Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučio namo bendrijos reikalai

QUOTE(cellado @ 2013 12 06, 12:49)
*aa, taip, biuletenio gale organizatorius pasiraso. Bet ant skaiciavimo formos gali nepasirasyti, nes komisijoje pirmininko dalyvavimas neprivalomas.
**Zodziu, taip interpretuojam teises aktus ir su tokiais balsavimais suderinam projektus.

*Čia jau kaip susirinkimo nuspręsta ar įstatuose įrašyta kas sudaro komisiją. Pas mane pirmininkas ir valdybos nariai. Taip, kad pirmininko parašas būtų reikalingas mirksiukas.gif .
**Į tą temą klausimas. Mano namas blokinis, prigriautų sienų vos ne kas trečias butas. Rašiau užklausimą į savivaldybę kam yra išduoti leidimai ir kas atliko darbų techninę priežiūrą, atsakymas - niekam ir niekas. Kaip patartumėte elgtis tokiu atveju? Aš kaip ir atsakau už namo būklę. Jei koks maksimos atvejis?
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 12 06, 14:48)
*Čia jau kaip susirinkimo nuspręsta ar įstatuose įrašyta kas sudaro komisiją. Pas mane pirmininkas ir valdybos nariai. Taip, kad pirmininko parašas būtų reikalingas  mirksiukas.gif .
**Į tą temą klausimas. Mano namas blokinis, prigriautų sienų vos ne kas trečias butas. Rašiau užklausimą į savivaldybę kam yra išduoti leidimai ir kas atliko darbų techninę priežiūrą, atsakymas - niekam ir niekas. Kaip patartumėte elgtis tokiu atveju? Aš kaip ir atsakau už namo būklę. Jei koks maksimos atvejis?

gali buti, bet bendrijos istatu niekas nereikalauja...

Jei Jus pirmininke, tai siulyciau bent i pasto dezutes sudeti kazka panasaus http://www.balsas.lt...-noriu-ta-darau, o po to imtis drastiskesniu veiksmu. Galima i statybos inspekcija kreiptis, jie tada patikrins ar yra atlikti neteiseti darbai ir parasys akta, duos termina susitvarkyti, jei nesitvarkys yra kitos priemones priversti.
Atsakyti
QUOTE(cellado @ 2013 12 06, 14:15)
Jei Jus pirmininke,

Labai labai ačiū. Aš vis susitikusi prašau savininkų kažkokių dokumentų-leidimų, visi sako, kad turi, tuoj atneš, bet taip ir neša . Kažkada rašiau į savivaldybę dėl kitų klausimų, tai ir to užklausiau. Yra butas penktame aukšte, kuris turi židinį, savininkai vaikšto ant stogo susitvarkyti. Žodžiu, galvos skausmas. Dabar vienas remontą darosi - radiatoriai atjungti tame bute, langai atidaryti, kaimynai skundžiasi, kad šalta doh.gif .
Iškabinėsiu tą straipsnį skelbimų lentose. Ačiū.
Atsakyti
Laba vakara, turiu klausimėlį. Ar gali namo bendrija skaičiuoti administracinius mokesčius nei nuo kvadratūros, nei nuo žmonių skaičiaus, o tiesiog mokamą sumą dalinti butų skaičiui? Žinau, kad yra įstatymai skaičiuoti mokesčius nuo kvadratūros, bet jei bendrija pasikeistų savo įstatus?
Ačiū už komentarus
Atsakyti
QUOTE(Oceloc @ 2013 12 11, 15:09)
Laba vakara, turiu klausimėlį.

Jei namo administravimo, tai įstatymiškai ne. Bet, tarkim, mano alga yra skaičiuojama butams vienoda suma, nes susirinkimo metu žmonės taip nusprendė. Užginčyti galėtų, bet tam reiktų bylinėtis, žinant mūsų teismų praktiką, nežinau kaip baigtųsi g.gif .
Atsakyti
Sveikos,

as vel su ta pacia radiatoriu problema... Gal kuris namas buvo susidures...

Gyvename daugiabutyje, paskutiniame aukste ir keiciantis oro temperaturai, prasideda radiatoriu gurguliavimas/burbuliavimas. Butu nieko, jeigu tai skleistu pakankamai tylius garsus, bet nakti buna toks jausmas, kad miegi prie kokio krioklio doh.gif Kai atsiranda zenklus temperaturu skirtumas, bendrijos santechnikai nuorina radiatorius kiekviena savaite, kartais buna ir i savaite kelis kartus. Jau atsibodo neissimiegojimai ir santechniku apsilankymai namuose.
Gal kas esate susidure su panasia problema? Is kur atsiranda tas oras, jeigu sistema uzdara? Bendrijos vienintelis atsakymas - susitaikykite ir nereiskite pretenziju doh.gif
Atsakyti
Sveikos.Noriu patarimo dėl bendrijos pirmininko rinkimo.Mes jį renkam kasmet, ar taip reikia? (gal bendrijos įstatuose įrašyta taip).Jau po Naujųjų metų pirmininkė kalbėjo, kad sausio 19d. baigsis jos kadencija.O tik neseniai atsirado skelbimas apie šaukiamą susirinkimą, kurio darbotvarkėje yra ir pirmininko rinkimai.
Kiek suptantu bendrijos pirmininkas dirba pagal darbo sutartį ir jei nei viena iš šalių nepareiškia apie darbo sutarties nutraukimą, tai sutartis tampa neterminuota.Nu paprotinkit mane kaip čia kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 01 27, 15:32)
Nu paprotinkit mane kaip čia kas doh.gif

14 straipsnis. Bendrijos pirmininkas

2. Bendrijos pirmininką renka ir iš pareigų atšaukia, tvirtina bendrijos pirmininko pareigybės aprašymą ir nustato bendrijos pirmininko darbo užmokestį visuotinis susirinkimas (įgaliotinių susirinkimas) bendrijos įstatuose nustatyta tvarka 3 metų laikotarpiui. Bendrijos pirmininko kadencijų skaičius neribojamas. Bendrijos pirmininkas pradeda eiti pareigas nuo išrinkimo dienos, jeigu su juo sudarytoje darbo sutartyje nenustatyta kitaip.

3. Darbo sutartį su bendrijos pirmininku, šios sutarties pakeitimus (darbo sutarties nutraukimą) pasirašo visuotinio susirinkimo (įgaliotinių susirinkimo) įgaliotas asmuo.

Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2014 01 27, 18:38)
14 straipsnis. Bendrijos pirmininkas

2. Bendrijos pirmininką renka ir iš pareigų atšaukia, tvirtina bendrijos pirmininko pareigybės aprašymą ir nustato bendrijos pirmininko darbo užmokestį visuotinis susirinkimas (įgaliotinių susirinkimas) bendrijos įstatuose nustatyta tvarka 3 metų laikotarpiui. Bendrijos pirmininko kadencijų skaičius neribojamas. Bendrijos pirmininkas pradeda eiti pareigas nuo išrinkimo dienos, jeigu su juo sudarytoje darbo sutartyje nenustatyta kitaip.

3. Darbo sutartį su bendrijos pirmininku, šios sutarties pakeitimus (darbo sutarties nutraukimą) pasirašo visuotinio susirinkimo (įgaliotinių susirinkimo) įgaliotas asmuo.

Tai reiškias jei nebuvo pirmininkės prašymo, niekas darbo sutarties ir nenutraukė.O jei praėjo tie 3 metai, tada pries atitinkamą laiką turėjo būti sušauktas susirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2014 01 27, 11:48)
Sveikos,

as vel su ta pacia radiatoriu problema... Gal kuris namas buvo susidures...

Gyvename daugiabutyje,  paskutiniame aukste ir keiciantis oro temperaturai, prasideda radiatoriu gurguliavimas/burbuliavimas. Butu nieko, jeigu tai skleistu pakankamai tylius garsus, bet nakti buna toks jausmas, kad miegi prie kokio krioklio  doh.gif Kai atsiranda zenklus temperaturu skirtumas, bendrijos santechnikai nuorina radiatorius kiekviena savaite, kartais buna ir i savaite kelis kartus. Jau atsibodo neissimiegojimai ir santechniku apsilankymai namuose.
Gal kas esate susidure su panasia problema? Is kur atsiranda tas oras, jeigu sistema uzdara? Bendrijos vienintelis atsakymas - susitaikykite ir nereiskite pretenziju  doh.gif

o gal padetu isspresti beda automatiniai nuorintojai? kiek kalbejau su kaimyne, tai buna kazkas tokio, kai nebereikia orinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2014 01 28, 01:20)
o gal padetu isspresti beda automatiniai nuorintojai? kiek kalbejau su kaimyne, tai buna kazkas tokio, kai nebereikia orinti g.gif

Zinau as apie tuos automatinius nuorintojus. Bet tiek bendrijos santechnikai, tiek keletas pazystamu ir draugu labai pries juos nusiteike. Plius , kiek skaiciau, jeigu, uzstringa, uzrudija nuorintojas, negali jau rankiniu butu nurointi, reikia keisti pati nuorintoja.
Esme ta, kad jokio skirtumo ar automatiniai nuorintojai, ar rankiniu budu nuorinama - neturetu taip daznai atsirasti oras radiatoriuose. Kazkas yra blogai sistemoje. Ta pati patvirtino ir silumininkai is energetikos inspekcijos... Na, reiks ieskoti priezasciu rimciau...
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2014 01 27, 19:19)
Tai reiškias

Tikrai taip.

QUOTE(dangus giedras @ 2014 01 28, 09:50)
Kazkas yra blogai sistemoje.

Gal yra daug butų viršutiniuose aukštuose, kurie nenuorina? Tada oro kamščiai keliauja sistema.
Automatiniai nieko gero neduoda, plius, kaip ir rašėte, su priežiūra "klizma" pasidaro.
Atsakyti