Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Lung @ 2009 03 09, 23:40)
Nors pati dar tik pradedu "apšilti kojas" šitoj temelėj, bet pabandysiu patart  ax.gif Produktų eiliškumas labai svarbu - pirma dedami skysti produktai (vanduo, pienas, kiaušiniai), po to sausi (cukrus, miltai, mielės). Dar svarbu, kad mielės nesiliestų su druska.
   Jei nusišnekėjau, senbuvės, pataisykit  4u.gif



thumbup.gif Viskas labai sauniai isdestyta 4u.gif

o instrukcijos tada nerasysiu,nes ta kuria gavot tikrai tiks... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo forta: 09 kovo 2009 - 22:24
Dar reikia konsultacijos, kiaušinius išplakate atskirai ir po to dedate į duonkepę ar kaip?
labai noriu iškepti naminę bulką ,gal kokį receptą duonkepei turite ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elutė @ 2009 03 10, 13:21)
Dar reikia konsultacijos, kiaušinius išplakate atskirai ir po to dedate į duonkepę ar kaip?


Kiausinius reiktu lengvai suplakti ir deti i duonkepe kartu su skysciais - pienu ar vandeniu smile.gif
Atsakyti
Labai labai aciu Lung ir forta!! biggrin.gif Dar vienas su tuo susijes klausimas (as jums turbut nusibosiu blush2.gif ) Jau supratau, kad is pradziu dedami skysti produktai, o po to sausi. Bet ar is karto, ar supilti skystus produktus, o po to po kazkurio tai laiko sausus (gal apie tai man pranes pati duonkepe supipsenus)? "....mielės nesiliestų su druska" - cia kaip yra? Tai kada deti druska?
Aciu uz atsakymus!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 03 10, 14:41)
Labai labai aciu Lung ir forta!!  biggrin.gif Dar vienas su tuo susijes klausimas (as jums turbut nusibosiu  blush2.gif ) Jau supratau, kad is pradziu dedami skysti produktai, o po to sausi. Bet ar is karto, ar supilti skystus produktus, o po to po kazkurio tai laiko sausus (gal apie tai man pranes pati duonkepe supipsenus)? "....mielės nesiliestų su druska" - cia kaip yra? Tai kada deti druska?
Aciu uz atsakymus!!!  mirksiukas.gif


4u.gif Klausk,atsakysim viska... bigsmile.gif
Ne laukti nereikia....dedi viska paeiliui,kaip buvo rasyta..s bigsmile.gif skystis,druska,cukrus,miltai ir galu gale mieles(tada jos ir nesiliecia su druska)O kai supypsens gali dadeti vaisius,riesutus(na ka dar sumastysi...)nors as tai dedu viska iskart bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=forta,2009 03 10, 12:58]
4u.gif Klausk,atsakysim viska... bigsmile.gif
Ot ACIU!!! biggrin.gif Sulaukiau is jusu didziules pagalbos ir neikainojamu patarimu!!! aciuks.gif clap.gif
Jau sivakar bandysiu kepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elutė @ 2009 03 10, 13:21)
Dar reikia konsultacijos, kiaušinius išplakate atskirai ir po to dedate į duonkepę ar kaip?
labai noriu iškepti naminę bulką ,gal kokį receptą duonkepei turite ?  biggrin.gif


As kepiau pagal Amalijos duonu rinkinyje esanti razinu duonos recepta, tik neturejau riesutu, o cukraus dejau ne du arbatinius saukstelius, o kokius tris valgomus saukstus. Isejo ne duona, o tikras kaimiskas senoviskas pyragas thumbup.gif , kaip amzina atilsi, kaimyne bandeles kepdavo. Ir dejau ne vandeni, o piena.
Receptukas butu toks (kad nereiketu ieskot):

Razinu duona (Amalijos)

350ml vandens ar pieno;
1,5 valgomo sauksto sviesto ar margarino;
1 arbatinis saukstelis druskos;
2 a sauksteliai cukraus;
540 g miltu;
7 g sausu mieliu;
100 g razinu;
3 valgomi saukstai kapotu riesutu.
kepti programa normal.

Skanaus smile.gif .
Atsakyti
laba smile.gif


oho, kiek musu jau cia thumbup.gif
siand kepiau pagal gaspadine.lt plikyta rugine duona, nu nzn nzn kas ten man gavosi, prapjausiu - nufotkinsiu, labai bijau, kad nebut mekezas...
baltos duonos emem nebevalgyt, tik juoda ir pyragai (tikri, kepti orkaitej). Nors ne i tema, bet... pyrago pagrinda darau is Kifle rageliu teslos (imu 1/2 porcijos), miltu siek tiek maziau nei reikia, kad tesla butu minksta minksta. iskildau. tada kloju i aliejumi patepta torto forma, ant virsaus - varske su cukrumi, dar ant virsaus skiltelemis pjaustyti obuoliai. Kepu, kol iskyla ir paskrunda. apsivalgymas. atrodo, kaip tortas (mieline tesla gerai issipucia), nuo varskes - ne sausa. Jau kokius 3 metus si pyraga kepu vietoj torto per vaiku sventes...
Atsakyti
idomu ar galima duonkepeje iskepti rupia duonele kaip "Rugelis" ir gal zinote koki recepteli. Ar tai labai sudetinga.
Atsakyti
na, puse kepalo plikytosios rugines jau neliko smile.gif
tikrai skani thumbup.gif
labai gerai isreikstas skonis, dregna, bet nelipni, geras akytumas. Sita mes kartosime ne karta smile.gif
recepto neduosiu, tiesiog parasysiu esme.
Nuplikiau ruginius miltus, sumaisiau juos su raugu, laikiau kazkur 16val (ilgiau nei paprastai rauginu, galbut todel jautesi namines duonos rugstumas). Paskui pridejau papildomai riginiu bei rupiu kvietiniu ir paprastu kvietiniu miltu bei vandens, rudojo cukraus siupo, druskos, kmynu, salyklo (dedu tik 1a s ir man tiek visada uztenka), 1a s mieliu. Kepiau programa normal su 6val atidejimu. Tesla buvo pakankamai minksta, ypac kai iskilo.

user posted image

'Rugeli' as visada kepu su raugu, pagal mano juodos duonos su obuoliu sultim (tik ju ne visada dedu, nes ne visada turiu) recepta. Mums visiems ji patinka. racionui paivairinti kaskart dedu vis kitokius turimus grudus (jei dedu neskaldytus kviecius - juo ne tik mirkau, bet ir apverdu, nes kitaip man kietoka, jei skaldytus, ar avizines kruopas (ne dribsnius) - tik ismirkau, taip pat tinka ir miezines/kvietines kruopytes...) Turiu recepta duonos su ryziais. Gal kas nori ismegint?

Manau, is cook-takl forumo.
Stai receptas:

Pietu Karolinos ryziu duona

3/4 puodelio vandens
1 didelis kiaus
1 a s citrinos sulciu
3 puodeliai duonos miltu
1 1/2 a s druskos
1 v s cukraus
2 v s sauso pieno milteliu
1 v s grietineles sviesto
3/4 puodelio virtu ryziu
2 1/4 a s mieliu

Kepti rezimu Normal, vidutiniu apskrudimu. jei orkaiteje - 30min 190laipsniu temp.
Kaip isivaizduoju, ruzius reiketu deti nupypsejus, kad nesumaltu ju jau virtu.

Atsakyti
Nus, žinokitės, papirkau duonkepę turguj, nes orkaitėj visi mano bandymai kažkokie nelabai buvo doh.gif
Tai vat, duoną kepiau paprastą, normaliu rėžimu, bet, pirmiausia, tai forma visai ne kokia gavosi, viršus labai jau grublėtas, riekės kaip tokios neišeina atpjauti, o ir skonis... kaip čia pasakius g.gif Nėr bjauri, bet tokia lyg aštri, lyg grubi g.gif

600gr. rupių ekologiškų kvietinių miltų
150ml pieno
150ml vandens
20 gr. mielių
2v.š. aliejaus
2v.š.cukraus
2a.š.druskos

Mieles ištirpinau šiltam piene ir vandeny, supyliau, paskui cukrų, druską ir miltus ant viršaus ax.gif Programą užstačiau pagrindinę. Ką negerai padariau? Aplamai, norėjau kuo paprastesnio recepto, kad bent sužinot kaip ta duonkepė veikia ir ar veikia aplamai doh.gif Duona tikrai iškilo, bet valgant jaučiasi kruopelės lyg, mielių toks raugas (gal perdaug įdėjau g.gif ). Beje, miltų su C tik 812 randu parduotuvėj, tinka tokie?
Atsakyti
Gal neseniai pirkusios duonkepę patars ką: ieškau ir pasimečiau kokią dabar pirkti. Aišku kepaliuko masę nuo 700 g. iki 1,5 kg. Be to gamintojai skiriasi ir t.t. Į ką atkreipti dėmesi?
Beje, skaičiau čia, kad kažkokia duonkepė neapskrudina viršaus, o čia kuri?

Duoną kelis kartus jau kepiau orkaitėje, MB kapoja tai net ausys lankstos, o va užtrunka ilgokai... Norisi nebepirkti parduotuvinės blush2.gif

O kepiau labai paprastai: Miltai, sėlenėlės, jogurtas, mielės, cukruss, druska, moliūgo sėklos ir saulėgražos, o viršų pabarsčiau sezamo sėklomis.
O vakar panašios tešlos (tik su pienu ir 1 kiaušiniu) bandeles dariau (ala hamburgerines) tai tešlą suskaidžiau ir padariau ala kotletus, apvoliojau sezamo sėklose (nostalgija turkiškoms baronkoms su daug sezamo) ir š skardą. Pakildžiau dar kokį pusvalandį ir puikiai iškepė thumbup.gif: perpjobus pusiau ir patepus gartyčiomis, užsidėjos kokios mėsytės ar sūrio ir salotos labai skanu. Rekomend smile.gif

Papildyta:
Tik va žioplė nenufotografavau... Gal grįžus namo dar bus smile.gif
Atsakyti