Situacija: 75 butų daugiabutis, balsavimas raštu, 50+1 yra, darbai - vamzdynų stovų keitimas butuose ( bendro naudojimo objektas).
Kaip susitvarkyti be teismų, gyventojai neįsileidžia, ne pats blogiausias atvejis, 12 butų, bet jie išsimėtę, tai negaliu normaliai stovais keisti, nes gi niekas nenori tų pačių daužymų 2 kartus.
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2015 09 25, 10:27)
Ne visai taip. Ilgalaikiame darbų plane galima ir net rekomenduojama įtraukti eilutę plane nenumatytiems darbams atlikti ir skirti tam dalį kaupiamojo mokesčio. Tokiu būdu bus pinigų atlikti plane nenumatytiems darbams, šalinti avarijoms ir pan.
SUKAUPTŲ LĖŠŲ APSAUGA
<...12. Bendrojo naudojimo objektų valdytojas (bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos sutartimi įgaliotas asmuo, ar bendrojo naudojimo objektų administratorius) banke arba kitoje kredito įstaigoje atidaro atskirą patalpų savininkų kaupiamųjų lėšų sąskaitą. Banko sąskaitos sutartyje nurodoma, kad jis veikia atstovaudamas patalpų savininkams.
13. Visos patalpų savininkų lėšos, esančios kaupiamųjų lėšų sąskaitoje, į apskaitą įtraukiamos ir tvarkomos kiekvienam daugiabučiam namui ir kiekvienam patalpų savininkui atskirai. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymu, bendrojo naudojimo objektų valdytojas, administruodamas kaupiamųjų lėšų sąskaitoje esančias lėšas, veikia kaip patikėtinis, o indėlininkais laikomi patikėtojai kiekvienas patalpų savininkas, kurio lėšų dalis nustatoma pagal bendrojo naudojimo objektų valdytojo vykdomos apskaitos duomenis. Kaupiamųjų lėšų sąskaitoje esančios kiekvieno indėlininko patalpų savininko lėšos, viršijančios šio įstatymo nustatytą privalomai draudžiamą sumą, turi būti apdraustos įstatymų nustatyta tvarka.
14. Sukauptos lėšos naudojamos pagal paskirtį ilgalaikiame plane numatytiems ir nenumatytiems darbams, kurie būtini pagal privalomuosius statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimus, finansuoti.
15. Lėšų panaudojimas turi būti pagrįstas rangos darbų ar paslaugų pirkimo sutartimis ir atliktų darbų priėmimoperdavimo aktais, ūkio būdu atliktų darbų priėmimo aktais ir atitinkamais mokestiniais dokumentais...>
Papildyta:
QUOTE(#vilmine# @ 2015 10 26, 18:24)
Kaip man suzinoti,kaip bendrija naudoja surenkamas lesas.
O mokestiniuose lapeliuose negaunate likučio? Aš išsireikalavau, kad būtų bet koks lėšų panaudojimas nurodomas kasmėnesiniuose mokestiniuose lapeliuose, o jei kam kas neaišku dar, ateina pasiklausti.
Ne visada pirmininkai žvėrys . Šiandien sulaukiau priekaištų, kad prieš kažkiek metų butą užpylė kaimynai kelis kartus, butas nedraustas, lyg aš turėjau žinoti ir sutvarkyti nuostolių kompensavimą. Jau nejuokinga, dar kai tokiu tonu šneka, lyg turėčiau būti dėkinga, kad mane kolioja.