Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(viktner @ 2014 02 04, 20:09)
Man siūlo namo gyventojai būti bendrijos pirmininke , pas mus prieš 3 metus padaryta pilna namo renovacija.Viskas name kaip ir sutvarkyta, dar tiesa, rūsyje el. instaliaciją reikia pakeisti.Kažko truputi ima baimė, kad nesugebėsiu.... bet gaila namą atiduoti kažkokiam svetinam žmogui ar kokiai firmai.
Šiandien teko girdėti, kad pasikeitęs pernai  liepos mėn.kažkos namų bendrijų įstatymas, gal kas žino koks tai įstatymas?

Šis: http://www3.lrs.lt/p...s...539&p_tr2=2
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2014 02 04, 14:15)
Inete daug info kaip perrinkti pirmininką. Gal jis net ir pats sutiks būti perrenkamas, tik, kaip sakot, nėra lengva pamainą susirasti.
Atkreipiu Jūsų dėmesį, kad kartais nieko nedarantis pirmininkas yra geriau, nei darantis nieko nenusimanydamas. Mano atveju, tai buvusi pirmininkė padarė "renovaciją" už 1,5 milijono, kurios realiai nėra. Dabar man visa tai išsrėbti praktiškai neįmanoma, nes kalba sukasi apie didžiulius pinigus - stogas, vamzdynai ir t.t.
Dėl šiluminio punkto. Pati turiu išsilaikiusi prižiūrėtojo kvalifikaciją, esu inžinierė statybininkė, tai man lengvai davė, bet samdau firmą už 180 litų, nes be geros praktikos ta priežiūra nieko verta. Be to, bet kuriuo paros metu važiuoja meistrai žiūrėti kas negerai. Dėl  tokių pinigų tikrai neverta aukoti namo normalaus funkcionavimo.

Tokiais atvejais tirkai gal geriaukai nieko nedaro, negu nežmoniškus kiekius pinigų prasuka ir rezultato nėr...
Pas mus šiluminį mazgą irgi prižiūri įmonė. Bet atnaujinimas reikalingas, o kai neuspranti tai ir ta firma gali daryti kaip jai "patogiau" paimti pinigus, o be žinių niekad ir nesužinosi geria ten ar ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanta003: 05 vasario 2014 - 09:08
QUOTE(semlina @ 2014 02 04, 15:26)
Panašu, kad į renovacijų samatas nemažos sumos atkatams įskaičiuojamos.  doh.gif

Kai su rangovu šnekėjau, tai sakė, kad dydis priklauso nuo valstybės kompensuojamų procentų. Pas mane buvo 50 procentų, tai pridėtinės išlaidos buvo 40. Atkreipiu dėmesį - leistinos. Nuo 1,5 milijono pasiskaičiuokit.

QUOTE(viktner @ 2014 02 04, 19:09)
kažkos namų bendrijų įstatymas, gal kas žino koks tai įstatymas?

Prieš kelis postus įdėjau. Galioja nuo 2012 metų liepos 1 dienos.
Atsakyti
Dėkoju visoms, bandysiu "kramtyti".......
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 02 05, 19:01)
Dėkoju visoms, bandysiu "kramtyti".......

Kas gali pakomentuoti
3. Darbo sutartį su bendrijos pirmininku, šios sutarties pakeitimus (darbo sutarties nutraukimą) pasirašo visuotinio susirinkimo (įgaliotinių susirinkimo) įgaliotas asmuo.
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 02 05, 20:09)
Kas gali pakomentuoti

Nelabai supratau ką komentuoti, pasirašo kažkas iš bendrijos narių. Pas mane tai daro valdybos nariai. Susirinkimo metu prabalsuojat, kad darbo sutartį su pirmininku susirinkimas įgalioja pasirašyti bendrijos narį -vardenis pavardenis arba susirinkimo sekretorių. Čia jau kaip patys norit. Tik turi būti bendrijos narys, nes valdymo organus renka bendrijos nariai.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2014 02 06, 10:41)
Nelabai supratau ką komentuoti, pasirašo kažkas iš bendrijos narių. Pas mane tai daro valdybos nariai. Susirinkimo metu prabalsuojat, kad darbo sutartį su pirmininku susirinkimas įgalioja pasirašyti bendrijos narį -vardenis pavardenis arba susirinkimo sekretorių. Čia jau kaip patys norit. Tik turi būti bendrijos narys, nes valdymo organus renka bendrijos nariai.

Oi, pas mus dabar susirinkimas ataskaitinis bus ir kaip tik 19d. baigiasi pirmininkes kadencija.Tai ja reikia is darbo atleisti, ji turi rasyti prasyma?
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 02 06, 13:41)
Oi, pas mus dabar susirinkimas ataskaitinis bus ir kaip tik 19d. baigiasi pirmininkes kadencija.Tai ja reikia is darbo atleisti, ji turi rasyti prasyma?

Ne, jai baigiasi kadencija ir susirinkimas arba perrenka pirmininką-kadencijų skaičius neribojamas-arba renka naują. Geriau būtų, kad pasiskaitytumėt įstatymą, ten viskas labai aiškiai parašyta. Dabar pirmininkas renkamas trejiems metams.
Papildyta:
QUOTE(jolanta003 @ 2014 02 05, 09:08)
Tokiais atvejais tirkai gal geriaukai nieko nedaro, negu nežmoniškus kiekius pinigų prasuka ir rezultato nėr...
Pas mus šiluminį mazgą irgi prižiūri įmonė. Bet atnaujinimas reikalingas, o kai neuspranti tai ir ta firma gali daryti kaip jai "patogiau" paimti pinigus, o be žinių niekad ir nesužinosi geria ten ar ne...

Tai šiluminio punkto ar ūkio renovaciją gali daryti bet kokia, jūsų manymu gerai darbus atliekanti, firma. Mano name tech. priežiūrą atlieka butų ūkis, bet darbams, už kuriuos moku pinigus, samdau savo nuožiūra įmones ar patentininkus.
Atsakyti
Iškilo klausimas doh.gif Vakar per susirinkimą viena bendrijos narė sake, kad 2013m. kovo mėn. išleistas kažkos įstatymas, kad reikia perregistruoti bendrijos įstatus?
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 02 12, 09:18)
Iškilo  klausimas 

Tai buvo privalomai iki 2013 liepos 1 dienos, toms bendrijoms, kurių valdymo organas bendrijos valdyba ir valdybos pirmininkas. Nuo liepos pirmos pirmininkas yra vienasmenis valdymo organas. Gali būti su valdyba, gali būti su valdyba ir įgaliotiniais. Daugiabučių ir kitų bendrijų įstatymas 2012 liepos 1d.
Atsakyti
O kazin as kaip galiu tiesiog atsistatydint?pavargau...namas avarinis nors jau geresne bukle nei kai pries metus apsiemiau....mane ir kaltindavo kad neveikiu nes pirmiausia neidejau laiptinej langu ir duru tai kalbejo kad nieko neveikiu,kiti kas menesi puldineja del dideles bendros elektros (kuri naudojama ne tik laiptinej bet bendrose virtuvese koridoriuose)kiti norejo kad uz 100lt renovuociau silumos punkta,kitiem sildyma blogai reguliuodavau per karsti budavo nu vienu zodziu....Mielos moteris jei siulys kas buti pirmininku ziurekit kad is namo 100 procentu to noretu.nes paskuj tie kurie nenori labai daug problemu pridaro o kur dar teismu maratonas laukiantis del skolininku....darbas tikrai nera lengvas.ir tai tikrai nera toli grazu kaip tik sutarciu pasirasinejimas.reikia buti komunikabiliam,organizuotamapsukriam o svarbiausia patyrusi buhaltere kuri gerai zino istatymus.
Sekmes visiems pirmininkams kuriuos nepagrystai puldineja is skundzia istaymu neismanantys gyventojai.jus pasiulykit jiems i jusu vieta atsistoti patikekit tokiu neatsiras...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukute28 @ 2014 03 14, 16:45)
O kazin as kaip galiu tiesiog atsistatydint?pavargau...namas avarinis nors jau geresne bukle nei kai pries metus apsiemiau....mane ir kaltindavo kad neveikiu nes pirmiausia neidejau laiptinej langu ir duru tai kalbejo kad nieko neveikiu,kiti kas menesi puldineja del dideles bendros elektros (kuri naudojama ne tik laiptinej bet bendrose virtuvese koridoriuose)kiti norejo kad uz 100lt renovuociau silumos punkta,kitiem sildyma blogai reguliuodavau per karsti budavo nu vienu zodziu....Mielos moteris jei siulys kas buti pirmininku ziurekit kad is namo 100 procentu to noretu.nes paskuj tie kurie nenori labai daug problemu pridaro o kur dar teismu maratonas laukiantis del skolininku....darbas tikrai nera lengvas.ir tai tikrai nera toli grazu kaip tik sutarciu pasirasinejimas.reikia buti komunikabiliam,organizuotamapsukriam o svarbiausia patyrusi buhaltere kuri gerai zino istatymus.
Sekmes visiems pirmininkams kuriuos nepagrystai puldineja is skundzia istaymu neismanantys gyventojai.jus pasiulykit jiems i jusu vieta atsistoti patikekit tokiu neatsiras...smile.gif

užjaučiu dėl darbo tokiame name 4u.gif pas mus name dauguma patenkinti pirmininko darbo ir aišku norinčių į jo vietą nėra biggrin.gif
O dėl atsistatydinimo tai manau reikia sušaukti susirinkimą ir neesant norinčių pirmininkauti galima prisiduoti kokiai nors administruojančiai įmonei.
Atsakyti