Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Mytis @ 2009 03 02, 20:25)
Labas visoms  4u.gif . Vis įlendu pas jus, pora receptų ir pati išbandžiau. Va ką aptikau - gal kas domėjosi tuo raugu?
http://www.panemunes...cija&cat=duonai



Nezinau kaip kitu kepejeliu, bet mano tikslas duona kepti namie be jokiu E, nes su tuo "geriu" pilnos parduotuves duonos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 03 kovo 2009 - 12:41
gal kas nors zinote daigintu grudu duonos recepta. labai noriu pasigaminti panasia i kauno miesto sodo kavinej kepama.
Atsakyti
laba smile.gif

kaip siand pamenu, mano pirmoji duona, be to, kepta orkaitej, buvo 'mamytes duonele' - visoms rekomenduoju, kas su virtuve nesusipykes smile.gif nes biski darbo reiūk idet, o tep lep. Kaip tik pries 3d gaminau su daigintais kvieciais, tesla dariau standartine su raugu, tik vietoj paprastu grudu dejau daigintus, tiesa sakant, gavosi kiek kieciau, nei, kad dedavau kvietines kruopas ir mirkytas avizas, bet skanu, man is viso dabar labai patinka pusryciai - arbatos puodelis ir rupi juoda duonyte su ferm suriu - gerai pasotina, sveika thumbup.gif
Kazkada ankstyvoj jaunystej tai kepiau daigintu kvieciu duoneles: daigintus kviecius permaldavau mesmale (didelem skylutem), dedavau kvietiniu miltu, druskos, cukraus ir kepdavau... dabar deciau dar mieliu... Gaudavosi rupios bandeles (formuodavosi gana sunkiai).

Kas liecia Muolinex duonkepes - pirkit, kas netaupo tongue.gif , pries dvi sav anytai is PL pirkau duonkepe, 200Lt nesieke, LT man negirdetu pavadinimu - kepa - vargo nemato, su standartinemis 12 f-ju (yra ir apskrudinimas, ir marmeladas, ir kepimo atidejimas...)

dar karta rasau, kad as salyklo nededu daugiau nei 1-2 a s. Skonio neduoda, tik spalva.
Atsakyti
siandien pirma karta suzinojau apie tokia kultura, kuri ir duonai kepti tinka
Gal kas jau bande?
http://www.bakans.lt/index.php?id=9
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2009 03 04, 10:01)
siandien pirma karta suzinojau apie tokia kultura, kuri ir duonai kepti tinka
Gal kas jau bande?
http://www.bakans.lt/index.php?id=9

turiu kinvos maiseli nusipirkus, viriau kaip kruopas, i miltus nemaliau. neturint tikslaus recepto gali buti sunkoka atitaikyti proporcijas, todel pirma karta kepant nedeciau daugiau nei puse puoduko kinvos miltu. beje, lietuviskai tai vadinasi bolivine balanda smile.gif savotiskas tas jos skonis smile.gif
Atsakyti
as turiu kinvos, ir recepta su ja, bet kazkaip nedristu gaminti... reiks isigilinti ar jau mirkyta kokia det i duona, ar sausa... Tiesa, skonis man jos tai tikros balandos doh.gif kaip ozka kokia pasijauciu slamsdama kose... Tik raminuosiu, kad gaunu kitokiu vitaminu ir mineralu, nei is kitu kruopu...
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 03 04, 11:30)
as turiu kinvos, ir recepta su ja, bet kazkaip nedristu gaminti... reiks isigilinti ar jau mirkyta kokia det i duona, ar sausa... Tiesa, skonis man jos tai tikros balandos doh.gif kaip ozka kokia pasijauciu slamsdama kose... Tik raminuosiu, kad gaunu kitokiu vitaminu ir mineralu, nei is kitu kruopu...

Tai gal pasidalintum recepteliu 4u.gif ? manau, kad visai neblogai butu deti i duona ismirkytas kruopas.. o as is kinvos salotas dariausi (kazkas panasaus i tai http://www.manovirtu..... salotos.html ), tai dar puse velnio lotuliukas.gif vien siu kruopu koses tikrai nemegciau schmoll.gif nors gal cia tiesiog ipratimo reikalas, vis tik ne musuose dar neiprastas daiktas.. smile.gif o siaip mintis sudet kinva i duona patrauke mano demesi thumbup.gif uzteks jai gulet spintukej doh.gif
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2009 03 04, 10:01)
siandien pirma karta suzinojau apie tokia kultura, kuri ir duonai kepti tinka
Gal kas jau bande?
http://www.bakans.lt/index.php?id=9


alia kaloringumas nurodytas, visom dietininkės galėtų valgyti kilogramais šią košę - tik 3 kilokalorijos kilograme lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o kur jus perkat ta kinva?
gal kur parduotuveje yra, ar toje firmoje Zalgirio g?
Dar cia raso apie kita ( man) naujiena http://www.bakans.lt/index.php?id=80
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polonia: 04 kovo 2009 - 13:42
Labas 4u.gif
O kaip suprast per kieta ar per skyst tesla?
as darau daba pagal si recepta:
QUOTE(kobriukas @ 2008 04 30, 17:03)
na va truputi laik yra tai pirma receptuka idesiu o kaip vaikas prabus padarysiu nuotrauka savo duonytes rolleyes.gif
Duonyte panasi i Borodino duona thumbup.gif
vanduo 400ml
ruginiai miltai 3 ¼ puodelio(240ml)
kvietiniai miltai ½ puodelio
druska 1 a.s
medus 2 v.s
aliejus 2 v.s
mieles 1 pak. 7g (sausos)
salyklo ekstraktas dejau 2 v.s
saulegrazu 2v.s
na as kaip visada dariau isradimus tai i ruginius miltus damaisiau ruginiu sėlenu ax.gif tik labi iskilo ir kepant sukrito virsus gal but per mazai miltu buvo arba perdaug salyklo g.gif ...bet pati duonike tai pasaka thumbup.gif
nesusiformuoja man kamuoliukas niekaip. ta tesla ten apacioj makaluojas, pavirsius beveik nejuda. Is pradziu miltu dejau, galvojau per kieta, nemacyjo. Paskui vandens pyliau, ale irgi nemacijo. Idomu, ar aplamai kas gausis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2009 03 04, 14:40)
o kur jus perkat ta kinva?
gal kur parduotuveje yra, ar toje firmoje Zalgirio g?
Dar cia raso apie kita ( man) naujiena http://www.bakans.lt/index.php?id=80


Bet gi cia yra burnotis, kuri gelynuose auginame. Idomu, ar cia tas pats vartojamas maistui, ar yra kitos veisles?
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2008 01 17, 15:44)
Ačiū, reiks pabandyt nusipirkt, norspastaruoju metu mažai mielių naudoju.
Basic programa tinka betkokiai paprastai duonelei. O dėl riebalų, tai ciabata gaunasi ir be riebalų, nors aš kartais vistiek įpilu šaukštą aliejaus.


perskaičiau porą ankstesnių temelių ir radau keletą Ciabata receptų, tačiau jie pritaikyti kepti orkaitėje g.gif
gal galėčiau paprašyti tavęs parašyti savo ciabatos receptuko 4u.gif (pagalvojau, kad tu kepi duonkepėje ), pati aš dar tik savaitę kepu duonelę ir nemoku "pritaikyti" recepto duonkepei

taip pat gal kas pritaikė receptuką "Itališka duonelė "Bucato" 4u.gif
čia tiek receptų daug thumbup.gif , kad visus išbandyti reikės nemažai laiko, o MB užsiprašė būtent šių duonelių
Atsakyti