Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(jovana @ 2010 06 16, 15:16)
O koks popierinis darbas pirmininkui?

Be pirmininko parašo niekas nevyksta. Dabar kai paskambinu kokios info kur ( reikėjo, kad medį nupjautų, kitaip nuogrindos negaliu pradėti daryti ) tai visur pirmiausia klausia ar esu pirmininkė. Prašymą tik pirmininkė galėjo pasirašyti, nors pjauna nemokamai.
Pirmininkas - t.y. bendrijos direktorius, gal taip aiškiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 16 birželio 2010 - 15:39
QUOTE(Paūdrė @ 2010 06 16, 15:39)
Be pirmininko parašo niekas nevyksta. Dabar kai paskambinu kokios info kur ( reikėjo, kad medį nupjautų, kitaip nuogrindos negaliu pradėti daryti ) tai visur pirmiausia klausia ar esu pirmininkė. Prašymą tik pirmininkė galėjo pasirašyti, nors pjauna nemokamai.
Pirmininkas - t.y. bendrijos direktorius, gal taip aiškiau.

Aš suprantu, kad visur jo parašas reikalingas, bet to popierinio darbo daug jei remontuositės/renovuositės, o jei eiliniai reikalai, tai to popierizmo praktiškai jokio pirmininkui nėra...
Atsakyti
Sorry, merginos 4u.gif 4u.gif
nesusilaikiau smile.gif paskaičiau ir susidarė įspūdis, kad niekas nieko neveikia, nesąžiningi ir t.t. pataisykit jeigu ne taip supratau g.gif Žmonių nepažįstu, tad negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Mano klausimas toks : ką kiekviena iš jūsų nuveikė namo labui, taip sakant, bendram gerbūviui pagerinti ir antras : kodėl nesiimate pirmininkės pareigų?
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 06 16, 20:13)
Sorry, merginos 4u.gif  4u.gif
nesusilaikiau  smile.gif paskaičiau ir susidarė įspūdis, kad niekas nieko neveikia, nesąžiningi ir t.t. pataisykit jeigu ne taip supratau g.gif Žmonių nepažįstu, tad negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Mano klausimas toks : ką kiekviena iš jūsų nuveikė namo labui, taip sakant, bendram gerbūviui pagerinti ir antras : kodėl nesiimate pirmininkės pareigų?

Visada lengviau iš šalies kitus kritikuot nei patiems kažką padaryt. Mano pačios vyras yra bendrijos pirmininkas, o aš padedu jam dokumentus sutvarkyt. Tai dabar kaip abu juokaujam turim didelį namą kuriuo reikia rūpintis. Kiemsargis jau pensininkas tai vyras pats žolę pjauna ir gyvatvorę karpo, kadangi pats darbo nebijo tai ir jokio ūkvedžio nereikia ir perdegusias lemputes pats pakeičia ir spyną pakeičia ir aplikos planavimu pats rūpinasi
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 06 16, 19:13)
nesusilaikiau  smile.gif paskaičiau ir susidarė įspūdis, kad niekas nieko neveikia, nesąžiningi ir t.t. pataisykit jeigu ne taip supratau g.gif Žmonių nepažįstu, tad negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti. Mano klausimas toks : ką kiekviena iš jūsų nuveikė namo labui, taip sakant, bendram gerbūviui pagerinti ir antras : kodėl nesiimate pirmininkės pareigų?

čia kažkurios konkrečiai klausi, ar visų?

Aš irgi buavu viena iniciatorių bendrijos įkūrime..
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 06 16, 20:13)
Mano klausimas toks : ką kiekviena iš jūsų nuveikė namo labui, taip sakant, bendram gerbūviui pagerinti ir antras : kodėl nesiimate pirmininkės pareigų?

Veikiu viską, ką turėtų veikti pirmininkė. Pas ją nueinu tik parašų.
Šiuo metu jau susitvarkiau, kad nupjautų medį prie namo, kuris trukdo nuogrindos įrengimui, nes tai aktualiausia, deruosi su betonuotojais kas tai padarys pigiau ir t.t.
Po poros savaičių organizuoju susirinkimą ir pirmininko perrinkimą.
Pati negaliu pirmininkauti, nes neturiu galimybės išeiti darbo metu iš darbo.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2010 06 16, 14:28)
Oho, kokie jūs turtingi, tokią algą ūkvedžiui naujam name. g.gif
....

biggrin.gif
QUOTE(jovana @ 2010 06 16, 16:16)
blink.gif tai kiek jums reiks sumokėti vien užmokesčiui?

o kaip jūs su ūkvedžiu kokią tą sutartį pasirašėt? tai pirmininkas irgi jau įformintas kaip suprantu?
drinks_cheers.gif tiktai labai daug moka.

Papildyta:

O koks popierinis darbas pirmininkui?

Vien atlyginimams sumokėtume apie 40 lt unsure.gif

QUOTE(liūtuke @ 2010 06 16, 21:13)
nesusilaikiau  smile.gif paskaičiau ir susidarė įspūdis, kad niekas nieko neveikia, nesąžiningi ir t.t. pataisykit jeigu ne taip supratau g.gif

Na merginos ,,iš oro" nesako,kad visi nieko neveikia, nesažiningi ir pan. jos teigia tik iš savos patirties, o man ir viso namo gyventojams tik iškilo klausimas ar ne per daug mokėsime g.gif Žinoma tiek pirmininkas turės darbo tiek ūkvedys.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2010 06 16, 23:36)
Visada lengviau iš šalies kitus kritikuot nei patiems kažką padaryt.

Niekas nesako, kad nėra gerų pirmininkų, bet statistika jų nenaudai - 90 procentų ima "atkatą" mažiausiai 10 procentų. Tai firmų statistika, ne kažkieno pramanas.
Mano atveju nuogrindos kaina, siūloma pirmininkės 18000, ir tai būtų ant senos nuogrindos betono sluoksnio papylimas, kai firma trinkelėm išklotų tokią pat kvadratūrą už 11000.

Sėkmės jums, žinau, kad tai nėra lengvas darbas.
Bet mes aptarinėjom pirmininko darbą, kai yra ūkvedys.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2010 06 17, 08:28)

Bet mes aptarinėjom pirmininko darbą, kai yra ūkvedys.

Nelabai suprantu už ką pirmininkui ir ūkvedžiui naujame name tokias algas mokėt. Ar čia paprasčiausias vadovavimasis logika, "jei sugebėjai butą naujame name nusipirkti tai turi pinigų ir gali geras algas mokėti" kitaip tokių atlyginimų paaiškint negaliu. Manau tikrai permokės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2010 04 25, 10:58)
Kai bendrija gyvuoja ne vieną mėn. tai kaupiamųjų liest gal ir nereikia, bet ką tik įsisteigus visko gali būt. Nejaugi už elektrą vėluosit mokėt jei name bus keletas butų kurie laiku nesumokės. Tiesiog pirmais mėnesiais yra leidžiama laikinai panaudot ir kaupiamąsias lėšas, o vėliau atsistatyt. O dėl atskiros sąskaitos tai kaip ir rašėt rekomenduojama, bet neprivaloma. Taigi pirmais bendrijos gyvavimo mėnesiais nebūtina skubėt tą atskirą sąskaitą atsidarinėt. bigsmile.gif

Bet tai gi vistiek neimanoma - skyliu nelopyt is kaupimo lesu g.gif . Jei keli gyvent. nemoka, tai nepasiteisinimas nei sodrai, nei mokesciams, nei liftams, nei elektrai. O gal administracijai atlyginimo nemoket? Tada Darbo inspekcija pagrasins doh.gif . kaip tada suktis? Juk neuzdesi didesnio ,,is lubu" mokescio avansu kitiems gyventojams uz nemokancius... O i teismus irgi duot nepulsi...
Patarkit, jei kas sugebat susitvarkyt taip, kad neliasti kaupiamuju... O gyventojai irgi sarsala daznai kelia, kai nors keliais ct. kas jiems,rodos, neatitinka... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Paūdrė @ 2010 06 17, 08:04)
Veikiu viską, ką turėtų veikti pirmininkė. Pas ją nueinu tik parašų. 
Šiuo metu jau susitvarkiau, kad nupjautų medį prie namo, kuris trukdo nuogrindos įrengimui, nes tai aktualiausia, deruosi su betonuotojais kas tai padarys pigiau ir t.t.
Po poros savaičių organizuoju susirinkimą ir pirmininko perrinkimą.
Pati negaliu pirmininkauti, nes neturiu galimybės išeiti darbo metu iš darbo.

Pas mus namo pirmin. (dvieju laiptiniu penkiaaukstis) gauna i rankas apie 100Lt., buhalt. ir kiemo valytoja apie 70-80. Kito namo, kiek zinau (2 laipt. devynaukstis) pirmin. gauna apie 320, valyt ir buhalt apie 150 i rankas. Cia, aisku, kaip namo gyventojai sutinka ir ar randa, kas noretu ta darba dirbt.
O tokias sumas pirma karta girdziu, nebent jus Vilniuj ar Kaune - tai gal ne stebuklas.
Atsakyti
Sveiki, norėčiau šietk tiek pagalbos.
Mūsu bendrijos pirmininkas išsikraustė nieko dorai niekam neperdavęs. Išsirinkom naują valdybą, kurią sudaro pirminikas ir dar 5 žmonės (vienas iš jų yra atsakingas už šilumo ūkį). Visus klausimus bandysime spręsti visi kartu. Ar reikia mokėti algą ir bendrijos valdybos nariams ar tik pirmininkui ir buhalterei (nes dirbsim visi kartu)? Ar gali būti alga iš vis nemokama?
Kadangi mane išrinko valdybos pirmininkė tai net nežinau nuo ko pradėti? Kokie pagrindiniai darbai būna metų eigoje? Ir iš vis nuo ko pradėti dometis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo punkis: 17 lapkričio 2010 - 09:26
Pirmiausia siūlyčiau labai gerai išstudijuoti bendrijos įstatus, gal Jūs ne bendrijos pirmininkė, o valdybos. Tai yra du skirtingi dalykai. Toliau kokie kam įgaliojimai bendrijos įstatuose numatyti ar susirinkimų protokoluose.Ten turite matyti ir algų klausimus ir darbus numatytus ir t.t. Jei nėra nei įstatuose nei protokoluose, vadinasi renkate susirinkimą arba balsuojate raštu. Kaip bebūtų, aukščiausias valdžios organas yra bendrijos narių susirinkimas. Daug atsakymų radau būsto rūmų tinklapyje.
Nesu pirmininkė, tai į plonybes gal neatsakysiu, bet analizuojuosi bendrijos darbą, esu valdybos narė, bet pas mus toks bardakas, kad verkti norisi. Žmonės absoliučiai abejingi. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 17 lapkričio 2010 - 11:38