na, puse kepalo plikytosios rugines jau neliko
tikrai skani
labai gerai isreikstas skonis, dregna, bet nelipni, geras akytumas. Sita mes kartosime ne karta
recepto neduosiu, tiesiog parasysiu esme.
Nuplikiau ruginius miltus, sumaisiau juos su raugu, laikiau kazkur 16val (ilgiau nei paprastai rauginu, galbut todel jautesi namines duonos rugstumas). Paskui pridejau papildomai riginiu bei rupiu kvietiniu ir paprastu kvietiniu miltu bei vandens, rudojo cukraus siupo, druskos, kmynu, salyklo (dedu tik 1a s ir man tiek visada uztenka), 1a s mieliu. Kepiau programa normal su 6val atidejimu. Tesla buvo pakankamai minksta, ypac kai iskilo.
'Rugeli' as visada kepu su raugu, pagal mano juodos duonos su obuoliu sultim (tik ju ne visada dedu, nes ne visada turiu) recepta. Mums visiems ji patinka. racionui paivairinti kaskart dedu vis kitokius turimus grudus (jei dedu neskaldytus kviecius - juo ne tik mirkau, bet ir apverdu, nes kitaip man kietoka, jei skaldytus, ar avizines kruopas (ne dribsnius) - tik ismirkau, taip pat tinka ir miezines/kvietines kruopytes...) Turiu recepta duonos su ryziais. Gal kas nori ismegint?
Manau, is cook-takl forumo.
Stai receptas:
Pietu Karolinos ryziu duona
3/4 puodelio vandens
1 didelis kiaus
1 a s citrinos sulciu
3 puodeliai duonos miltu
1 1/2 a s druskos
1 v s cukraus
2 v s sauso pieno milteliu
1 v s grietineles sviesto
3/4 puodelio virtu ryziu
2 1/4 a s mieliu
Kepti rezimu Normal, vidutiniu apskrudimu. jei orkaiteje - 30min 190laipsniu temp.
Kaip isivaizduoju, ruzius reiketu deti nupypsejus, kad nesumaltu ju jau virtu.