Verta, oi kaip verta pas Gierdrių pasidairyt - man jo receptai Sakyčiau lietuvių Oliveriu galėtų jisai būt
QUOTE(Nonna @ 2009 02 25, 15:22)
Didziuliai sveikinimai Kirameki, gimus dukrytei . Aukit dideles, sveikos ir grazios.
siandien kepiau Mrs.R pasiulyta picos duona niam niam is pradziu bijojau, kad nenutaikysiu, kiek surio deti, tad apsiribojau tokia gerai saujele ir viskas gerai buvo tik zadejau (ir pamirsau ) pries kepima apibarstyti duoneles virsu tarkuotu dziugo suriu - kazkuria duonele buvau taip apibarsciusi ir labai patiko
O geras Ačiū už sveikinimus - kaip netikėta
Vakar kepiau duona is kazkokio rusisko puslapio. Visai nebloga isejo. Tokia tikrai panasi i kaimiska, rupi. Receptukas butu toks:
200g ruginiu miltu,
200g kvietiniu selenu,
400g vandens,
10 ml aliejaus,
10 g mieliu,
druskos.
As dariau su ruginiu raugu, tai dejau:
200 ml raugo,
150 ml ruginiu miltu,
150 ml vandens
Uzmaisiau tesla ir palikau per nakti siltai.
Ryte buvo pakilusi, tai sudejau :
150 g selenu,
150ml vandens,
sauksta kmynu,
10ml aliejaus,
sauksteli druskos
ir ruginiu miltu (deja nebepamatavau kiek)
Viska uzminkiau rankomis, dar pakildinau apie 2-3 valandas suformavau kepaliuka kepimo skardoje, palaikiau apie 1 val. ir kepiau ikaitintoje orkaiteje apie 1 val.
Seimynai ir atvykusiems sveciams patiko. Visi sake, kad primena kaimiska duona.
200g ruginiu miltu,
200g kvietiniu selenu,
400g vandens,
10 ml aliejaus,
10 g mieliu,
druskos.
As dariau su ruginiu raugu, tai dejau:
200 ml raugo,
150 ml ruginiu miltu,
150 ml vandens
Uzmaisiau tesla ir palikau per nakti siltai.
Ryte buvo pakilusi, tai sudejau :
150 g selenu,
150ml vandens,
sauksta kmynu,
10ml aliejaus,
sauksteli druskos
ir ruginiu miltu (deja nebepamatavau kiek)
Viska uzminkiau rankomis, dar pakildinau apie 2-3 valandas suformavau kepaliuka kepimo skardoje, palaikiau apie 1 val. ir kepiau ikaitintoje orkaiteje apie 1 val.
Seimynai ir atvykusiems sveciams patiko. Visi sake, kad primena kaimiska duona.
QUOTE(Renatelem @ 2009 03 01, 16:03)
Vakar kepiau duona is kazkokio rusisko puslapio. Visai nebloga isejo. Tokia tikrai panasi i kaimiska, rupi. Receptukas butu toks:
Viska uzminkiau rankomis, dar pakildinau apie 2-3 valandas suformavau kepaliuka kepimo skardoje, palaikiau apie 1 val. ir kepiau ikaitintoje orkaiteje apie 1 val.
Seimynai ir atvykusiems sveciams patiko. Visi sake, kad primena kaimiska duona.
Viska uzminkiau rankomis, dar pakildinau apie 2-3 valandas suformavau kepaliuka kepimo skardoje, palaikiau apie 1 val. ir kepiau ikaitintoje orkaiteje apie 1 val.
Seimynai ir atvykusiems sveciams patiko. Visi sake, kad primena kaimiska duona.
O ką duoda tas kildinimas per du kartus?
ir kokioj temperatūroj kepi?
aš tai kažkaip viską paprasčiau-greičiau darau - išminkau tešlą, per naktį kildinu ir kepu. tiesa, kažkur skaičiau patarimą, tai ir pati taip darau, dedu i šaltą orkaitę, ji pas mane ir taip greit įkaita, tai net nežinau, ar tai ką nors duoda....
šiandien pagaliau ir grynos ruginės išsikepiau, jau tik kelios riekelės beliko....
Labas,
Aš čia skaičiau skaičiau... kaip suprantu ne visos duonytę kepat duonkepėse ar ne? Neįmanoma jau į burną paimt tos parduotuvinės duonos, bet duonkepės irgi dar neturiu, sakau gal eilinė orkaitė tinka Jei kepsiu orkaitėje, tai receptai (na ko į tešlą dėt reikia) skirsis ar tokie pat ingradientai kaip ir duonkepei? Ačiū
Aš čia skaičiau skaičiau... kaip suprantu ne visos duonytę kepat duonkepėse ar ne? Neįmanoma jau į burną paimt tos parduotuvinės duonos, bet duonkepės irgi dar neturiu, sakau gal eilinė orkaitė tinka Jei kepsiu orkaitėje, tai receptai (na ko į tešlą dėt reikia) skirsis ar tokie pat ingradientai kaip ir duonkepei? Ačiū
QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 02, 13:36)
Labas,
Aš čia skaičiau skaičiau... kaip suprantu ne visos duonytę kepat duonkepėse ar ne? Neįmanoma jau į burną paimt tos parduotuvinės duonos, bet duonkepės irgi dar neturiu, sakau gal eilinė orkaitė tinka Jei kepsiu orkaitėje, tai receptai (na ko į tešlą dėt reikia) skirsis ar tokie pat ingradientai kaip ir duonkepei? Ačiū
Aš čia skaičiau skaičiau... kaip suprantu ne visos duonytę kepat duonkepėse ar ne? Neįmanoma jau į burną paimt tos parduotuvinės duonos, bet duonkepės irgi dar neturiu, sakau gal eilinė orkaitė tinka Jei kepsiu orkaitėje, tai receptai (na ko į tešlą dėt reikia) skirsis ar tokie pat ingradientai kaip ir duonkepei? Ačiū
aš kepu elektrinėj orkaitėj.
manau receptai vis tie patys, bent jau aš kol kas niekuo nenusivyliau, nors iš tiesų tai po pirmo karto niekad nebežiūriu į juos, o dedu iš atminties ir matau, ar tešla atrodo kaip turi būti, ar nea.
aš šiaip ilgai tai svajojau apie duokepę, bet pirma nusprendžiau pabandyti tiesiog orkaitėj, ar tikrai man norėsis ir toliau kepti tą duoną ir nereikės naujo daikto į sandėliuką išgrūst... bet dabar jau nusprendžiau, kad ir orkaitėj gaunasi viskas puikiai, man daugiau nieko ir nereikia.
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 02, 12:47)
aš kepu elektrinėj orkaitėj.
manau receptai vis tie patys, bent jau aš kol kas niekuo nenusivyliau, nors iš tiesų tai po pirmo karto niekad nebežiūriu į juos, o dedu iš atminties ir matau, ar tešla atrodo kaip turi būti, ar nea.
aš šiaip ilgai tai svajojau apie duokepę, bet pirma nusprendžiau pabandyti tiesiog orkaitėj, ar tikrai man norėsis ir toliau kepti tą duoną ir nereikės naujo daikto į sandėliuką išgrūst... bet dabar jau nusprendžiau, kad ir orkaitėj gaunasi viskas puikiai, man daugiau nieko ir nereikia.
manau receptai vis tie patys, bent jau aš kol kas niekuo nenusivyliau, nors iš tiesų tai po pirmo karto niekad nebežiūriu į juos, o dedu iš atminties ir matau, ar tešla atrodo kaip turi būti, ar nea.
aš šiaip ilgai tai svajojau apie duokepę, bet pirma nusprendžiau pabandyti tiesiog orkaitėj, ar tikrai man norėsis ir toliau kepti tą duoną ir nereikės naujo daikto į sandėliuką išgrūst... bet dabar jau nusprendžiau, kad ir orkaitėj gaunasi viskas puikiai, man daugiau nieko ir nereikia.
O, atsakymas taip greit Didelis dėkui. O tai naudoji kokias formas kepimui? Galvoju kažin kaip ji atlimpa iškepusi Pipierių sviestinį klot reikia ar tept riebalu kokiu? Jaučiu durni mano klausimai čia
Manau, kad kepant orkaitej, reiktu siek tiek daugiau miltu imaisyt, nes receptu, kurie pateikti duonkepems, tesla buna skystoka, nesusifortmuos kepaliukas normalus.
As turbut nesiryzcia ukept orkaitej, nes labai minkyt tesla tingeciau
As turbut nesiryzcia ukept orkaitej, nes labai minkyt tesla tingeciau
QUOTE(Stiuardese @ 2009 03 02, 14:04)
O, atsakymas taip greit Didelis dėkui. O tai naudoji kokias formas kepimui? Galvoju kažin kaip ji atlimpa iškepusi Pipierių sviestinį klot reikia ar tept riebalu kokiu? Jaučiu durni mano klausimai čia
nera uz ka , nekvaili kl:)
dar nenaudojau formu, bet manau ir jas galima (tik deti reikia ten maziau teslos, kad liktu vietos kilimui ir virsuj, ir is sonu) kol kas patinka paprasti kepaliukai, pabarstau miltu ant kepimo popieriaus ir dedu. tiesa, reikia stengtis aukstesni toki daryt, nes jei per plokscia isskleisi, tai tik pluta gausi.
QUOTE(Katu @ 2009 03 02, 14:10)
Manau, kad kepant orkaitej, reiktu siek tiek daugiau miltu imaisyt, nes receptu, kurie pateikti duonkepems, tesla buna skystoka, nesusifortmuos kepaliukas normalus.
As turbut nesiryzcia ukept orkaitej, nes labai minkyt tesla tingeciau
As turbut nesiryzcia ukept orkaitej, nes labai minkyt tesla tingeciau
na, gal tu teisi, as kai is akies tu miltu ivarvolinu, tai labai ir nezinau....
o minkyt teslos, jei vienam kepaliukui zinok ir netenka, cia nebent didesni kieki per kart anoretum, tuomet daugiau vargo. o as tai saukstu paprasciausiai issimaisau, kaip blynus kokius, tik kad tirsciau ... o kai pakyla, tai tik i rankas dregnas paimi, isglostai, suformuoji kepaliuka ir sauni kept.
Sveikos,
as jau seniai svajoju nusipirkti duonkepe. Taciau niekaip neissirenku Gal galite man pametet kokiu praktiniu patarimu, i ka tureciau atkreipti demesi pries pirkdama? Gal kazkokiu privalumu ar minusu pavardintumet...
Niekad nesu kepusi duonos, tai net neisivaizduoju kokios duonkepes geresnes....
as jau seniai svajoju nusipirkti duonkepe. Taciau niekaip neissirenku Gal galite man pametet kokiu praktiniu patarimu, i ka tureciau atkreipti demesi pries pirkdama? Gal kazkokiu privalumu ar minusu pavardintumet...
Niekad nesu kepusi duonos, tai net neisivaizduoju kokios duonkepes geresnes....