaus.... mirksiukas.gif
O priedai tai kiekvienos fantazija.... bigsmile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Taip ir sugalvojau, kad skysčio mažokai, o ir rupūs miltai matyt tokią konsistenciją davė doh.gif Bet pastovėjusi porą dienų net skanesnė dabar ax.gif
Atsakyti
Stiuardese - kai tik pradedi kepti (na, nera patirties ksiaciuojant miltu/vandens santyki) visada ziurek, ka duonkepe sumaiso. jei skysta - idedi sauksta miltu, jei tirsta - pora saukstu vandens... Suminkyta tesla turi buti miksta, bet nekibti prie pirsto, susisukusi i taisyklinga arba nelabai kamuoliuka, miltu pakrasciuose buti neturi.

As isbandziau nauja vaniline-grietinine duona. Tiek, kad receptas naujas, skonis tai gavosi iprastas smile.gif O noriu tikrai kazko nepaprasto ax.gif
Orkaitej kepiau ciabata - gavosi labai skanus smulkiai isporejes batonas, bet ne ciabata g.gif ir sviesus, baltas toks, kame reikalas? nes parduotuvinis buna tamsokas toks, o pati tesla tokia lyg skaidri net... didelem skylem... bandysiu pagal kita recepta, nes kruva tu ciabatu...
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 03 17, 23:03)
Orkaitej kepiau ciabata - gavosi labai skanus smulkiai isporejes batonas, bet ne ciabata  g.gif ir sviesus, baltas toks, kame reikalas? nes parduotuvinis buna tamsokas toks, o pati tesla tokia lyg skaidri net... didelem skylem... bandysiu pagal kita recepta, nes kruva tu ciabatu...

Sakykit,o kokius miltus ciabatai reikia naudoti g.gif
Cia dar radau tokia vaizdine medziaga labai nebloga thumbup.gif
http://www.metacafe....p1s5w/ciabatta/
http://www.metacafe....esh_bread_porn/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 18 kovo 2009 - 18:24
QUOTE(Neryte @ 2009 03 18, 18:57)
Sakykit,o kokius miltus ciabatai reikia naudoti  g.gif

As ciabata kepiau is 812B miltu (juos naudoju ir kitoms duonoms), o iskilusia tesla formavau i kepaliukus stala pasibarsciusi rupiais kvietiniais miltais. ir kepaliuku virsu apibarsciau rupiais miltais. kepiau pagal Sonatinos recepta ir gavosi tikrai puikiai - tamsokos, minkstuteles, poretos, su traskia plutele wub.gif
Atsakyti
Gal kas žino, ar galima SAUSĄ raugą naudot vietoj skisto? Man vakar atvežė sauso, bet nežinau kaip su juo elgtis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 03 18, 19:14)
As ciabata kepiau is 812B miltu (juos naudoju ir kitoms duonoms), o iskilusia tesla formavau i kepaliukus stala pasibarsciusi rupiais kvietiniais miltais. ir kepaliuku virsu apibarsciau rupiais miltais. kepiau pagal Sonatinos recepta ir gavosi tikrai puikiai - tamsokos, minkstuteles, poretos, su traskia plutele wub.gif

As pagal sonatinos radau tiktai bandeles tipo ciabatta,ar cia tas pats g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 03 18, 19:25)
As pagal sonatinos radau tiktai bandeles tipo ciabatta,ar cia tas pats  g.gif

Tai tesla ta pati, o formuoji norimo dydzio kepaliukus smile.gif
Atsakyti
Gryžau ką tik iš lenkų, ten radau miltus, kur parašyta, kad skirti duonai namie kepti g.gif reiks išbandyt doh.gif
Atsakyti
Siandien kepiau duona, vadinasi italiska su suriu, ketcupu ir bazilikais

pagal recepta reikejo deti lydyto surelio, bet mano parduotuvej tokio neradau (man atrodo, kad jau senai tokiu lydytu sureliu nebera, tik tepami beliko), tai pirkau mozzarelos, ir viskas kuo puikiausiai gavosi, minkstute, skanute duonute, likus pusantros valandos iki kepimo pabaigos (cia pagal mano duonkepe, kitose gal maziau), uzbarsciau fermentinio tarkuoto surio, kai duona iskepe, plutele kartu su suriu apskrudo, niam niam.
Atsakyti