Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(semlina @ 2014 03 14, 17:46)
užjaučiu dėl darbo tokiame name  4u.gif  pas mus name dauguma patenkinti pirmininko darbo ir aišku norinčių į jo vietą nėra  biggrin.gif
O dėl atsistatydinimo tai manau reikia sušaukti susirinkimą ir neesant norinčių pirmininkauti galima prisiduoti kokiai nors administruojančiai įmonei.

Tai as taip ir galvoju.tai dar klausimas ar ta dauguma kurie supranta ir mato mano darbus paleis mane biggrin.gif tik uzsimenu kad jau atsibosta man viskas tai pasijauciu isgarbinta biggrin.gif tai tik del situ zmogiuku ir tame tarpe saves nepaliksiu likimo valiai.domiuosi dabar to agenturom.tik man idomu ar tikrai taip paprasta prisiduoti jiems?nes kai skambinau sake kad as kaip oficialus atstovas turesiu nueit pas juos parasyt prasima i vsio.kazkaip idomiai palei mane tai turetu gi but ir susirinkimas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(pukute28 @ 2014 03 14, 18:01)
Tai as taip ir galvoju.tai dar klausimas ar ta dauguma kurie supranta ir mato mano darbus paleis mane biggrin.gif tik uzsimenu kad jau atsibosta man viskas tai pasijauciu isgarbinta biggrin.gif tai tik del situ zmogiuku ir tame tarpe saves nepaliksiu likimo valiai.domiuosi dabar to agenturom.tik man idomu ar tikrai taip paprasta prisiduoti jiems?nes kai skambinau sake kad as kaip oficialus atstovas turesiu nueit pas juos parasyt prasima i vsio.kazkaip  idomiai palei mane tai turetu gi but ir susirinkimas ar ne?

Susirinkimas priima sprendimą, o pirmininkas kaip atstovas pasirašo sutartį. Tik patarčiau prieš susirinkimą pasiimt sutarties pavyzdį, kad susirinkime gyventojus galėtumėt supažindinti su sąlygomis. Aišku pas administratorių geriau nebus, bet jums nervai ramesni bus.
Atsakyti
QUOTE(pukute28 @ 2014 03 14, 19:01)
Tai as taip ir galvoju.tai dar klausimas ar ta dauguma kurie supranta ir mato mano darbus paleis mane biggrin.gif tik uzsimenu kad jau atsibosta man viskas tai pasijauciu isgarbinta biggrin.gif tai tik del situ zmogiuku ir tame tarpe saves nepaliksiu likimo valiai.domiuosi dabar to agenturom.tik man idomu ar tikrai taip paprasta prisiduoti jiems?nes kai skambinau sake kad as kaip oficialus atstovas turesiu nueit pas juos parasyt prasima i vsio.kazkaip  idomiai palei mane tai turetu gi but ir susirinkimas ar ne?

Mums labai siulesi Dainavos bustas admininstruoti nama, nieko baisaus gal tame ir near, jei nera kam pirmininkauti, Bendrijos valdyba galima pasilikti kaip vadovaujanti organa, kad administruojanti imone neprisigalvotu darbu
Atsakyti
QUOTE(pukute28 @ 2014 03 14, 15:45)
O kazin as kaip galiu tiesiog atsistatydint?

Nežinau kokia situacija pas Jus name. Jei yra valdyba, tiesiog rašot valdybai prašymą apie atleidimą iš darbo ir viskas.

2013-03-04 | Kaip atsisakyti bendrijos pirmininko pareigų?

- Kaip paprastai atsisakyti bendrijos pirmininko pareigų, jeigu name niekas nesutinka juo būti? Pradirbau 3 metus, esu pensininkas, man jau 72 metai ir reikalingas poilsis. Kai nėra potencialaus kandidato susirinkimo šaukimas beprasmis, nes parėkauja ir išsiskirsto. Negi dar privalau ieškoti ką pasamdyti? Namas 55 butų statytas 1975 metais, žmonės ženkliai pasikeitę, apie 10 butų išnuomota, tad nerūpi nei tų butų savininkams, nei nuomininkams studentams, kita dalis pensininkai ir trečdalis dirbančiųjų.

- Teisės aktai nedraudžia pirmininkui atsisakyti savo įgaliojimų, kadangi priešingu atveju būtų pažeidžiama bendrijos pirmininko teisę pasirinkti. LR daugiabučių namų ir kitos paskirties statinių savininkų bendrijų įstatymas nenumato, kokia turi būti bendrijos pirmininko įgaliojimų atsisakymo procedūra, todėl pagal analogiją reikėtų taikyti Akcinių bendrovių įstatymo nuostatas.

Minėto įstatymo 37 str. 5 d. numato, jog "Bendrovės vadovas turi teisę atsistatydinti pateikdamas rašytinį atsistatydinimo pranešimą jį išrinkusiam bendrovės organui. Bendrovės vadovą išrinkusi valdyba ar stebėtojų taryba sprendimą atšaukti bendrovės vadovą turi priimti per 15 dienų nuo atsistatydinimo pranešimo gavimo dienos. Visuotinio akcininkų susirinkimo išrinktas bendrovės vadovas turi sušaukti visuotinį akcininkų susirinkimą, į kurio darbotvarkę būtų įtraukti bendrovės vadovo atšaukimo ir naujo bendrovės vadovo rinkimo klausimai. Jeigu vadovą išrinkęs bendrovės organas nepriima sprendimo atšaukti bendrovės vadovą, su juo sudaryta darbo sutartis pasibaigia kitą dieną po visuotinio akcininkų susirinkimo, šiam neįvykus, - kitą dieną po pakartotinio visuotinio akcininkų susirinkimo dienos, jeigu bendrovės vadovą išrinko visuotinis akcininkų susirinkimas"

(atsižvelgiant į tai, kad bendrijos pirmininką rinko bendrijos narių susirinkimas, atitinkamai turi būti šaukiamas bendrijos narių susirinkimas, kurio metu turi būti sprendžiamas naujo pirmininko išrinkimo klausimas).

Iš aukščiau pasakyto akivaizdu, jog atsistatydinti siekiantis pirmininkas privalo sušaukti bendrijos narių susirinkimą ir, jeigu yra poreikį, pakartotinį susirinkimą. Tokia pareiga numatyta tam, kad nesusidarytų situacija, jog bendrija liktų be pirmininko, tačiau bendrijos pirmininkas neatsako už tai, jog susirinkimas įstatymų nustatyta tvarka nesugeba išsirinkti naujo pirmininko, todėl kitą dieną po planuojamos pakartotinio susirinkimo dienos (net jeigu ir susirinkimas nebus įvykęs ar pirmininkas nebus išrinktas) Jūsų įgaliojimai bus laikomi pasibaigusiais.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2014 03 17, 09:20)
Nežinau kokia situacija pas Jus name. Jei yra valdyba, tiesiog rašot valdybai prašymą apie atleidimą iš darbo ir viskas.

atsižvelgiant į tai, kad bendrijos pirmininką rinko bendrijos narių susirinkimas, atitinkamai turi būti šaukiamas bendrijos narių susirinkimas, kurio metu turi būti sprendžiamas naujo pirmininko išrinkimo klausimas).

Iš aukščiau pasakyto akivaizdu, jog atsistatydinti siekiantis pirmininkas privalo sušaukti bendrijos narių susirinkimą ir, jeigu yra poreikį, pakartotinį susirinkimą. Tokia pareiga numatyta tam, kad nesusidarytų situacija, jog bendrija liktų be pirmininko, tačiau bendrijos pirmininkas neatsako už tai, jog susirinkimas įstatymų nustatyta tvarka nesugeba išsirinkti naujo pirmininko, todėl kitą dieną po planuojamos pakartotinio susirinkimo dienos (net jeigu ir susirinkimas nebus įvykęs ar pirmininkas nebus išrinktas) Jūsų įgaliojimai bus laikomi pasibaigusiais.

Pas mus yra valdyba ir as pati jos pirmininke.tai cia del atsistatydinimo as jau supratau.man dabar aktualiau del "prisidavimo"kokiai"agenturai.kiek suprantu tai as galiu sudaryt sutarti tada galiu atsistatydint ar pirma atsistatydint tada kreiptis i agenturas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukute28: 17 kovo 2014 - 13:51
QUOTE(pukute28 @ 2014 03 17, 13:50)
Pas mus yra valdyba ir as pati jos pirmininke.

Pirmininkas pagal įstatymą yra automatiškai valdybos pirmininkas, jei renkama valdyba. Pagal paskutinę įstatymo raidę, pirmininką renka susirinkimas. Apie agentūras nieko nesupratau.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2014 03 17, 15:06)
Pirmininkas pagal įstatymą yra automatiškai valdybos pirmininkas, jei renkama valdyba. Pagal paskutinę įstatymo raidę, pirmininką renka susirinkimas. Apie agentūras nieko nesupratau.

Jau issiaiskinau.zodziu darysim taip.samdysim agentura.as ant popieriaus ir toliau liksiu pirmininkas.o valdyba ir toliau atstovaus gyventojams.(veliau parasysiu kaip ten kas toliau ir smulkiau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukute28: 21 kovo 2014 - 11:28
Bendrijos narių susirinkime buvo nutarta rinkti po 5 Lt kaupamiųjų lėšų.Turime 2 butus, kurių savininkai savivaldybė.Įdomu, kas turi mokėti kaupiamąsias lėšas?
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 04 06, 08:22)
Bendrijos narių susirinkime buvo nutarta rinkti po 5 Lt kaupamiųjų lėšų.Turime 2 butus, kurių savininkai savivaldybė.Įdomu, kas turi mokėti kaupiamąsias lėšas?

Pagal įstatymą už turto remontą turi mokėti savininkas taigi savivaldybė, bet savivaldybė jokių kaupiamųjų aišku nemoka. Teisingiausias būdas yra iš tų butų nerinkti kaupiamųjų ir savivaldybei išstatyti sąskaitą už atliktus darbus kai juos atliekate. Tuomet savivaldybei reikia išrašyti sąskaitą už tuos butus tiems butams tenkančiai darbų vertės daliai ir pridėti sąskaitos ir atliktų darbų akto kopijas, dar jeigu turite gerai būtų pridėti techninės apžiūros aktą kaip įrodymą, kad tuos darbus tikrai reikėjo atlikti. Kitas būdas, gal ne visai teisingas, bet mes jį naudojam blush2.gif tai kaupiamąsias imame iš savivaldybės butų nuomininkų, o kai jau atgauname pinigus už tuos darbus iš savivaldybės juos grąžiname tiems nuomininkams. Nes susigrąžinimas aišku užtrunka, o pinigus už darbus reikia mokėti iš karto. Pas mus tie nuomininkai tokiai sisitemai neprieštarauja. Mes jiems tų pinigų nepervedinėjam atgal, o tiesiog įrašome į sąskaitą kaip permoką ir jie kurį laiką nieko nemoka kol ji pasibaigia.
Dar klausimas ar jūsų name visi butai vienodo dydžio, kad visiems vienodą sumą kaupiamųjų nustatėte? Nes pagal įstatymą bendrosios nuosavybės visiems butams priklauso proporcingai pagal valdomo turto kvadratūrą, taigi išlaidos už darbus visiems dalinamos pagal kvadratūrą todėl ir kaupiamosios turėtų būti renkamos pagal kvadratūrą. Turėtumėte nusistatyti kiek centų nuo kvadrato mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 06 balandžio 2014 - 09:26
QUOTE(semlina @ 2014 04 06, 11:09)
Pagal įstatymą už turto remontą turi mokėti savininkas taigi savivaldybė, bet savivaldybė jokių kaupiamųjų aišku nemoka. Teisingiausias būdas yra iš tų butų nerinkti kaupiamųjų ir savivaldybei išstatyti sąskaitą už atliktus darbus kai juos atliekate. Tuomet savivaldybei reikia išrašyti sąskaitą už tuos butus tiems butams tenkančiai darbų vertės daliai ir pridėti sąskaitos ir atliktų darbų akto kopijas, dar jeigu turite gerai būtų pridėti techninės apžiūros aktą kaip įrodymą, kad tuos darbus tikrai reikėjo atlikti. Kitas būdas, gal ne visai teisingas, bet mes jį naudojam  blush2.gif  tai kaupiamąsias imame iš savivaldybės butų nuomininkų, o kai jau atgauname pinigus už tuos darbus iš savivaldybės juos grąžiname tiems nuomininkams. Nes susigrąžinimas aišku užtrunka, o pinigus už darbus reikia mokėti iš karto. Pas mus tie nuomininkai tokiai sisitemai neprieštarauja. Mes jiems tų pinigų nepervedinėjam atgal, o tiesiog įrašome į sąskaitą kaip permoką ir jie kurį laiką nieko nemoka kol ji pasibaigia.
Dar klausimas ar jūsų name visi butai vienodo dydžio, kad visiems vienodą sumą kaupiamųjų nustatėte? Nes pagal įstatymą bendrosios nuosavybės visiems butams priklauso proporcingai pagal valdomo turto kvadratūrą, taigi išlaidos už darbus visiems dalinamos pagal kvadratūrą todėl ir kaupiamosios turėtų būti renkamos pagal kvadratūrą. Turėtumėte nusistatyti kiek centų nuo kvadrato  mirksiukas.gif

Vat tame dalykas, kad aš paskaičiau BĮ , kad kaupiamąsias lėšas moka tik buto savininkas.Viena moteriškė , gyvenanti Savivaldybes bute, atnese prasyma, kad jai gražinti 245Lt kaupiamųjų lėšų.Už kaupiamas lešas buvo remontuotos laiptines, keistas kanalizacijos vamzd. rūsyje.Buvusi pirmininkė sake, kad Savivaldybė už laiptinių remontą pinigų nemokės.....
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 04 06, 17:39)
Vat tame dalykas, kad aš paskaičiau BĮ , kad kaupiamąsias lėšas moka tik buto savininkas.Viena moteriškė , gyvenanti Savivaldybes bute, atnese prasyma, kad jai gražinti 245Lt kaupiamųjų lėšų.Už kaupiamas lešas buvo remontuotos laiptines, keistas kanalizacijos vamzd. rūsyje.Buvusi pirmininkė sake, kad Savivaldybė už laiptinių remontą pinigų nemokės.....

Aišku nežinau ar jūs turite techninės apžiūros aktą, bet jeigu tokį turite ir jame yra nurodyta, kad tai yra trūkumas kurį reikia šalinti savivaldybė turi apmokėti, be jokių ginčų nes laiptinė yra bendra nuosavybė. Žinau, kad savivaldybė išsidirbinėja ir nenori mokėti, kai darbai atliekami neturint šio akto, jie tada aiškina, kad gal dar ir taip gerai buvo, gal čia tik prabangos reikalas, o ne būtina pastato priežiūra biggrin.gif na čia atmaskės, bet kokiu atveju neškite prašymą, o kai jau savivaldybė raštu jums atsakys, kad nemokės turėsite ką tai gyventojai parodyti.
Beje gal dar jūsų buvusi pirmininkė maišo du dalykus. Viana yra prašyti iš savivaldybės paramos už atliktus darbus, tokią anksčiau savivaldybė bent jau Kauno duodavo, nors jau keli metai kai neduoda, o visai kas kita prašyti pinigų už savivaldybei priklausančius butus.Prašymą reikia teikti gyvenamojo fondo administravimo skyriui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 06 balandžio 2014 - 20:23
Šiandien kaip tik pakrito pinigai iš savivaldybės už savivaldybės butus thumbup.gif sąskaita buvo jiems pateikta kovo 19 d. tai mažiau nei per mėnesį pinigus gavom thumbup.gif per krizę ilgiau laukėm apmokėjimo.
Atsakyti